начало

Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК

Моля Ви, дайте ми съвет, относно изпълнително дело !

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля Ви, дайте ми съвет, относно изпълнително дело !

Мнениеот balusheva » 21 Яну 2011, 11:53

Искам да ви попитам имам ли възможност да подам молба до съда за изпълнително дело, имам пълномощно от сестра си, която е в чужбина. Тя е разведена от 2009 год., детето (11-годишно момиче) живее при мен и родителите ни. От дадата на развода до настоящия момент бившия съпруг на сестра ми не е изплащал и лев от присъдената от съда издръжка (която и без това е символична - 60 лв.) През м. август 2010 год. подадохме жалба до РП за това, че бившия ни зет е нарушил виновно чл. 183 от НК. Никакъв резултат нямаше ! Не успяли да го открият на посочените адресни регистрации. Ние не поддържаме никакъв контакт с него и по неофициална информация лицето е в чужбина. Искам да отбележа, че бащата реално отсъства от 2005 год. (нямаме никаква информация за него -нито телефон, нито адрес, нито познаваме или знаем някакви негови близки /родителите му са починали, живееше у дома/) - като за този период от време не е потърсил детето си, а за финансова помощ не искам да говоря. Със закъснение разбрахме от сестра ми, която е крила, че мъжът и е осъждан многократно и към настоящия момент отново е следствен. Знаем, че бившия съпруг на сестра ми няма никаква собственост на негово име, към настоящия момент нямам информация къде е, нито дали е на работа... Моля Ви посъветвайте ме как да постъпя ?
balusheva
Нов потребител

Re: Моля Ви, дайте ми съвет, относно изпълнително дело !

Мнениеот 778899 » 21 Яну 2011, 13:51

Здравейте, стига пълномощното да е ок.

Пускате молба за изпълнителен лист за издръжката и образувате изпълнително дело. От това, което сте описали, мисля, че няма да има пречка издръжката да бъде изплащана от общината.

успех!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 21 Яну 2011, 15:09

poli_g написа:Ния, това с плащане от общината става малко трудновата задачка.
Трябва да доказваш толкова безумни неща- наскоро калахан написа, че от общината изискват справка от централния депозитар( помниш, преди години как всички станахме собственици на бонове) и ако се установи, че бащата има една такава книжка- не става.
Отделно, че се правят проверки на всеки 6 м. и се удостоверяват по съответен начин определени факти и обстоятелства...и ако не ги- отказват изплащане, като резултат от провеждане на антисоциална политика в управлението на страната ни.

знам, поли...но си заслужава да се опита. може пък да е продал акциите си, знае ли човек. колкото до декларациите, да, ще се подават макар и усложнено.

друг вариант за принудително събиране-просто не виждам...

ИЗВЪН ТЕМАТА - до админ./мод. : оправете проблема с поредността на постовете!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 21 Яну 2011, 15:10

Ния, това с плащане от общината става малко трудновата задачка.
Трябва да доказваш толкова безумни неща- наскоро калахан написа, че от общината изискват справка от централния депозитар( помниш, преди години как всички станахме собственици на бонове) и ако се установи, че бащата има една такава книжка- не става.
Отделно, че се правят проверки на всеки 6 м. и се удостоверяват по съответен начин определени факти и обстоятелства...и ако не ги- отказват изплащане, като резултат от провеждане на антисоциална политика в управлението на страната ни.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 21 Яну 2011, 19:09

:roll: .. това само ти и Донна го умеете.
Дискриминация, технологичен проблем или да изляза в отпуск, за да ставам професионалист?
Ще мисли.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот balusheva » 24 Яну 2011, 10:09

778899 написа:Здравейте, стига пълномощното да е ок.

Пускате молба за изпълнителен лист за издръжката и образувате изпълнително дело. От това, което сте описали, мисля, че няма да има пречка издръжката да бъде изплащана от общината.

успех!

Благодаря Ви за отговора ! Надявам се нотариуса да си е свършил добре работата - в него е цитирано, че сестра ми ме упълномощава "да подава, подписва и получава от мое и за моя сметка всички необходими документи, свързани с искови молби, водене на наказателни и граждански дела" ! Това "добре", но не знам дали в конкретния случай ще ми свърши работа ? Предварително Ви благодаря за отделеното време и за отговора !?
balusheva
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 24 Яну 2011, 12:14

Здравейте, истината е, че зависи на кого ще попаднете. При едни ще мине, при други-не. Затова предприемате действията посочени по-горе, пък ако се заинатят, си вадите изрично пълномощно, а именно: за изпълнителния лист и за изпълнителното дело.

Ако детето е навършило 14 годишна възраст - пълномощното е от него, като се посочва, че действа лично и със съгласието на своята майка и законен представител - Мария Петрова Иванова ЕГН...., например.

успех!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Яну 2011, 13:03

Какъв е проблема да си наемете адвокат.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот momchev » 24 Яну 2011, 13:13

Общините вече не изплащат издръжки. Неофициално е, но е факт. За съжаление при Вас това е единствената възможност, така че все пак опитайте - извадете си изпълнителен лист и образувайте дело. Но просто не плащат вече.
momchev
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Яну 2011, 14:11

Какъв е проблема да си наемете адвокат.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот balusheva » 24 Яну 2011, 14:22

ivan_lawyer написа:Какъв е проблема да си наемете адвокат.

На Вашият въпрос ще отговоря по следния начин: "Няма никакъв проблем ! Но съм от малък провинциален град и тук няма подходящи !"
balusheva
Нов потребител

Мнениеот balusheva » 24 Яну 2011, 14:24

778899 написа:Здравейте, истината е, че зависи на кого ще попаднете. При едни ще мине, при други-не. Затова предприемате действията посочени по-горе, пък ако се заинатят, си вадите изрично пълномощно, а именно: за изпълнителния лист и за изпълнителното дело.

Ако детето е навършило 14 годишна възраст - пълномощното е от него, като се посочва, че действа лично и със съгласието на своята майка и законен представител - Мария Петрова Иванова ЕГН...., например.

успех!

Здравейте ! Още веднъж Ви благодаря за бързите отговори ! Помогнахте ми много и ме насочихте как да постъпя!
balusheva
Нов потребител

Назад към Семейни казуси