- Дата и час: 13 Дек 2024, 12:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
международен паспорт на дете с документ за родителски права
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
международен паспорт на дете с документ за родителски права
При дело за установяване на произход и определяне на издръжка ми бяха присъдени родителските права въпху детето. Той може ли да бъде представен за издаване на междунар.паспорт на детето, вместо присъствието на бащата. Същият е извън държавата около 3 години, няма възможност да ми изпрати пълномощно. Но преди да тръгне ми остави нотариално заверено пълн. че имам право да напускам страната с детето безсрочно, но не е упоменато, че пък имам право да извадя паспорта...
- vili77a
- Младши потребител
Re: международен паспорт на дете с документ за родителски права
Хубаво е, че имате нотариално заверено пълномощно от бащата за правото Ви да напускате страната с детето безсрочно, би било редно изрично да е упоменато и ваденето на паспорта в него, щеше да е по - коректно, но смятам, че и това пълномощно би могло да Ви свърши работа, освен ако не попаднете на прекалено педантични служители.
Последна промяна nk7702n на 01 Май 2011, 07:56, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
Много благодаря за отговора! Дано се получи, защото е абсурдно да търся съдебно решение по случая за такова нещо!
- vili77a
- Младши потребител
пълномощното за издаване на паспорт на дете трябва да е изрично - пред коя служба и какви действия да се извършат /подаване на заявление за издаване на паспорт и получаване на готовия паспорт/.
- iva_sh
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|