начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

какви са квотите за наследници при продажба

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

какви са квотите за наследници при продажба

Мнениеот katerini » 28 Яну 2011, 00:58

Бихте ли ми помогнали със съвет , баща ми е разведен с майка ми от 40 год. имал е ново семейство с две деца , преди 4 години е починал, неговите родители също са починали , той е имал брат , сега продават имота на баба ми и дядо ми, ако предположим , че чичо ми има 50 процента дял , то какво ще получа аз, като им подпиша документите , че съм съгласна с продажбата.
Благодаря Ви предварително за мненията.
katerini
Младши потребител

Re: какви са квотите за наследници при продажба

Мнениеот TheOldMan » 28 Яну 2011, 02:08

Ако подпишете нещо, което не е погледнато от юрист защитаващ само вашите интереси, най-вероятно ще получите чаша студена вода. Роднините ви вероятно са наели такова лице, най-малкото да им състави документите за продажба, така че са в много по-изгодно положение от вас.
Макар че не съм юрист, и рядко си позволявам да давам този съвет, този път ще го направя. Наемете си адвокат. В нета никой няма да може да ви помогне, дори и да има желание. Особено пък да ви отговори конкретно на въпроса "аз какво ще получа".
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот namakak » 28 Яну 2011, 11:27

Не ви се дава основание за пазарлък,но ако не подпишете никой нищо няма да продаде.
Консултация с адвокат и обмислете вариант за делба по съдебен път,помнете че при съгласие и изгодно предложение за вас в тази криза може винаги да преговаряте и за прекратяване на делото.
Дори и да ви предложат по-изгоден вариант за вас,само с адвокат и предварителен договор с всички наследници,заверен ,вписан и т.н.
Веднага отидете при адвокат.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот 778899 » 28 Яну 2011, 14:00

katerini написа:Бихте ли ми помогнали със съвет , баща ми е разведен с майка ми от 40 год. имал е ново семейство с две деца , преди 4 години е починал, неговите родители също са починали , той е имал брат , сега продават имота на баба ми и дядо ми, ако предположим , че чичо ми има 50 процента дял , то какво ще получа аз, като им подпиша документите , че съм съгласна с продажбата.
Благодаря Ви предварително за мненията.

за да бъдат определени наследствените квоти /при условие, че няма завещания, завети или сделки/ трябва да кажете втората съпруга дали е била жива към датата на смъртта на баща Ви и не само... От значение е начинът, по който баща Ви е придобил от родителите си - наследство или друго. От поста Ви се разбира, че е наследство, но често истината е друга, затова...

колегите са прави - минимум консултация с адвокат.
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот katerini » 29 Яну 2011, 00:34

Съпругата му е била жива , тогава , когато баща ми е починал , към момента също , няма някакви завещания или други подобни от баба ми и дядо ми. Никога не съм поддържала контакти с тези хора ,испратиха ми акт за наследници в който ,съм записана като наследник след съпругата му и след мен двамата им сина , не желая нищо конкретно , делът вероятно е много малък , просто ме интересува, как се процедира в подобен случай, ако чичо ми има 50 процента , то аз и съпругата ли делим делът на баща ми или аз , тя и синовете и делим останалите 50 процента поравно
katerini
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 29 Яну 2011, 00:53

По равно.... има няма за 1/8 от продажната цена имате право да претендирате.
Мен ако питате- може и да се окажете мъничкото камъче, което объща голямата колица, ако цената не ви харесва( стори ви се нереално ниска).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот katerini » 29 Яну 2011, 12:14

Благодаря много за отговорът Ви, не мисля , че е честно да се пазаря за такава малка част, просто исках да зная какво ми се полага , като наследник на баба ми и дядо ми.
katerini
Младши потребител

Назад към Семейни казуси