Здравейте. Имам нужда от съвет. Комшията ми, без да забележа, е монтирал външното тяло на климатика си на моята стена. До скоро явно не беше го включвал, но сега като застудя започна да се чува вътре, особенно като се включи перката. Казах му да го махне, но той нещо не е съгласен. Точно зад него е леглото ми и е неприятно. Шума не е силен, но аз го чувам и ми пречи да спя. Интересува ме към кой да се обърна за да вземе отношение по въпроса? Прилагам снимки, а с правоъгълник съм отбелязал къде точно се пада тялото отвън. Благодаря предварително за отговорите.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Климатик на комшията на моята стена
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Климатик на комшията на моята стена
За съжаление не виждам правно основание да се предприема някакво действие от някой друг, освен от вас самия.
Можете да сезирате общото събрание, тъй като фасадата е обща част, собственост на всички, и нищо не може да се разполага без решение на общото събрание на собствениците. Обаче се сещам какъв ще е отговора... "Абе що ни занимавате с вашите спорове - оправяйте се..."
Другия вариант е да докажете някакъв наднормен шум и вибрации в спалнята ви. И това е обречено на провал - сам казвате че шума е слаб, а нормите са доста раздути, така че най-вероятно шума от климатика ще е под нормите за жилищно помещение.
За съжаление съжителството в панелка води до доста такива комшийски неразбории, от които няма безболезнен изход.
Можете да сезирате общото събрание, тъй като фасадата е обща част, собственост на всички, и нищо не може да се разполага без решение на общото събрание на собствениците. Обаче се сещам какъв ще е отговора... "Абе що ни занимавате с вашите спорове - оправяйте се..."
Другия вариант е да докажете някакъв наднормен шум и вибрации в спалнята ви. И това е обречено на провал - сам казвате че шума е слаб, а нормите са доста раздути, така че най-вероятно шума от климатика ще е под нормите за жилищно помещение.
За съжаление съжителството в панелка води до доста такива комшийски неразбории, от които няма безболезнен изход.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Надявах се да има някаква нормативна база или нещо такова, ама това с общата фасада...Излиза че аз, примерно, мога да си сложа външното тяло два етажа по горе или по долу и ако не събаря керемидите на кооперацията - никой нищо не може да ми каже....
- az_samiq
- Нов потребител
Не, не... изобщо нямате право да слагате тяло на фасадата без разрешение на ОС. Никъде, дори и стената на вашата стая.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|