начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

ИЗГОНЕНА-но с наследство или не ?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ИЗГОНЕНА-но с наследство или не ?

Мнениеот galinagalia » 07 Юли 2011, 08:34

Здр. на всички,накратко ще разкажа моята история.(в момента аз съм в сф,а случката се развива на 200 км.от тук) майка ми и баща ми се развеждат когато аз и брат ми сме на 2-4 г.аз сега сам на 25г.Забременявам 2009г.Баща ми води вкъщи жена,която настанява в по-новата къща,при себе си,а тя е на името на баща му(моя дядо-които разбира всичко но подражава на 2-незаконна жена на баща ми но въпреки това не вярвам да препише имотите си на тази НАРЕЧЕНА ОТ МЕН УСОЙНИЦА)и имаме една стара къща на името на майката на моя баща(баба ми-която в момента е с склероза и нищо не знае)Т.е аз и брат ми сме изгонени от новата къща защото 2-та (незаконна) жена на баща ми,така и е по изгодно,отивам да живея в старата къща която я дели 1 двор от новата.нямам право да полазвам баня,и каквото и да е в къщата в която живее УСОЙНИЦАТА(НЕЗАКОННАТА ЖЕНА) на баща ми.ЗИМЕ лете аз се капах навън и при това бях бременна.сега баба ми и дядо ми са живи,но на никои нищо не са преписали,те имат 1 дете и това е баща ми.ВЪПРОСА МИ Е,КАКВИ СА ПРАВАТА НА МЕН И БРАТ МИ,БАЩА МИ Е ЗАМОЖЕН ЧОВЕК,ИМА ПАРИ..И СЛУША 2-ТА СИ ЖЕНА,Т.Е той казва че нищо неможел да и каже на нея.2-та му жена се опитва да се отърве от баба ми,като надумва баща ми да и дават успокоителни при условие че тя няма нужда от каквито и да е хапчета,просто ходела по двора и УСОЙНИЦАТА решила че баба ми била нервна и се мотала в двора при който забележете си е собствено неин (баба ми не е взимала дори аспирин през живота си а сега е почти на 90г)И СЛЕД КАТО ПОЧИНАТ ДЯДО МИ И БАБА МИ КОИТО ВСЕ ОЩЕ СА СОБСТВЕНИЦИ НА 2-ТЕ КЪЩИ,ОСТАВА БАЩА МИ,ЕДИНСТВЕН НАСЛЕДНИК,МОЖЕ ЛИ ДА НИ ЛИШИ ОТ НАСЛЕДСТВО ? КАК ? И КАКВИ СА ПРАВАТА НИ СЕГА.СЛЕД КАТО ВСИЧКИ СА ЖИВИ,И БАЩА НИ,НЕ СЕ Е ОТКАЗАЛ ОТ НАС ВСЕ ОЩЕ? благодаря предварително за отделеното време към мен.
galinagalia
Нов потребител

Re: ИЗГОНЕНА-но с наследство или не ?

Мнениеот sunrise » 07 Юли 2011, 13:19

Правата Ви са да си плюете на ръцете и да си съградите дом, а не да чакате да Ви измрат роднините . Или иначе казано-нямате никакви права,докато са живи.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот dimist » 07 Юли 2011, 13:32

Бащата на детето Ви също трябва да се замисли как да се решат битовите Ви проблеми.
А това , че сте настроена срещу новата съпруга на баща Ви/усойницата/, нищо няма да реши. Интересите Ви така и така ще са противоречиви вовеки веков. Пък и съдейки по възраста ви, едва ли и баща ви е на години да мре. То за там ред няма, де....
dimist
Потребител

Мнениеот Pause » 07 Юли 2011, 13:42

Ами ,браво и на мен ми харесват летните бани за закалка но зимните не. :D

По принцип доведените ,заварените и пълно осиновените деца наследяват само своя родител.Вие сте дете от брак прекратен с развод и ще имате право на наследство и от майка си ,едва след смъртта на баща ви или по точно ,Чл10 ЗН казва ,че вие ще замествате баща ви ако почине преди баба ви и дядо ви.Освен ,ако по нормален естествен път починат баба ви и дядо ви ,след което баща ви приеме наследството не се разпореди възмездно с него т.е получи насреща нещо и едва след неговата кончина Чл1ЗН ви дава възможност да приемете наследството тъй като наследството не е все още открито.

Не съм стигнал до този изпит по този предмет възможно е да греша.Но по принцип е така .
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Melly » 07 Юли 2011, 14:56

8)
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот galinagalia » 07 Юли 2011, 20:05

Мнение от sunrise » 07 Юли 2011 12:19 pm
Правата Ви са да си плюете на ръцете и да си съградите дом, а не да чакате да Ви измрат роднините . Или иначе казано-нямате никакви права,докато са живи.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
аз смятам че щом баща ми не се е отказал от нас,ние имаме право на ползване на имуществото в момента,ако греша ме поправете,И ЕДИН ВЪПРОС???????--------ако след като баща ми поеме наследството от майка му и баща му,в свои ръце,и го препише на 2-та си незаконна жена,ние можем ли да претендираме за нещо,след като сме му наследници...????
galinagalia
Нов потребител

Мнениеот galinagalia » 07 Юли 2011, 20:14

dimist написа:Бащата на детето Ви също трябва да се замисли как да се решат битовите Ви проблеми.
А това , че сте настроена срещу новата съпруга на баща Ви/усойницата/, нищо няма да реши. Интересите Ви така и така ще са противоречиви вовеки веков. Пък и съдейки по възраста ви, едва ли и баща ви е на години да мре. То за там ред няма, де....

БАЩА МИ Е НА ПОЧТИ ВЕЧЕ 70г.И АЗ НЯМАМ КОНТАКТ С БАЩАТА НА ДЕТЕТО СИ,ИМАМ ДР.ПРИЯТЕЛ.ОСВЕН ТОВА ЦЕЛТА НА усойницата Е ДА ВЗЕМЕ ВСИЧКО НЯКОИ ДЕН,ГОВОРЯ ТАКА ЗАЩОТО Я ПОЗНАВАМ,И ЗАТОВА СЕ ДОПИТВАМ ДО ВАС,ЗА ДА МОГА ДА ПРЕДПАЗЯ МЕН,И БРАТ МИ-ДА НЕ СМЕ НА УЛИЦАТА..КАК ви звучи,че усойницата е била инжекция на собствената си дъщеря,докато е спяла за да абортира.Било и рано да ражда,при условие че дъщеря и си е имала мъж с законен брак.НЕ СЛУЧАЙНО Я НАРИЧАМ ТАЗИ ЖЕНА УСОЙНИЦА-И ще си търся правата.но благодаря за отговора..още мнения няма да са ми излишни...
galinagalia
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 07 Юли 2011, 20:26

galinagalia написа:аз смятам че щом баща ми не се е отказал от нас,ние имаме право на ползване на имуществото в момента,ако греша ме поправете, грешите И ЕДИН ВЪПРОС???????--------ако след като баща ми поеме наследството от майка му и баща му,в свои ръце,и го препише на 2-та си незаконна жена,ние можем ли да претендираме за нещо,след като сме му наследници...???? Зависи как го "препише".

Не знам как не Ви е неудобно да правите сметки за имуществото на живи хора /нали знаете, че за "наследство" се говори едва след смъртта?/ но знам, че докато са живи роднините Ви имат пълно право да се разпореждат както си искат с имуществото си, включително по начин, при който за Вас няма да остане абсолютно нищо за наследяване. Дали това законово положение Ви харесва е друг въпрос.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот doxa » 08 Юли 2011, 12:01

Здравейте,
След смъртта на Вашите баба и дядо, единствен наследник ще е Вашия баща, и той ще има право да се разпорежда със собсвеното си имущество, както реши за добре и на когото прецени- ще го продава ли, ще го дарява ли, това си е негова воля, и никой няма право да се намесва в неговия избор. Единствено ако извърши действия на безвъзмездно разпореждане (напр. дарение или завещание в полза на Х), Вие, в бъдеще (евентуално като наследник на баща Ви), може да претендирате за запазена част от наследството и да си търсите дължимото по закон.
Относно ПРАВАТА ВИ СЕГА, освен да се примирите със ситуацията, вариантите са: 1/ един цивилизован разговор с роднините за сегашната и за бъдещата ситуация на семейната сага; или 2/ самостоятелно да организирате живота си.

:)
Успех!
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Юли 2011, 14:36

аз сега сам на 25г.

sunrise написа:Правата Ви са да си плюете на ръцете и да си съградите дом, а не да чакате да Ви измрат роднините . Или иначе казано-нямате никакви права,докато са живи.

:lol: Този отговор най- ми импонира ( от човешка гл. точка, правната вече е развита, не че нещо не може да се измисли, но пък желанието се изпари да подпомагам ... лакърдията).

Какви два варианта? вариантът е само 2, така щото с това си мислене не се дава шанс на хората да поемат отговорностите в живота си( а че и деца отглеждат)- нЕма друга нация, която обгрижва потеклото си до прилична старост.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rozablue » 08 Юли 2011, 18:59

Какво правите в София? Там ли сте изгонена или сте отишли по собствено желание? Къде е брат Ви?
Ако имате интерес към наследството, което ще оставят баба Ви и дядо Ви /нека още дълги,дълги години да са живи и здрави/ - върнете се при тях , грижете се за тях, покажете им колко любящи внуци сте, глезете ги по всякакъв начин - но ИСКРЕНО И С ЛЮБОВ и от време навреме можете да проплаквате,че сте на улицата и сте без покрив на главата, че животът Ви е много труден поради тази причина и те - и това е реална възможност, не е изключено да Ви препишат нещо СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ И ИЗДРЪЖКА.
Но трябва да ска убедени,че можете да се справите с подобно нещо. А от 200 км разстояние едва ли е възможно да се справите с ангажимент от този вид.
Действително няма никакво основание за каквито и да било искания и претенции- и към баща Ви: той има право на собствен живот. И вероятно не Ви е забравил и изоставил. Така,че само с любов - а мащехата си сте длъжна да уважавате, колкото и студено и формално да го правите - само защото баща Ви живее с нея и я е избрал за своя спътница в момента. Ако имате някакви проблеми- финансови или други, споделете ги с него - макар и след навършване на пълнолетие, той да няма формално задлъжение към Вас, може да Ви помогне.Търсете и давайте любов, а не война и можете да успеете.
rozablue
Потребител

Мнениеот nikiboy » 08 Юли 2011, 23:08

Гадна тема.
Всичко е обяснено по-горе.
Парите се оказаха отвратително нещо.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот galinagalia » 16 Юли 2011, 21:20

rozablue написа:Какво правите в София? Там ли сте изгонена или сте отишли по собствено желание? Къде е брат Ви?
Ако имате интерес към наследството, което ще оставят баба Ви и дядо Ви /нека още дълги,дълги години да са живи и здрави/ - върнете се при тях , грижете се за тях, покажете им колко любящи внуци сте, глезете ги по всякакъв начин - но ИСКРЕНО И С ЛЮБОВ и от време навреме можете да проплаквате,че сте на улицата и сте без покрив на главата, че животът Ви е много труден поради тази причина и те - и това е реална възможност, не е изключено да Ви препишат нещо СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ И ИЗДРЪЖКА.
Но трябва да ска убедени,че можете да се справите с подобно нещо. А от 200 км разстояние едва ли е възможно да се справите с ангажимент от този вид.
Действително няма никакво основание за каквито и да било искания и претенции- и към баща Ви: той има право на собствен живот. И вероятно не Ви е забравил и изоставил. Така,че само с любов - а мащехата си сте длъжна да уважавате, колкото и студено и формално да го правите - само защото баща Ви живее с нея и я е избрал за своя спътница в момента. Ако имате някакви проблеми- финансови или други, споделете ги с него - макар и след навършване на пълнолетие, той да няма формално задлъжение към Вас, може да Ви помогне.Търсете и давайте любов, а не война и можете да успеете.
здр.ROZABLUE АЗ се опитах да обясня,че втората жена на баща ми,не искам НАС,а това което ще оставят баба ми и дядо ми на баща ми.тя УСОЙНИЦАТА ни прогони от там,тя наговори на баща ми глупости,тя "надруса" баба ми с хапчета,искрено се надявам да сте ме разбрали.аз и брат ми сме я посрещнали добре в нашата къща когато тя дойде,отворихме и вратата си и сърцата си за нея,Ако щете ми вярвайте в момента когато останахме сами с нея,тя директно се обърна към мен и ме нарече К.р.А.след това баща ми се прибра и се нахвърли срещу мен,т.е все едно аз съм я нарекла-лека жена...тя преобръща всичко наопаки,моята цел е една-баба и дядо да са живи и здрави,и някои ден ние да живеем там.а не жена която е дошла от месеци,да вземе всичко-и така да е,поне да остави баба и дядо да си изживеят старините достойно за тях-не да ги трови с хапчета,казвала сам на дядо ми че нямаме покрив,но той поддържа на усойницата,за това че след 40 години най-накрая баща ми има жена която да го гледа-стари виждания,не се и опитвам да споря с дядо ми.казвате да се прибера и да ги гледам-съгласна сам с вас,но не може в едно село с 80-100 житела и един магазин (кооперация от 1 време) да си изкарам хляба за мен и детето ми,това дете има само мен.така че много малко хора ме разбират,повечето си мислят че сам алчна за имот,неееееее алчна сам за живота на баба ми и дядо ми, които заслужават достоен живот ПОНЕ СЕГА....
galinagalia
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 18 Юли 2011, 13:17

Ами след като дядо Ви е на нейна страна, освен да го поставите под запрещение? :roll:
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси