начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

Домашен тормоз

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Домашен тормоз

Мнениеот ivanasen » 27 Яну 2011, 18:33

Здравейте,
На 32 години съм, женен съм от 6 години, имаме дете на 5 години. Отраснал съм в нормално семейство, родителите ми нито пушат нито пият, топли състрадателни хора с добро име, допреди пенсионирането си заемаха публични постове. На жена ми баща и е алкохолик,агресивен, груб, жесток човек тормозещ семейството си всекидневно, майка й лукава и мръсна жена, дай и да разпространява клевети и да се присмива на хората... Преди сключването на брака ми, родителите ми с моя помощ/лични спестявания и кредити/ закупихме голямо жилище - етаж на мое име/дарение от родителите ми по нот. акт/, обзаведохме го със жена ми по неин вкус, аз плащах всичко, от нея и родителите й една стотинка не получихме. Допреди няколко години бях материално много добре, но сега не съм чак толкова, но не съм и зле. Жена ми от 8-9 години не работи, не искала каква да е работа, иска да я уредя на митница или в общината с кабинет-пълни комплекси, а едва е завършила средно с тройки. Та от 2 год. насам започна да вдига всекидневни скандали, та на съседите на жената купили хубава кола, искала и тя такава, да ама съседката работи на 2 работи, а и овошки гледат, а жена ми спи до 11-12 ч, аз след нощна смяна се прибирам и вместо да легна карам детето на детска, че тя не може да стане! Домакинството гледа колко да не е без хич, та на проблема, от 2 години насам у дома не ни се прибира с детето, само скандали прави, търси под вола теле, измисля си поводи. Опитал съм да говоря с нея много пъти, че това което прави ще съсипе детето, че нищо няма да постигне и т.н.-тя повече се озлобява - все едно виждам най-лошите черти на родителите й събрани в едно. Живее на инат, каквото кажа аз тя винаги на обратно и към детето и навсякъде. Никакво единодушие, аз се стремя да не се паля и гледам да не и обръщам внимание на обидите и крясъците, но преди три години при неин опит за скандал с детето направо излязохме и не й обърнахме никакво внимание, разхождахме се, играхме си, и като се прибираме, тя си заминала при техните, а детето още го кърмеше, надявала се да ида да и се моля, но не го направих и след няколко дни зазвъня със заплахи за убийство да съм закарал детето еди къде си. Казах и, че сина ми си е у дома и че няма да го карам никъде по пътищата, да си дойде тя и я отсвирих.Детето беше спокойно с мен, като че ли разбра и каза, че си иска у дома. След няколко дни инат припаднала от нервна криза, а на село нямат кола, а гол инат имат...така, че аз я карах на бърза помощ и оттам у дома. Покара 2-3 седмици кротко и пак започна с номерата и скандалите, но се разболя и пак аз трябваше да тичам, уредих най-добрия лекар и т.н. тогава обеща "никога повече", но пак си продължи с гнусотиите, кавгите, а от скоро и налита на бой с надеждата да я набия и да ме изкара лош, но аз само отбивам. Детето го спуква от тормоз когато съм на работа и малкия ми звъни на рев да се прибирам по-скоро.После на Испания ще ходила, казах и "прав ти път", и от там се отказа... От седмица е напълно полудяла, крещи кълне, ругае пред детето, напълно е нестабилна и истерична. Има и още много, но ще го премълча... Мисля още да я потърпя, дано се вразуми, това ще е най-добре, за да си има сина ми и майка и татко, но търпението ми свършва...Е дайте съвет какво да правя, искам да си взема детето и без това аз си го гледам и сме по цял ден заедно, работя предимно нощем,не пия, нито пуша, имам сестра, тя може да ми помага..Закрила на детето ли да търся, ограничителна заповед ли, полиция за домашно насилие ли да викам, та развод ли...дайте съвети.
ivanasen
Нов потребител

Re: Домашен тормоз

Мнениеот 778899 » 27 Яну 2011, 19:23

здравейте!

мога да пиша много, но ще се постарая накратко, та:

СВИДЕТЕЛИ :!: :!: :!: - най-важното нещо, което трябва да си осигурите.

бих ви посъветвала също: при първата "нервна криза" да повикате бърза помощ, при втората също, при третата-пак ...събирайте доказателства за псих. нестабилност на майката.

отделно, дело по ЗЗДН! със същите доказателства посочени по-горе!

и накрая - развод!

подсигурете си стабилна защита в производството и се борете. от това, което сте описал-има реален шанс да Ви бъдат предоставени родителските права над детето!

желая Ви успех!
Последна промяна 778899 на 27 Яну 2011, 23:17, променена общо 1 път
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 27 Яну 2011, 20:36

Развод и присъждане на родителските права, както е писала по - горе колегата. Така, както описвате нещата, жена Ви не просто играе някакви номера и сцени, ами наистина може би е за освидетелстване и страда от сериозно нервно или психическо разстройство! Това означава, че имате голям шанс, след като полагате постоянно грижи за детето си и се справяте добре с това, а майката е нестабилна, не работи и т.н. да Ви бъдат дадени родителските права, затова Ви съветвам да отидете при адвокат и да заведете дело!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот namakak » 28 Яну 2011, 11:21

Преди три години ,тя аще го кърмеше..Но детето е сега на 5??? :lol: Браво на майката ,че го е кърмила до две годишна възраст!Значи е здрава и ражда нормални деца.
Твоя е твоята версия Иванасене.
Но като справедливост ще разгледаме случая от всички страни.Вие се жените за хубава и здрава жена.Приемате я с вашето семейство и й се доверявате с надежда за обич и щастлив семеен живот.Тя не е имала психически отклонения,имала е всичко необходимо това да продължи с щастливия и нормален живот съвместно.Но нещо я променя.Вие започвате да обвинявате някак нейното семейство,но не сте обръщали внимание преди да бъдете влюбени.Вие работите нощем,тя няма любовник нощем.Вие завеждате детето на детска градина,тя спи до 11,а вие след като сте го завели лягате и заспивате поне до 17ч.Сигурно отивате да вземете и детето от детската.След което вечеряте и отивате на работа.Нямате време за нея или въобще нямате време и да спорите,защото вие имате задължението да отидете на работа.Тя живее сама някак си.Но пък е млада и може всичко да работи.Дали е грешка ,че споделяте цялата си заплата,за да й давате основание за капризничене относно избор на професия не е отговор на темата,по скоро ще трябва да се промените преди да решите с лека ръка,само защото жена ви полудява от бездействие,ей така да я изоставите и да съсипете брака си.Това е подло.Когато сте подписали сте се врекли и в добро и в лошо да сте винаги заедно.
Съветвам ви,да обърнете внимание на собственото си поведение,защото и със следващата ви бъдеща изгора ще се получи същото.Дълбок размисъл направете.Може причината да е във вас.Приемете и този факт,а когато си отговорите може да се консултирате с адвокат и психолог за детето.
Някога направих забележка на една осиновителка,че глези детето си.Отговори ми,че за това е копняла с години,то да иска,да капризничи,да се налага,просто да си има детенце..с всичките проблеми ако ще..Та така и в браковете,човек и добре да живее,пак се жени,защото това е поискал :twisted:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот ivanasen » 29 Яну 2011, 01:08

Благодаря на 778899 и на nk7702n, относно свидетелите ще ми е малко трудно, живеем отделно от родителите, а съседи да викам ме е срам, виж клипчета на телефона съм направил как ме ругае, псува и кълне пред детето. Бърза помощ също е добра идея.
Относно коментара на namakak; Когато връзката ми с тази жена бе на 2-3 месеца тя работеше в едно заведение, там направила скандал с колега, като се хванали гуша за гуша и дори се замеряли с чаши, това ми го разказа неин колега, и това бе причина да напусне тази работа. Така, че тази проява говори още тогава каква е била, естествено пред мен се представяше за много хрисима, а и аз влюбен, не прецених много неща. Аз работя повече нощни смени, има и дневни, но рядко, след всяка нощна имам 2-3 дни почивка, през които, когато не сме скарани винаги отиваме с нея и детето или с приятелски семейства на пазар, кафета, заведения, пицарии, като ги подбираме да имат и детски кътове за да е добре за малкия, така, че самотна едва ли се чувства, освен когато сме скарани. За любовник не знам, нито пък вие има или няма. С лека ръка не искам да се развеждам, по-горе съм писал, че искам още да потърпя и да намеря начин да я вразумя, искам детето да си има майка и татко въпреки, че вече се отчайвам. Но напоследък и тя говори за развод, а да ме свари неподготвен не трябва да допускам, иначе детето ще попадне да не казвам в каква среда, освен баща й и брат й пие! Относно това причината да я потърся в мен, бъдете уверен, че за всяка несполука винаги търся причините първо в себе си, не съм от този тип хора, на които все някой им е акал в гащите. Винаги съм се питал защо го прави, според мен няма психични отклонения, нестабилна е, но по-скоро е много злобна и лукава, гледа само лошото в хората, а доброто не оценява, много злопаметна и много ми завижда - скоро завърших хубаво образование, работата ми е също хубава, а тя отскоро пита за работа и единствено става за шивашки цех-това и е завършила...не знае нито език, нито нищо и много боледува за всяко мое повишение, а това е успех за семейството не само за мен. Иска да ме съсипе, да ходя на работа смачкан, преди изпити също спретваше скандали, ама не пропускаше изпит, накрая спрях да й казвам кога съм на изпит:). Аз не пия, след работа веднага се прибирам у дома, 90% от излизанията ми навънка са със семейството... Един мой приятел се изрази, че тя живее в илюзии - първо на Испания ще ходеше сама, после на Англия - казах и да отива щом иска...Направя ли й забележка следва скандал, въпреки, че започвам с "ако обичаш", човек който си мисли, че е безгрешен и никой не може да му прави забележка живее в измислен свят!...През този месец детето бе и болно, не спря с провокациите и обидите, въпреки, че повтарях да не ми говори, че трябва да мисля трезво...има и още, но и това стига. Благодаря на всички за съветите, ще взема мерки в случай на развод да съм подготвен.
ivanasen
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 29 Яну 2011, 03:24

Знам, че ще Ви прозвучи безчувствено, но все пак: Вие пишете в юридически форум, не желаете развод, искате да запазите семейството си /в името на детето или нещо друго - не е наша работа, но е ясно, че се стараете/, тежко Ви е /иначе нямаше да "споделяте", макар и анонимно/, като човек Ви съчувствам и без да Ви познавам, но не знам какво очаквате от нас :roll: За коментари и акъли по отношение на семейния Ви живот - хора бол ще се намерят да Ви напътстват, назидават и т.н., но докато Вие не вземете конкретно решение, този /а и всеки друг/ форум, няма да изиграе друга роля, освен тази на отдушик.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот namakak » 29 Яну 2011, 22:17

Пич,крий чашите,тръгвай на курсове по айкидо,явно ви е дошъл семейния момент на Крамър срещу Крамър и отегчителния задължителен период.Ти ще й сипваш валериан в кафето,тя магии ще ти бае върху водата :shock:
Стани мъж бе,тропни един път с юмрук по масата,докато не се изясните,докато не спрете да се излагате,защото никой от вас не си е представял бъдещото си семейно щастие като единстваната милувка тормоз.
Никоя жена не ще да живее с глупак който тя си позволява да лъже или .............Може да си възпитан,но си требе и акъл.Дресирай по свой вкус и подобие.Запиши я на курсове по английски,испански,италиански.Ангажирай я с диета,разместете мебелите,създайте нещо ново вместо да се чудите какво да правите.Сменете мивката в банята за бога,купете си нова тенджера и сгответе нещо китайско у дома.Направете театър на детето,нарисувайте се като клоуни.Радвайте се на детето,поощрявай я,харесвай я,спомни си как флиртуваше някога с нея.Отговори си защо е тази нервност у нея и нея приемай като предмет,защото е човек и ти не си застрахован от полудяване.

Но помни,че всичко може да се обърне срещу теб с всичките жалби и опорочаване на личността й с внушаване на болестно състояние.Това може лесно да се установи,ако реши Закрилата.

Позволявам си да ти отговоря и по този начин,съдейки от казаното от теб и неприличието на бившото ти гадже,оставяйки съмнение за твоата непорочност и почтенност :) Съжаляваш май ,че ти е харесала някогашната й агресивност,но сам попаднал си в капана.Сам ще се измъкваш...но го направи по най-безболезнения начин,защото ще дойде момент в който ще съжалиш ,че си се превърнал в нея.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот nk7702n » 29 Яну 2011, 23:26

Доста емоционална дискусия стана, наистина... Аз също смятам, че човек не трябва с лека ръка да се отказва от брака си, от съпругата си, от любовта. Но ако така е по - добре, ако любовта се е превърнала в скандали, озлобление, непоносимост, всичко е излязло извън контрол и няма връщане назад....
Тогава би било по - добре да помислите за детето си и дали тези обиди, скандали, оскърбления не биха причинили непредотвратима и неизлечим травма на детето Ви!?
При всички случаи трябва да положите усилия да промените това положение! Но най - важното е кое си струва, как да постъпите, за да бъде опазено детето!
Човек може да смени партньора в живота си, но децата са най - важни, те остават винаги част от сърцето!
Постъпете в защита на своето дете! Ако нещата не могат да се променят към по - добро, ако жена Ви не може да се подложи на някакво лечение, някаква форма на терапия, промяна и т.н., може би би било по - добре за всички да се вземете в ръце и се разделите! Решението е Ваше!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 30 Яну 2011, 00:05

nk7702n написа:Доста емоционална дискусия стана, наистина... Аз също смятам, че човек не трябва с лека ръка да се отказва от брака си, от съпругата си, от любовта. Но ако така е по - добре, ако любовта се е превърнала в скандали, озлобление, непоносимост, всичко е излязло извън контрол и няма връщане назад....
Тогава би било по - добре да помислите за детето си и дали тези обиди, скандали, оскърбления не биха причинили непредотвратима и неизлечим травма на детето Ви!?
При всички случаи трябва да положите усилия да промените това положение! Но най - важното е кое си струва, как да постъпите, за да бъде опазено детето!
Човек може да смени партньора в живота си, но децата са най - важни, те остават винаги част от сърцето!
Постъпете в защита на своето дете! Ако нещата не могат да се променят към по - добро, ако жена Ви не може да се подложи на някакво лечение, някаква форма на терапия, промяна и т.н., може би би било по - добре за всички да се вземете в ръце и се разделите! Решението е Ваше!

+1
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот ivanasen » 19 Фев 2011, 20:01

Добра дискусия стана:), с тропане по масата и бой/айкидо:)/ не става, а и не искам да се излагам, та прецених, че е време да кажа стига толкова, защото ще свикнем с детето с тоя начин на живот, така че и посочих вратата и казах, че щом съм толкова черен да става и да си тръгва на село. Там ще е рай, баща й пиян всеки ден прави сцени, майка й го разнася по селото вместо да му подаде ръка - идилия:). За сега отказва, но до дни ще ида където трябва и ще се погрижа за нещата. Тя е пътник и да се сърди на себе си, че сама си отряза клона. Естествено ще се боря за детето да си е при мен и да се успокоим двамата. Благодарности на всички.
ivanasen
Нов потребител

Мнениеот dushevadeca » 29 Юли 2011, 13:45

Ще разкажеш ли какво стана накрая, защото темата и развръзката живо ме интересува :? Може и на лични да пишеш, ще съм ти благодарен!
dushevadeca
Нов потребител

Назад към Семейни казуси