Живея в блок 8 етажа със 16 апартамента. Аз съм на първия етаж ,но не съм на кота 0 .Под мен има ателиета .Блока е г-ообразен и си имаме заден двор. 4 входа е и всеки вход си има заден изход за двора. В нашия вход това е коридор,на чиито страни са разположени двете ателиета. От много време в тези ателиета живеят хора . Двете ателиета са на двама различни собственика .Проблема ми е ,че нашия вход е пълен с наематели ,от 16 семейства , 4 сме истинските собственици . Този в едното ателие ,го купи преди десетина години,и сложи врата на самия коридор за задния двор . Сега трябва да го моля ,за да изляза в двора ,или да обикалям блока и да влизам през портала .Няколко пъти се карах с него ,но то тъпото си е тъпо. Даже се е оплакал на кварталната и тя идва един ден у нас ,за да ме моли да престана да се конфронтирам с човечеца мил ,защото работел в народното събрание .... И достъп до двора нямам . Какво може да се направи ? Апропо може ли да купи част от коридор на вход и да я обособи за живеене ? Всички от входа му се молят за да им отвори да си излязат на двора... Познат ми каза ,да русна жалба в пожарната ,заради препречен изход ,но много бавно ставало. Дайте ми съвет ,моля. В нашия вход домоуправител няма ,никой не се занимава с такива неща ,защото както вече казах само 4 семейства сме реални собственици ,останалите са наематели(тоя от ателиетата не го броя)
Това е малко като да си сложа една метална врата между първия и втория етаж и да не пускам никой да се качва по стълбите..
- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Общо помещение - присвоено
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Общо помещение - присвоено
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
Re: Общо помещение - присвоено
chinchilla написа:Живея в блок 8 етажа със 16 апартамента. Аз съм на първия етаж ,но не съм на кота 0 .Под мен има ателиета .Блока е г-ообразен и си имаме заден двор. 4 входа е и всеки вход си има заден изход за двора. В нашия вход това е коридор,на чиито страни са разположени двете ателиета. От много време в тези ателиета живеят хора . Двете ателиета са на двама различни собственика .Проблема ми е ,че нашия вход е пълен с наематели ,от 16 семейства , 4 сме истинските собственици . Този в едното ателие ,го купи преди десетина години,и сложи врата на самия коридор за задния двор . Сега трябва да го моля ,за да изляза в двора ,или да обикалям блока и да влизам през портала .Няколко пъти се карах с него ,но то тъпото си е тъпо. Даже се е оплакал на кварталната и тя идва един ден у нас ,за да ме моли да престана да се конфронтирам с човечеца мил ,защото работел в народното събрание .... И достъп до двора нямам . Какво може да се направи ? Апропо може ли да купи част от коридор на вход и да я обособи за живеене ? Всички от входа му се молят за да им отвори да си излязат на двора... Познат ми каза ,да русна жалба в пожарната ,заради препречен изход ,но много бавно ставало. Дайте ми съвет ,моля. В нашия вход домоуправител няма ,никой не се занимава с такива неща ,защото както вече казах само 4 семейства сме реални собственици ,останалите са наематели(тоя от ателиетата не го броя)
Това е малко като да си сложа една метална врата между първия и втория етаж и да не пускам никой да се качва по стълбите..
Re: Какъв е реда при МН Домашен арест
от chinchilla » 18 Юли 2011, 11:40
Днес си говорихме с приятелката ми ,с която живеем заедно , добре де аджеба , ако си Домашен арест ,живееш сам и няма кой да ти пълни хладилника ,как става номера ? Този въпрос ми е мн любопитен. Не мисля ,че е възможно да пазаруваш хран стоки с куриер ,или да ядеш само ресторантьорска храна
П.П. Преди малко дойде и районната инспекторка ,за да и се подпиша и да установи ,че съм намерен на адреса. Тя е голям пич ,разбираме се с нея добре и обясних ,че тъй като нямам домофон вкъщи ( инсталирал съм камера за наблюдение) ,няма кой да и отвори входната врата . Оставих и телефона си ,когато е пред входа ,да клипва ,за да и отварям ,но когато я попитах за пазаруването и ,ако няма кой да пазарува вместо мен,какво се прави ,тя също не знаеше как се процедира в подобен случай.
..............................................................................................................................
Re: Какъв е реда при МН Домашен арест
от chinchilla » 20 Юли 2011, 15:52
Днес ,ново двайсет - кварталната ми каза ,че не ми било разрешено да каня хора вкъщи. Това истина ли е ?
viewtopic.php?t=47684
Нали имахме наложена МН - Домашен арест?! ...Какви коридори?! Какви задни дворове?!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Отговора няма нищо общо с темата.Не мисля ,че домашния арест пречи с нещо на темата
-
chinchilla - Потребител
chinchilla написа:Отговора няма нищо общо с темата.Не мисля ,че домашния арест пречи с нещо на темата
С темата директно - не. С нарушаването на мярката за неотклонение обаче има... и то как има.
Съвет - идете до рДНСК и им се оплачете.
-
teogeo - Активен потребител
И оплакването до пожарната става. Бавно - бавно. Но все някога. А така да се чака нещо да си стане от самосебе си... Щом нахалникът се оплаква на кварталната, напиши и ти едно оплакване, бе. Има си член там в закона за етажната собственост за забрана за присвояване на общи части. Пишеш "така и така, във връзка с член еди-кой си..." и т. н. Те може да се правят известно време на гугутки, но накрая ще реагират. Много върши работа, като им кажеш, че ще се обадишн примерно на "Господари на ефира" или на друго предаване.- Пробвай, какво губиш?
- karmen1961
- Младши потребител
chinchilla написа:Отговора няма нищо общо с темата.Не мисля ,че домашния арест пречи с нещо на темата
Оплачете се на наблюдаващия прокурор по делото - по което Ви е наложена мярката за неотклонение!
teogeo написа:...
Съвет - идете до рДНСК и им се оплачете.
...И пътем, може да се отбие и през Прокуратурата, за да се оплаче и на наблюдаващия прокурор по делото!
П.П. ...Тео, Тео! ...Страшни съвети даваш!
karmen1961 написа:... Щом нахалникът се оплаква на кварталната, напиши и ти едно оплакване, бе. ... Пишеш "така и така, във връзка с член еди-кой си..." и т. н. Те може да се правят известно време на гугутки, но накрая ще реагират. Много върши работа, като им кажеш, че ще се обадишн примерно на "Господари на ефира" или на друго предаване.- Пробвай, какво губиш?
И да не пропуснеш да напишеш (!), че:
chinchilla написа:...Сега трябва да го моля ,за да изляза в двора ,или да обикалям блока и да влизам през портала .Няколко пъти се карах с него ,но то тъпото си е тъпо. Даже се е оплакал на кварталната и тя идва един ден у нас ,за да ме моли да престана да се конфронтирам с човечеца мил ,защото работел в народното събрание .... И достъп до двора нямам . Какво може да се направи ? ...
В крайна сметка, смеха е здраве!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Това беше и тънкия намек - да иде... той явно, че тази мярка за неотклонение за нищо я няма.
Смях ще е ако го тикнат в магарешкия рай - тогава ще почне едно сезиране на органите за други нарушения, които му пречат да излиза и да се разхожда. Това - врати метални, решетки, високи огради, бодлива тел...
Смях ще е ако го тикнат в магарешкия рай - тогава ще почне едно сезиране на органите за други нарушения, които му пречат да излиза и да се разхожда. Това - врати метални, решетки, високи огради, бодлива тел...
-
Ако наказаният живее в къща с двор, никой няма да го спре да си ходи из двора, стига да не преминава през пътната врата. Така може да се третира и задния двор на блока. По същество е същото. Имах съсед в блока, който беше с МН домашен арест. Понеже беше лято и много горещо, изкара масичка със столчета под липата до входа, да седи на сянка. Наблюдаващите никога не са му правили забележка за това. Масичката беше досами входа.
- karmen1961
- Младши потребител
Виждам ,че ви е много смешно на всички ,но по същество никой нищо съществено не каза (освен да се оплача в ДНСК) .Да задния двор е и моя собственост и имам право да излизам там .
В случая Кармен е много прав/а.
Къде и как ще съблюдавам мярката си ,не мисля ,че е нечия работа и, дали въобще ще я съблюдавам ,но това също е вън от темата. Попитах за съвсем друго нещо , което няма абсолютно нищо общо със МН.Какво го спрягате толкова тоя домашен арест не мога да разбера. Нали ,ако го наруша и ме хванат няма някой от вас да ходи на ген Столетов 21 ?!?!Ако има наистина хора ,които могат да ми дадат съвет ,как да се преборя ,ще съм благодарен ,в противен случай ,не е желателно да пълните темата ми със злобни изказвания ,относно моято МН.
Благодаря предварително.
П.П. Благодаря на Кармен
В случая Кармен е много прав/а.
Къде и как ще съблюдавам мярката си ,не мисля ,че е нечия работа и, дали въобще ще я съблюдавам ,но това също е вън от темата. Попитах за съвсем друго нещо , което няма абсолютно нищо общо със МН.Какво го спрягате толкова тоя домашен арест не мога да разбера. Нали ,ако го наруша и ме хванат няма някой от вас да ходи на ген Столетов 21 ?!?!Ако има наистина хора ,които могат да ми дадат съвет ,как да се преборя ,ще съм благодарен ,в противен случай ,не е желателно да пълните темата ми със злобни изказвания ,относно моято МН.
Благодаря предварително.
П.П. Благодаря на Кармен
-
chinchilla - Потребител
karmen1961 написа:Ако наказаният живее в къща с двор, никой няма да го спре да си ходи из двора, стига да не преминава през пътната врата. Така може да се третира и задния двор на блока. По същество е същото. Имах съсед в блока, който беше с МН домашен арест. Понеже беше лято и много горещо, изкара масичка със столчета под липата до входа, да седи на сянка. Наблюдаващите никога не са му правили забележка за това. Масичката беше досами входа.
Да, ако живее в къща - разходките в двора (до пътната врата) не се считат за нарушение на мярката (в България). Но ако живеете в блок / кооперация - не смятам, че сте права. Жилището е ограничено до входната врата.
P.S. При блиц проверка - няма забрана за канене на гости при МН "домашен арест".
-
karmen1961 написа:Ако наказаният живее в къща с двор, никой няма да го спре да си ходи из двора, стига да не преминава през пътната врата. Така може да се третира и задния двор на блока. По същество е същото. Имах съсед в блока, който беше с МН домашен арест. Понеже беше лято и много горещо, изкара масичка със столчета под липата до входа, да седи на сянка. Наблюдаващите никога не са му правили забележка за това. Масичката беше досами входа.
chinchilla написа:...Сега трябва да го моля ,за да изляза в двора ,или да обикалям блока и да влизам през портала ....
Нека тогава си "обикаля блока", пък времето ще покаже!
П.П. ...Само да внимава, да не го позиционират - докато "обикаля блока", преди да е "влязъл през портала", защото ще последва телепортиране на едно друго място - с висока ограда!
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
teogeo написа:Да, ако живее в къща - разходките в двора (до пътната врата) не се считат за нарушение на мярката (в България). Но ако живеете в блок / кооперация - не смятам, че сте права. Жилището е ограничено до входната врата.
P.S. При блиц проверка - няма забрана за канене на гости при МН "домашен арест".
Не съм юрист, говоря от личен опит - в смисъл лично наблюдение. Човекът вече е покойник, но никога не са го ограничавали да не мърда от апартамента. Беше майстор в ръцете и даже правеше ремонти из всички апартаменти в блока. Това не беше тайна, беше си съвсем легално. Дори го поощряваха, защото това му беше препитание. Може би заради дупките в самото определение на мярката конкретните тълкувания са според наблюдаващите.
- karmen1961
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|