начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

Лични отношения с детето по време на отпуск на майката

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лични отношения с детето по време на отпуск на майката

Мнениеот draxter » 18 Авг 2011, 15:41

Здравейте, имам следния въпрос:
Личните ми отношения с детето са всяка първа и трета събота от месеца и 15 дни през лятото. Когато поисках детето първата събота на месеца (август), майката ми заяви, че понеже тя е в годишен платен отпуск и няма да ми даде детето. Въпросът ми е дали има право на това действие и ако аз отида третата събота (20.08) дали имам право да я взема, ако разбира се е в рамките на населеното място? В решението на съда никъде не е упоменато че когато тя е отпуск, аз не мога да се виждам с детето. Благодаря предварително...
draxter
Нов потребител

Re: Лични отношения с детето по време на отпуск на майката

Мнениеот nk7702n » 18 Авг 2011, 15:52

Имате право да взимате детето точно в определените със съдебното решение дни и майката няма право да Ви отказва да осъществявате лични контакти. Щом изрично не е отбелязано, че нямате право , ако тя е в отпуск, значи не може тя да се позовава на това основание да Ви отказва даването на детето. Ако доброволно постигнете съгласие един или няколко пъти да смените дните за виждане на детето, добре, но не сте длъжен да го правите.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот draxter » 18 Авг 2011, 16:01

nk7702n написа:Имате право да взимате детето точно в определените със съдебното решение дни и майката няма право да Ви отказва да осъществявате лични контакти. Щом изрично не е отбелязано, че нямате право , ако тя е в отпуск, значи не може тя да се позовава на това основание да Ви отказва даването на детето. Ако доброволно постигнете съгласие един или няколко пъти да смените дните за виждане на детето, добре, но не сте длъжен да го правите.

Благодаря за бързия и подробен отговор.
В такъв случай какво ще ме посъветвате да направя?
Да отида ли със свидетел?
Ако пак откаже да я даде, как да постъпя?
draxter
Нов потребител

Мнениеот boiko_62 » 18 Авг 2011, 16:59

проверете си и решението от съда относно времето през което майката е в отпуск, може да има клауза по време на отпуск детето да е с нея
boiko_62
Потребител

Мнениеот draxter » 18 Авг 2011, 17:02

boiko_62 написа:проверете си и решението от съда относно времето през което майката е в отпуск, може да има клауза по време на отпуск детето да е с нея

Няма такава клауза.
draxter
Нов потребител

Назад към Семейни казуси