начало

Не даваме консултативни становища по хипотетични въпроси – КС отклони искане срещу Закона за адвокатурата Не даваме консултативни становища по хипотетични въпроси – КС отклони искане срещу Закона за адвокатурата

Наследство по опис?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство по опис?

Мнениеот illyana1990 » 18 Май 2011, 00:16

Здравейте.Въпросът ми е,при приемане на наследство по опис,възможно ли е да наследникът да избере кои вещи от наследствената маса иска да преминат в негова собственост,като откаже други?Проверих в ЗН и ГПК,но от там не ми стана ясно,а не се сещам къде другаде би могло да бъде уредено.Благодаря.
illyana1990
Нов потребител

Re: Наследство по опис?

Мнениеот raissa » 18 Май 2011, 02:40

Мисля че целта на наследството по опис е друга...
Ако наследяваш тежести, в смисъл задължения, да си отговорен до това което си приел. Не съм сигурна де, да се включи някой по-знаещ... :)
Но не разбирам много идеята...да вземеш едно а другото да отиде ? Други наследници ?
raissa
Младши потребител

Назад към Семейни казуси