- Дата и час: 12 Дек 2024, 09:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
САМА СИ ЗАБЪРКАХ КАШАТА, МОЛЯ ЗА ПОМОЩ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
САМА СИ ЗАБЪРКАХ КАШАТА, МОЛЯ ЗА ПОМОЩ
Ако в този раздел не е мястото за темата, извинете. Направих една голяма простотия и сега се чудя как да постъпя. Затова ви моля за съвети от гледна точка на гражданското право, с което съм повърхностно наясно. Бащата на детето ми /БНД/ плаща издръжка в определе от съда размер. Живеем в един град, до момента, в който аз започвам работа в друг, в който той наскоро е придобил имот в новопостроен блок. Сключваме договор за наем на въпросния имот, но тъй като жилището е ново, помещенията вътре не са приведени в обичайно за ползване състояние /напр. в банята няма фаянс, тоалетна, бойлер, душ и т.н.; по стаите няма дори контакти и мивка в кухнята, камоли друго обзавеждане; с други думи - нищо/. Съгласно договора, не дължа наем в пари, а съм длъжна да приведа жилището в нормалното му за ползване състояние, за сметка на което имам право да го ползвам определен брой години. Неустойка: ако реши да прекратява договора, да ми наплати два пъти вложеното в имота му. ОБАЧЕ: той не желае да ми покаже НА и аз на сляпо подписвам, че ми предоставя имот, находящ се на еди-коя си улица, № и апартамент. Той ми изпраща издръжката на детето за няколко години напред, с които пари иска да оправя жилището, т.к. нямам налични собствени средства. Заедно отиваме в магазина и избираме всичко, за което аз плащам с дебитната карта, по която ми е преведена издръжката. Но господинът има наглостта да си извади фактури на фирмата, че виж ти той е платил за ремонта. От магазина всичко докарват на място, като ние с БНД отиваме преди осигурения за покупките транспорт. И какво да видя - адрес по Договора за нае не съвпада с адреса, на който ме води БНД. Влизаме в жилището, всичко купено се оставя в него и той взема ключа, т.к. не ми позволява аз да си наема хора за услугата ремонт. С други думи, той командва парада. Моля ви за адекватен съвет: първо, аз поддадох детето ми да остане без издръжка за идните години, като с тези пари оправих имот, за който си мислех, че имам договор за наем, а сега съм подложена на тормоза, че ще останем на улицата, ако не изпълнявам разпорежданията му. Трябва да се примиря с глупостта си или имам вариант поне парите за издръжка на детето да си взема обратно. Моля ви, кажете ми кой е най-добрия вариант за нас в тази ситуация.
В царството на слепите едноокият е цар.
- ryanna
- Младши потребител
Re: САМА СИ ЗАБЪРКАХ КАШАТА, МОЛЯ ЗА ПОМОЩ
Евентуално - грешка в сделката, разваляне.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
договора има ли нотариална заверка, тъй като от писмото разбрах, че е наем за повече от една година
- boiko_62
- Потребител
По скоро е унищожаема сделката ,и дори вашият контрахент не е действал добросъвестно при договарянето.Като мотив също не ви е предал имота за ползване.
-
Pause - Активен потребител
Договора няма нотариална заверка, а така също и не е вписан, въпреки, че това е една от клаузите, както и съгласно ЗЗД и задължително. Благодаря!
Всъщност, ако разваля договора /по съдебен ред/, няма да мога да си възстановя парите, т.к. за всичко купено за жилището, той взе фактура на фирмата си, за която преди малко разбрах, че бил продал дяловете си преди 3 месеца. Не знам до колко бих могла да се ползвам от това, че в магазина съм плащала с моя дебитна карта. Пълна бъркотия, ама да си призная - добре ме изпързаля "милото ми".
Всъщност, ако разваля договора /по съдебен ред/, няма да мога да си възстановя парите, т.к. за всичко купено за жилището, той взе фактура на фирмата си, за която преди малко разбрах, че бил продал дяловете си преди 3 месеца. Не знам до колко бих могла да се ползвам от това, че в магазина съм плащала с моя дебитна карта. Пълна бъркотия, ама да си призная - добре ме изпързаля "милото ми".
- ryanna
- Младши потребител
не съм юрист, ама издръжката за дете не се ли дължи ежемесечно?
щото ако можеше наведнъж да се плаща за години напред, то тогава удръжката от заплата например нямаше да бъде периодично за съответния месец, а рап - за цели 18 години напред....
Та, в тази връзка, нека юристите си кажат мнението - дали е било възможно да се договорите помежду си да бъде изплатена издръжката наведнъж, още повече, че тя подлежи на изменение според нуждите на детето, които СЪГЛАСЕТЕ СЕ НЕ СА ЕДНАКВИ през всичките му години......
щото ако можеше наведнъж да се плаща за години напред, то тогава удръжката от заплата например нямаше да бъде периодично за съответния месец, а рап - за цели 18 години напред....
Та, в тази връзка, нека юристите си кажат мнението - дали е било възможно да се договорите помежду си да бъде изплатена издръжката наведнъж, още повече, че тя подлежи на изменение според нуждите на детето, които СЪГЛАСЕТЕ СЕ НЕ СА ЕДНАКВИ през всичките му години......
- arste
- Младши потребител
ryanna написа:Ако в този раздел не е мястото за темата, извинете. Направих една голяма простотия и сега се чудя как да постъпя. Затова ви моля за съвети от гледна точка на гражданското право, с което съм повърхностно наясно. Бащата на детето ми /БНД/ плаща издръжка в определе от съда размер. Живеем в един град, до момента, в който аз започвам работа в друг, в който той наскоро е придобил имот в новопостроен блок. Сключваме договор за наем на въпросния имот, но тъй като жилището е ново, помещенията вътре не са приведени в обичайно за ползване състояние /напр. в банята няма фаянс, тоалетна, бойлер, душ и т.н.; по стаите няма дори контакти и мивка в кухнята, камоли друго обзавеждане; с други думи - нищо/. Съгласно договора, не дължа наем в пари, а съм длъжна да приведа жилището в нормалното му за ползване състояние, за сметка на което имам право да го ползвам определен брой години. Неустойка: ако реши да прекратява договора, да ми наплати два пъти вложеното в имота му. ОБАЧЕ: той не желае да ми покаже НА и аз на сляпо подписвам, че ми предоставя имот, находящ се на еди-коя си улица, № и апартамент. Той ми изпраща издръжката на детето за няколко години напред, с които пари иска да оправя жилището, т.к. нямам налични собствени средства. Заедно отиваме в магазина и избираме всичко, за което аз плащам с дебитната карта, по която ми е преведена издръжката. Но господинът има наглостта да си извади фактури на фирмата, че виж ти той е платил за ремонта. От магазина всичко докарват на място, като ние с БНД отиваме преди осигурения за покупките транспорт. И какво да видя - адрес по Договора за нае не съвпада с адреса, на който ме води БНД. Влизаме в жилището, всичко купено се оставя в него и той взема ключа, т.к. не ми позволява аз да си наема хора за услугата ремонт. С други думи, той командва парада. Моля ви за адекватен съвет: първо, аз поддадох детето ми да остане без издръжка за идните години, като с тези пари оправих имот, за който си мислех, че имам договор за наем, а сега съм подложена на тормоза, че ще останем на улицата, ако не изпълнявам разпорежданията му. Трябва да се примиря с глупостта си или имам вариант поне парите за издръжка на детето да си взема обратно. Моля ви, кажете ми кой е най-добрия вариант за нас в тази ситуация.
Напротив изтълкувах фактите във ваша полза ,но все пак нарушеното ви материално право не е задължително да се възстанови по съд.ред.Става въпрос за средства от издръжка ,за които законът не допуска прихващане както е при вас.Така ,че сделката си е напълно нищожна и другият родител не е освободен от заплащане на издръжка можете да предявите отрицателен установителен иск ,ако имате интерес но не сте длъжна.
-
Pause - Активен потребител
Молите за адекватен съвет, но не смятам, че ще стане във форум.
Взимайте договорът за наем, разпечатка на движението на средствата от банковата сметка( картата- на какво основание за преведени сумите, които твърдите, че са за издръжка, и отделно за плащането на вещите), ако се снабдите и с копия от фактурите- няма да е зле, и бегом при адвокат.
Няма какво да се разваля, Иване, според мен.
Имате договор за наем с поети в него ангажименти. Смятам, че ще се наложи да го изпълните.
Отделно- плащане накуп на издръжка за бъдеще време доказва финансови възможности на бащата и е индикация за нов иск.
А по въпроса с покупката на обзавеждането- да не се окаже, че сте му подарила вещите.
п.п. Извинете, но намирам противоречие в разказът ви- имате договор за наем на жилище, за което сте наясно със състоянието му( знаете, какво трябва да се закупи, знаете и местоположението му, след като знаете какво му липсва откъм обзавеждане), плащате в магазина и когато ви питат къде да се достаят стоките- мълчите? Мълчите и при разтоварването им( при все да сте била на място преди транспортната кола), мълчите и при оставянето им в друг имот?! Доброволно.
А като майка ( въпреки да знам каква ще е реакцията на повечето пуритани и псевдо всякакви)- изобщо не ви разбирам.
Пауза, би ли ми посочил къде видя компенсация?
Взимайте договорът за наем, разпечатка на движението на средствата от банковата сметка( картата- на какво основание за преведени сумите, които твърдите, че са за издръжка, и отделно за плащането на вещите), ако се снабдите и с копия от фактурите- няма да е зле, и бегом при адвокат.
Няма какво да се разваля, Иване, според мен.
Имате договор за наем с поети в него ангажименти. Смятам, че ще се наложи да го изпълните.
Отделно- плащане накуп на издръжка за бъдеще време доказва финансови възможности на бащата и е индикация за нов иск.
А по въпроса с покупката на обзавеждането- да не се окаже, че сте му подарила вещите.
п.п. Извинете, но намирам противоречие в разказът ви- имате договор за наем на жилище, за което сте наясно със състоянието му( знаете, какво трябва да се закупи, знаете и местоположението му, след като знаете какво му липсва откъм обзавеждане), плащате в магазина и когато ви питат къде да се достаят стоките- мълчите? Мълчите и при разтоварването им( при все да сте била на място преди транспортната кола), мълчите и при оставянето им в друг имот?! Доброволно.
А като майка ( въпреки да знам каква ще е реакцията на повечето пуритани и псевдо всякакви)- изобщо не ви разбирам.
Пауза, би ли ми посочил къде видя компенсация?
- Гост.
- Старши потребител
А по въпроса с покупката на обзавеждането- да не се окаже, че сте му подарила вещите. - имам съмнения, че така ще се окаже
п.п. Извинете, но намирам противоречие в разказът ви- имате договор за наем на жилище, за което сте наясно със състоянието му( знаете, какво трябва да се закупи, знаете и местоположението му, след като знаете какво му липсва откъм обзавеждане), плащате в магазина и когато ви питат къде да се достаят стоките- мълчите? Мълчите и при разтоварването им( при все да сте била на място преди транспортната кола), мълчите и при оставянето им в друг имот?! Доброволно. - да, в договора е записан адреса, но тъй като не носих договора и не знаех адреса на изуст, а и все още не познавам новия град, не мога да посоча нито местонахождението на имота, нито конкретния адрес, освен това и БНД не го знае на изуст и с прости думи обясни къде се намира. мълча, т.к. имам идея как е станало объркването в адреса - входа, в който е апартамента, е пристроен към блок, но на А 15 е издаден НА, в който е написан № и улицата, към които гледа входа, но тъй като целия блок е на перпендикулярната улица, предположих, че затова в последствие входа, който всъщност смятах, че е индивидуално обособен блок със свой номер /примерно № 83, № 84, № 85 са входовете, а не вх.А, вх.Б, вх.В/, се води с пореден номер на въпросната улица, а не на тази по НА. Иначе № на апартамента съвпада. Аз и друг път съм ходила до този имот с БНД, но това беше, докато беше още в строеж. Затова съм се доверила.
А като майка ( въпреки да знам каква ще е реакцията на повечето пуритани и псевдо всякакви)- изобщо не ви разбирам. - Опитайте се да ме разберете, моля, отивам в този град, за да мога да подсигуря на детето си най-малкото по-добро образование и повече възможности за развитие, сменям работата за по-висок доход, но като начало нямам възможност да отделям няколко стотин за наем, а и нали един ден този имот ще остане за детето ми /дай боже/. Аз не бях съгласна за фактурите, но БНД ме постави пред свършен факт и щеше да е глупаво да правя разправии в магазина. А и по-добре да бъда лишена от една сума, давана под формата на издръжка, отколкото от четирикратния й размер, даван под формата на наем, като в първия случай знам, че купеното и монтираното все пак няма да остане в дома на чужд човек.
Моля ви, не ме съдете, признала съм си гафа и ми е достатъчно на съвестта да ми тежи и да се чудя сега какво да правя.
п.п. Извинете, но намирам противоречие в разказът ви- имате договор за наем на жилище, за което сте наясно със състоянието му( знаете, какво трябва да се закупи, знаете и местоположението му, след като знаете какво му липсва откъм обзавеждане), плащате в магазина и когато ви питат къде да се достаят стоките- мълчите? Мълчите и при разтоварването им( при все да сте била на място преди транспортната кола), мълчите и при оставянето им в друг имот?! Доброволно. - да, в договора е записан адреса, но тъй като не носих договора и не знаех адреса на изуст, а и все още не познавам новия град, не мога да посоча нито местонахождението на имота, нито конкретния адрес, освен това и БНД не го знае на изуст и с прости думи обясни къде се намира. мълча, т.к. имам идея как е станало объркването в адреса - входа, в който е апартамента, е пристроен към блок, но на А 15 е издаден НА, в който е написан № и улицата, към които гледа входа, но тъй като целия блок е на перпендикулярната улица, предположих, че затова в последствие входа, който всъщност смятах, че е индивидуално обособен блок със свой номер /примерно № 83, № 84, № 85 са входовете, а не вх.А, вх.Б, вх.В/, се води с пореден номер на въпросната улица, а не на тази по НА. Иначе № на апартамента съвпада. Аз и друг път съм ходила до този имот с БНД, но това беше, докато беше още в строеж. Затова съм се доверила.
А като майка ( въпреки да знам каква ще е реакцията на повечето пуритани и псевдо всякакви)- изобщо не ви разбирам. - Опитайте се да ме разберете, моля, отивам в този град, за да мога да подсигуря на детето си най-малкото по-добро образование и повече възможности за развитие, сменям работата за по-висок доход, но като начало нямам възможност да отделям няколко стотин за наем, а и нали един ден този имот ще остане за детето ми /дай боже/. Аз не бях съгласна за фактурите, но БНД ме постави пред свършен факт и щеше да е глупаво да правя разправии в магазина. А и по-добре да бъда лишена от една сума, давана под формата на издръжка, отколкото от четирикратния й размер, даван под формата на наем, като в първия случай знам, че купеното и монтираното все пак няма да остане в дома на чужд човек.
Моля ви, не ме съдете, признала съм си гафа и ми е достатъчно на съвестта да ми тежи и да се чудя сега какво да правя.
- ryanna
- Младши потребител
Според съдебната практика, защитата е насочена към родителя отглеждащ детето.
Според мен една такава спекулация може да се обходи, по етапно.
Доколкото разбирам сте обзавели чужд имот, което е незаконно.
Според мен една такава спекулация може да се обходи, по етапно.
Доколкото разбирам сте обзавели чужд имот, което е незаконно.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer , бихте ли ми посочил кой НА забранява обзавеждането на чужд имот, че останах изумена от последното ви изречение.
- ryanna
- Младши потребител
Ми, има неоснователно обогатяване.
Дали сте нещо, поради което някой се е обогатил.
Затруднено би била защитата Ви, на този етап, търсете.
Дали сте нещо, поради което някой се е обогатил.
Затруднено би била защитата Ви, на този етап, търсете.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Посетихте ли колега, както ви упътих, на когото да представите договора за наем, който сте сключили?( все щеше да се сети за писмена покана, в която да опише обема на изпълнените от вас задължения, като посочи дати, продавач и платени суми и липсата на насрещното задължение- да ви предаде владението върху имота. Създавате си и доказателства по този начин ).
Изпълнихте, ли на първо време и преди това, посоченото:
До тогава е като на пазар.
п.п. Иване, е ли възможно да се избегне това натрапчиво насаждане неизбежността на евентуална загуба?
Ситуацията е възможно да бъде туширана, дори поправена, и без намесата на съд- просто трябва специалист да погледне клаузите на договора, както и да комуникира със страните.
Разваляне и реституция на даденото е последен вариант- майката търси подслон, заветната и мечта не е да води безконечни дела.
Изпълнихте, ли на първо време и преди това, посоченото:
разпечатка на движението на средствата от банковата сметка( картата- на какво основание за преведени сумите, които твърдите, че са за издръжка, и отделно за плащането на вещите), ако се снабдите и с копия от фактурите
До тогава е като на пазар.
п.п. Иване, е ли възможно да се избегне това натрапчиво насаждане неизбежността на евентуална загуба?
Ситуацията е възможно да бъде туширана, дори поправена, и без намесата на съд- просто трябва специалист да погледне клаузите на договора, както и да комуникира със страните.
Разваляне и реституция на даденото е последен вариант- майката търси подслон, заветната и мечта не е да води безконечни дела.
- Гост.
- Старши потребител
Има гражданска измама, защото се разминават уговорките със сключените договори.
Не мога да бъда изчерпателен, но наистина може да се вложи като твърдение в иск.
Да се твърди, че БНД е извършил редица спекулативни действия с имотите, с цел.
Разбирате тежестта, отчасти, на една кампания, не претендирам, в посока истина.
Не мога да бъда изчерпателен, но наистина може да се вложи като твърдение в иск.
Да се твърди, че БНД е извършил редица спекулативни действия с имотите, с цел.
Разбирате тежестта, отчасти, на една кампания, не претендирам, в посока истина.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|