начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

апартамента ми се пълни с дим от отопление с твърдо гориво

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: апартамента ми се пълни с дим от отопление с твърдо гори

Мнениеот rts » 16 Ное 2011, 15:40

Александър, съветът на Никито е добър, за да си решите спешно личния проблем. За трайното решение на проблема обаче ще трябва да се обърнете към адвокат. Не се обиждайте, но има много вода да изтече докато станете колега, а не вярвам да отлагате решаването на въпроса до тогава.
rts
Активен потребител

Re: апартамента ми се пълни с дим от отопление с твърдо гори

Мнениеот TheOldMan » 16 Ное 2011, 16:06

Тук дадоха доста уместно сравнение с водопроводните тръби. Те са общи части, но ако тече във вашата баня, сещайте се кой трябва да отстрани повредата...
Ако комина "не тегли", и във вашата стая е "димна завеса", не мога да си представя какво ще е в стаята на съседа ви, който ползва печката. Той ще трябва да се придвижва с противогаз у дома си.
Още - тоя комин все пак е измазан отвън, нали? Мазилката осигурява макар и не перфектна, но достатъчна херметичност за да не се получава такова задимяване. Явно има някакъв отвор, през който дима да излиза от комина.
И още - не виждам причина дима да минава във вашия апартамент, ако не са му създадени условия за това, дори и да има някакви пропуски по мазилката на комина. Или съседа ползва печка с принудително издухване и повишава налягането в комина, или във вашия апартамент налягането е по-ниско от атмосферното (някакъв вентилатор в банята, тоалетната или кухнята?)
И трето - цяла година влиза дим в апартамента ви. Не останаха ли черни следи от мястото откъдето влиза пущината? Толкова ли не може да се локализира точното място на пропуска и с един флакон силикон или друго подобно вещество проблема да се реши?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Предишна

Назад към Етажна собственост