начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

бившата не ми дава да си видя детето

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

бившата не ми дава да си видя детето

Мнениеот plamendimitrov0 » 30 Юли 2011, 22:19

Здравейте, моля някой който може да ми даде савет какво да правя ,живях с една госпожица 2,5 год и забременя предполагам от мен само 4е тогава започнаха проблемите ,3 дни след като се роди детето пак се скарахме защото съм се почерпал с приятели за това че станах баща,както и да е (не съм я удрял, 5 пъти съм я псувал през живота си) сега не ми дава да си видя детето ,виждал сум го 5 пъти за 2 месеца с много молби , а забравих да спомена че съм го препознал в болницата ,въпроса ми е има ли право да не ме допуска до дете ми и какви права имам аз над детето си ? Благодаря на всички които ми дадът някакъв савет.
plamendimitrov0
Нов потребител

Re: бившата не ми дава да си видя детето

Мнениеот sunshine_75 » 30 Юли 2011, 23:18

Пет пъти за два месеца, щом сте разделени и е бебе, е горе-долу нормално. Ако не можете да се разберете доброволно за честотата на контактите между Вас и детето, потърсете адвокатска помощ - районният съд ще определи режима на свиждане, издръжката, която следва да плащате.
А иначе, неюридически, опитайте се да оправите отношенията си с майката на детето - едва ли и на нея й е лесно, а и двамата имате много години пред себе си, през които ще трябва да се разберете заради човечето, което сте създали.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот plamendimitrov0 » 30 Юли 2011, 23:26

благодаря за отговора :) , но с нея сме се разбрали ( не искам да те виждам - ами как ще си виждам детето - прави каквото искаш ,ще си сменя телефона и ще отида в друг град) ами сега ? :(
plamendimitrov0
Нов потребител

Мнениеот andrey13 » 01 Авг 2011, 08:05

Не се притеснявай "колега". Това е първата крачка към дело за издръжка и режим на свиждане. По същата причина аз не съм ги виждал от 4 месеца.Адвокатите ще я научат какво и как да направи. Прочети това. viewtopic.php?f=6&t=47813
Най-добре се разбери с нея, но разбирателството го "формулирай" писмено и заверено.
p.s. Щом така лесно те е отритнала, сигурен ли си че детето е твое. Знаеш ли, че според статистиката на ДНК експертизите за бащинство 85% от децата не са на посочените татковци :cry: .Помисли и върху този казус. Лични на мен ми се струва че си от тези проценти или си за Гинес в раздела ... най-бързо отхвърлен баща :roll: .
andrey13
Потребител

Мнениеот doxa » 01 Авг 2011, 09:46

Здравейте,
Както са посочили и колегите, направете опит за доброволно уреждане на личните отношения (като имате предвид и положението в което се намира майката сега), ако не се получи с максимални усилия от Ваша страна, тогава потърсете компетентна юридическа помощ. Не трябва да забравяте, че като баща на това дете имате съответната отговорност, наред с правото на лични контакти. Към Успех Ви желая! :wink:
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот andrey13 » 01 Авг 2011, 10:29

Интересно, защо все мъжете да направят опит да оправят това , което жените объркват и взимат нелепи решения, изхождайки от положението си на родилки.Според мен това си е чисто емоционално изнудване, за което трябва да има доста голям Член :shock: от наказателния кодекс, който да защитава пострадалите от емоционално изнудване. Тогава те поне ще се замислят над своите деяния.А и по-лесно ще се намира "общ език" при решаването на противоречията.Според мен трябва да оставиш тази майчица малко самичка и да я поставиш в размисъл, а не да търсиш рози, за да потвърдиш това , което така и чака или си мисли че и е призвание. Бъди мъж и не отстъпвай . Ако се опреш на правосъдието, няма да постигнеш нищо.
andrey13
Потребител

Мнениеот andrey13 » 01 Авг 2011, 10:34

andrey13 написа:Интересно, защо все мъжете да направят опит да оправят това , което жените объркват и взимат нелепи решения, изхождайки от положението си на родилки.Според мен това си е чисто емоционално изнудване, за което трябва да има доста голям Член :shock: от наказателния кодекс, който да защитава пострадалите от емоционално изнудване. Тогава те поне ще се замислят над своите деяния.А и по-лесно ще се намира "общ език" при решаването на противоречията.Според мен трябва да оставиш тази майчица малко самичка и да я поставиш в размисъл, а не да търсиш рози, за да потвърдиш това , което така и чака или си мисли че и е призвание. Бъди мъж и не отстъпвай . Ако се опреш на правосъдието, няма да постигнеш нищо.
НЯма доброволно уреждане..има сметки приятелю. За жалост комерсиалната страна на живота има доста голямо място в раздела и съвместно съществуване. При лъвовете не е така. Ако лъвицата не му пусне, мъжкия изяжда малките и въпроса е решен.
andrey13
Потребител

Мнениеот cuckoo » 01 Авг 2011, 17:52

andrey13 написа: При лъвовете не е така. Ако лъвицата не му пусне, мъжкия изяжда малките и въпроса е решен.

Ах, защо не сме лъвове, нали? Чукаш на воля женските от прайда, по цял ден лежиш докато лъвиците ловуват (включваш се само в екстрени ситуации) и изяждаш чуждите лъвчета... Кеф!!

Бъди мъж... разбира се, мъжът в България тропва по масата с юмрук и винаги трябва да стане неговото.
Като не искате да оправяте това, "което жените объркват и взимат нелепи решения, изхождайки от положението си на родилки." - презервативите са измислени мноого отдавна. Или за по-трайно и сигурно решение - вазектомията.
cuckoo
Младши потребител

Мнениеот andrey13 » 01 Авг 2011, 19:09

А защо не съпругата с нежна ласка и поглед да постигне същото . Или не е възможно /за справка: всички фолкпевици, футболни съпруги и т.н./ Но нещо май и пречи.
andrey13
Потребител

Мнениеот andrey13 » 01 Авг 2011, 19:16

andrey13 написа:А защо не съпругата с нежна ласка и поглед да постигне същото . Или не е възможно /за справка: всички фолкпевици, футболни съпруги и т.н./ Но нещо май и пречи.
От опит знам /две от децата ми са родени на моята дата , едното със спирала а другото с противозачатъчни/ че презерватива няма да помогне.Но да са ми живи и здрави.Аз си ги обичам всичките пет.Еййй не съм циганин.Жените знаят кога , какво и как. Лошото е че едва късно разбират в какво са превърнали мъжа до себе си. Е има и изключения :D Моята съпруга например. :oops: Е изкарах си една вечеря на свещи :mrgreen: .Значи все пак може и има начин.
andrey13
Потребител

Мнениеот doxa » 01 Авг 2011, 20:26

:roll:
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот rashko » 01 Авг 2011, 22:45

Не съм юрист. Семейния кодекс е документа. Преди да се намесят юристите, помисли. В критичен за нея момент в близост до смъртта, след родилна депресия, безпаричие и други. Защо така реагира? Помисли за някакъв ход за сближаване на позициите. С други думи в нея е и ножа и хлява. Бъди гъвкав. След края на съдебната битка, пак няма да получиш необходимия достъп, без нейното благоволение. Казвам ти го от опит. Каквото направиш преди съда това ще остане. :D
rashko
Потребител

Мнениеот andrey13 » 02 Авг 2011, 08:52

rashko написа:Не съм юрист. Семейния кодекс е документа. Преди да се намесят юристите, помисли. В критичен за нея момент в близост до смъртта, след родилна депресия, безпаричие и други. Защо така реагира? Помисли за някакъв ход за сближаване на позициите. С други думи в нея е и ножа и хлява. Бъди гъвкав. След края на съдебната битка, пак няма да получиш необходимия достъп, без нейното благоволение. Казвам ти го от опит. Каквото направиш преди съда това ще остане. :D

Ха така.Аз също не съм адвокат и по-добре, защото адвокатите имат изкривено мислене по тези въпроси, което върви не праволинейно а по кривата на закона. Именно това и иска тя. Да паднеш на колене за прошка и букет рози. Да не пиеш бира с приятели и изобщо да забравиш кой си или този , който тя е харесала и избрала за баща на детето и. Всичко драги в живота е до "следващия път". До тогава , когато пак ти направи сцена от сериала "Многострадална Геновева". Според мен остави я по-добре тя да реши съдбата ти, защото ако отстъпиш чувството и на "победител" ще и даде нови крила и заедно с "учителите " около нея ще ти спретнат следващия сценарий.
andrey13
Потребител

Мнениеот rashko » 02 Авг 2011, 10:33

Много съм далеч от мисълта да давам поведенчески съвети. Има роднини, близки и приятели които достатъчно добре могат да го объркат в тази посока и съм сигурен, че го правят денонощно. Предполагам, което е нормално той да е объркан защото не е очаквал такъв развой на събитията и търси отговори. Прекрасно е, че е решен да действа и търси помощ. Не съм убеден, че твоята рецепта е панацея. Смятам, че ако разбере причините и вникне по-дълбоко в същността на проблема сам най-добре ще открие пътя за решаване. Не му предлагам да се унижава, нито да се върне при нея или нещо подобно. Проблема е между тях и намесата на външни хора и институции не смятам, че ще помогне. Тя е още дете /младост неопрятна/ в най-трудните за нея моменти, когато целият свят се е обърнал на обратно, безизходицата е ужасна и паниката я задушава и смачква. Във вихъра на следродилната и депресия ЧОВЕКЪТ се забавлява. За него е нормално да почерпи приянелите та това е голама радост, за мен също но за нея не -той трябва да е до нея и да помага да овладеят положението. С други думи; -искам да кажа, че при първият опит да разговаря с нея се е явил неподготвен. Нека да направи втори опит като се съобрази със особеностите на обстановката. По зле няма как да стане. Може само да подобри нещата. А колкото до съда крайният резултат ще е 100-тина лева месечна издръжка и режим на свиждане два пъти в месеца. В следствие на което ще плаща но пак няма да вижда детето си защото единя път ще е болно, другият път имала работа в провинцията и.т.н. Предполагам което е нормално той няма нищо против да плаща но съдебната битка допълнитено ще усложни положението. Ще налее масло в огъня. Ако я избегне ще спечели много. А какво ще се случи в бъдещето е подвласно само на Бог или някаква висша сила и не зависи от нас. Няма нищо лошо в това да постъпиш достойно. Поне така мисля на базата на това което прочетох. Надявам се да съм бил полезен.
Последна промяна rashko на 03 Авг 2011, 13:28, променена общо 1 път
rashko
Потребител

Мнениеот andrey13 » 02 Авг 2011, 19:11

Рашко е прав. Ние по "застарелите" , които сме се поопарили от живота и женските хитрини и номера са ни банални вече, няма как да дадем подобавъчен съвет на младия момък. Но Рашко, малко ми се струва че тегли везната повече към женската страна. Така е трябва да е до нея, ама проблема е че тя не го пуска. И предварително и тенденциозно го обезверява. Ами ако погледнем от гледна точка на 100-лева за издръжка, няма ли да са незначителни в сравнение, на тези , които ще трябва да дава ако са заедно, плюс нервите о безсънните нощи.Това беше чист калкулатор :D . А дали тази жена въобще иска този мъж??? Според мен НЕ. Ами ако въпреки всичко остане до нея, не го ли очаква това? http://dox.bg/files/dw?a=21d51172c5 Според мен има гангрена. "Следва ампутация....болката е силна но бързо отминава ...иначе следва дълга агония." Смелост ти трябва братко а не съвети."Не е важно какво ще постигнеш...важното е да си смел в опита си"!!! Но има и една друга...."Винаги можеш да се откажеш, но никога не можеш да спечелиш без да опиташ" Аз лично макар след няколко опита но спечелих. Прочети линка и ще разбереш.
andrey13
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 02 Авг 2011, 19:29

Проблемът е в прекалената продължителност на човешкия живот и други биологични и географски термини.

Изхабяването на един брак е нормално явление, при положение, че човекът е програмиран да живее около 30 години, а всъщност животът е удължен изкуствено до 80 години - настоящето поколение, обучавано и поддържано успява да живее до повече години.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот rashko » 02 Авг 2011, 23:15

Не тегля към никоя страна. Давам гледна точка различна от стандартната. От друг ъгъл погледнат проблема се вижда по-добре. Повече информация, повече пътища за решение. Аз също съм претърпял своите катастрофи и разочарования. Жените са по-подготвени за семейния живот от нас /факт/. Най-неприятното им качество е способността да манипулират от всяко положение. Наместват ти се в мозъка и те управляват смело и "безотговорно". :D А ние мъжете с раждането трябва да бъдем канонизирани за светци, иначе и сами няма да си повярваме, колко сме по-католици от папата. :lol: С други думи казано -чудно ми е жените как вобще ни търпят. Считам само, че преди да отрежеш болният крак е хубаво да се увериш, че диагнозата е вярна. След като с търпение, внимание и разбиране си подал ръка и си върнат, тогава с гордо вдигната глава /режеш, хвърляш и подминаваш/и всяко от действията трябва да бъде лично мотивирано"Аз това искам да постигна за това постъпвам така" а не защото ми казаха да го направя. Да дадем шанс на любовта. Колкото и да изглежда невъзможна все пак съществува. Защо? И аз нямам обяснение. Желая на всички, хубави неща да им се случват.
rashko
Потребител

Мнениеот andrey13 » 03 Авг 2011, 09:16

"Жените наистина управляват света, но още не са го разбрали, а когато го разберат, то ние мъжете ще сме в голяма беда".За това не им давайте и да си помислят. Сегашния брак ми е трети. Първия път мъжа се жени от глупост, втория за отмъщение а едва третия, за когото трябва. От опит го знам.Действайте бързо :mrgreen: !!!
andrey13
Потребител

Мнениеот rashko » 03 Авг 2011, 09:52

Чвоек като си няма друга работа и земе та се ожени. И аз така няколко пъти. По някога се питам защо си усложнявам живота? Не мога да си отговоря. Каквото и да са ми сторили аз продължавам да обичам жените. Луда работа. Абе живота е да се живее. Всеки ден ти е подарен, за това карай гьоторе и да не ти пука, после на страшния съд ще обжалваме и каквото стане. :Dhttp://vbox7.com/play:38c2736d
rashko
Потребител

Мнениеот plamendimitrov0 » 03 Авг 2011, 13:34

Blagodarq na svi4ki za suvetite strashno mnogo mi pomognahte i uspqh da dam otgovori na moite vuprosi koito taka zverski me izmuchvat ,v kraina smetka reshih da ne burzam s delo i da ne q pritesnqvam prosto shte q ostavq sama za 2-3 meseca i da vidim kvi shte gi izqde tova che shte mi e muchno za deteto shte go izturpq ama posle si mislq che shte kaje ama ti nishto ne pravish za deteto i trqbva da prashtam pari ,koeto mislq che e losho za men a za neq super, ama nqma kak mai neshto takova trqbva da stane , puk posle kato trqbva shte se sudim zashtoto ne sum za 100-200lv ideqta e da vijdam kak raste deteto mi , a shto se otnasq za datata na poseshtenieto mai nqma pravo da narushava prokurosko postanovlenie i da ne mi go dava . Izvinqvam se za latinicata no ne sum u doma .nadqvam se moqta tema da e pomognala i na nqkoi drug 'glupak' kato mene . Pozdravi na vsichki.
plamendimitrov0
Нов потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси