- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Промяна на пропускателен режим на входа
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Промяна на пропускателен режим на входа
Здравейте! Възникна следният казус: Управата ни предприе действия да направи да се заключва общата врата на входа и да се отключва с чип или чрез телефон. Проблема е, че нямаме звънци / домофонна система/ и за да влезне някой, който идва до нас например трябва да ни звънне по телефона и аз да му отключа вратата чрез телефона / набирайки някакъв номер/.. Проблема е, че само определени номера могат да правят това,т.е. тези, които са вкарани в паметта на системата. Поисках допълнителен чип за майка ми, която живее на близо, но ми беше отказано с мотива, че не плащам такси за нея за консумативи за входа.Също така ме притеснява и факта, че един вид ме принуждават да поддържам телефон, който да е винаги на разположение за да мога да имам достъп до собственото си жилище от една страна и съответно е задължително посетителя, който е решил да дойде у нас да ползва телефон, за да може да влезе във входа.. Звучи ми малко абсурдна цялата тази работа. Наистина ли управителния съвет има право да взема такова решение и да ме принуждава да се съобразявам с него.. Още повече, че на общо събрание не е обсъждано в подробности каква ще е новата система на заключване на вратата.. само беше споменато, че ще е с чип.. Но това не говори кой знае колко.. Някак си имам усещането, че се ограничава правото на свободен достъп до жилището ни на мен, съпруга ми и на посетителите ни.. Благодаря ви предварително за споделените мнения..
- gerrinik
- Нов потребител
Re: Промяна на пропускателен режим на входа
Е нямам идея ,как някой смятат да се крият ,че се стига чак до такива изпълнения но мога да Ви питам ВИЕ СОБСТВЕНИК/ЧКА ли се на този апартамент или сте само обитател.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
собственик съм..
- gerrinik
- Нов потребител
Значи не би трябвало да имате проблем, а това за което казвате се прави на ОС и се взима решение, но явно не сте присъствали и мнозинството е взело решение.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
На общо събрание писъства съпруга ми. Той каза, че се е повдигнал въпроса за заключване на вратата от страна на живущите и отговора на управата е бил, че се мисли по въпроса и най-вероятно ще се спрат на вариант вратата да се заключва с чип. Но никой на никого не е обяснявал какъв точно ще бъде прпусквателния режим при този вариант, че ще е наложително да се ползва телефон.. и че нямат намерение да оправят домофонната система.. Именно за това питам при така създалите се обстоятелства могат ли да ме принудят да се съглася с тяхното решение при положение, че не съм съгласна да разчитам на телефона си за влизане и излизане във входа...
- gerrinik
- Нов потребител
Да можете на оспорите решението в 14 дневен срок в съда ,но след като го получите писмено.Първо писмено уведомявате Управителя на ЕС ,и след това искате отмяна чрез съда.
- toni_sf
- Активен потребител
Благодаря ви...
- gerrinik
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|