начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Постоянен тормоз от шумни съседи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Постоянен тормоз от шумни съседи

Мнениеот myrzelana » 01 Сеп 2011, 20:35

Здравейте,
болката ми е следната. От 15 г. имаме проблем със съседите под нас.
Не спазват никакви часове за почивка - през ден, през два има свирене на китара с усилвател, грачене по микрофон, силна музика, скайп, усилен на макс, купони, скандали, викове, нечленоразделно мучене и т.н. ш т.н. идиотщини нощем до 3-4 часа.
Както и да е през годините ги търпяхме, но сега имаме 3 деца (едното бебе) и вече яко ни нарушават спокойствието.
Викали сме полиция 3-4 пъти, писали сме жалби в полицията, да кварталния. Съставяни са им актове (които не плащат), нещата се укротяват за известно време ... до следващия път.
Младежът, дето вдига най-големия шум е на 16 г. и току що заяви на съпруга ми, че си знаел правата и никой нищо не можел да му направи, `щото бил непълнолетен видиш ли. :shock:
Родителите му и те не са много контактни. Майката е по-читава, ама бащата е абсолютен алкохолик (а имам подозрения и за други средства, които употребява). Абе неконтактен тип, с който не можеш да се разбереш като нормален човек. Целият вход е пропищял от тях, но най-вече от неплащането на таксите за входа, а иначе от шума сме най-потърпевши ние и съседите под тях.
Подочух за накаква процедура в общината :idea: т.е. жалбата се подава там, подписана от нас и още 1-2 собственици и домоуправителя май. Ще бъда благодарна, ако ме осветлите по материята или поне да ме насочите кой нормативен акт да чета. Биха ми били полезни и съвети от препатили. Готова съм да опитам всичко, позволено от закона, без да им падам на нивото, иначе ми е най-лесно да си изхвърля боклука на терасата им и други подобни простотии, но това според мен няма да помогне.
myrzelana
Младши потребител

Re: Постоянен тормоз от шумни съседи

Мнениеот naughty » 02 Сеп 2011, 09:11

клин клина избива. шумете им и вие в часовете в които спят.
Когато излизате, оставяйте уредбата надута на програма Христо Ботев, особенно бюлетина за нивата на река Дунав.

Жалби, полиция и т.н. са безполезни. от опит говоря. аз продадох апартамент с такава 'екстра' , защото се убедих,че няма оправия.
naughty
Потребител

Re: Постоянен тормоз от шумни съседи

Мнениеот kirile » 02 Сеп 2011, 12:33

Ползвайте чл.55 и чл.57 от ЗУЕС , а като алтернатива чл.11 ал.1 т.10 б.Е и чл.38 от ЗУЕС.
kirile
Потребител

Назад към Етажна собственост