- Дата и час: 12 Дек 2024, 09:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследствени дялове
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Наследствени дялове
Здравейте! Моля да ми помогнете със съвети за следната ситуация: Свекърва ми имаше жилище което се водеше само на нейно име.След смъртта си тя остави съпруг и двама синове.Въпросът ми е дали децата имат равни наследствени дялове със съпругът?
- nakusta
- Нов потребител
Re: Наследствени дялове
Ако имота е бил лична индивидуална собственост на наследодателката то съпруга и децата имат равна част.
Ако имота е бил СИО , то тя се прекратява със смъртта на съпруга и преживелия съпруг си получава 1/2 идеална част от имота , която си е негова собственост , а останалата 1/2 се дели пак по равно между него и децата.
Дали имота е СИО не мога да кажа липсва информация , това обаче че имота се е водил само на името на наследодателката нищо не означава.Може да е СИО , може да не е.
Консултирайте се с адвокат като носите документа за собственост.
Успех!
Ако имота е бил СИО , то тя се прекратява със смъртта на съпруга и преживелия съпруг си получава 1/2 идеална част от имота , която си е негова собственост , а останалата 1/2 се дели пак по равно между него и децата.
Дали имота е СИО не мога да кажа липсва информация , това обаче че имота се е водил само на името на наследодателката нищо не означава.Може да е СИО , може да не е.
Консултирайте се с адвокат като носите документа за собственост.
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Много Ви благодаря, REVOLUTION.Изключително ми помогнахте.Те са имали над 20 години брак,но този апартамент е придобит преди 2 год.и се водеше само на нейно име.
Отново Ви благодаря!
Отново Ви благодаря!
- nakusta
- Нов потребител
Това, което всъщност Ви каза Революцията, но ми се струва, че не го разбрахте, е, че не е от значение само на чие име е придобит, но и КАК е придобит. Ако свекито го е придобила по време на брака възмездно (покупка, договор за издръжка и гледане, замяна и пр.), макар и на свое име, имотът е бил общ на двамата съпрузи.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Благодаря,разбрах.Значи е сио,не е по наследство или дарение.Благодаря за бързата помощ,и извинете за нескопосаните ми въпроси.
- nakusta
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|