начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

иск за регрес и постановление за спиране НП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

иск за регрес и постановление за спиране НП

Мнениеот pepa60 » 27 Дек 2010, 13:15

Въпросът ми е следния: Синът ми е участник в ПТП.При това ПТП се блъска в спрял автомобил и му нанася щети.Няма необходимата категория за управление на МПС. Имаме прокурорско постановление за спиране на НП, в което е записано, че НП е образувано срещу неизвестне извършител, за престъпление по чл.343 ал.3 вр.ал1 б "Б" пр.2 от НК, за това че през май2005 г при управление на л.а.марка... е нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил средна тел. повреда на лицето/синът ми/, като след извържване на деянито деецът е избягал от местопроизшествието. Тъй като в срока по чл.234 ал 1 от НПК, авторът на деянието не е разкрит - делото е с мнение за спиране. След като делото е спряно и всеки момент може да се възобнови ако се появят нови доказателства. Застраховател е завел иск за регрес и след като досъдебното производство само е спряно възможно ли е делото да бъде спряно след като се представят тези доказателства в съда.
pepa60
Младши потребител

Назад към Административно право