начало

Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПРЕДИШНОТО ИМЕ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПРЕДИШНОТО ИМЕ

Мнениеот РАЗВЕЖДАЩА СЕ » 28 Апр 2004, 11:30

БИХТЕ ЛИ МИ КАЗАЛИ КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ И ПРЕД СЪДА ЛИ ЗА ВЪЗТАНОВЯВАНЕ НА ИМЕТО, КОЕТО СЪМ ИМАЛА ПРЕДИ БРАКА...
ВСЪЩНОСТ БРАКА МИ ОЩЕ НЕ Е ПРЕКРАТЕН, НО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ПРЕДИШНОТО МИ ИМЕ МИ СЕ НАЛАГА ПО ВАЖНИ ЗА МЕН ПРИЧИНИ...
МОЖЕ ЛИ ТО ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНО ОЩЕ ПРЕДИ БРАКА ДА Е ПРЕКРАТЕН
РАЗВЕЖДАЩА СЕ

Re: ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПРЕДИШНОТО ИМЕ

Мнениеот boba-1 » 28 Апр 2004, 12:57

възстановяване т на старото име става с решението с което се прекратява брака като разбира се пради това трябва да е било поискано
boba-1

Мнениеот nenova » 28 Апр 2004, 22:32

Промяната в собственото, бащиното или фамилно име става по общия исков ред и на основание чл. 19 ал. 1 от Закона за гражданската регистрация. Делото обикновено минава на едно съдебно заседание с разпит на един или двама свидетели - според практиката на съответния Районен съд - по местожителството на лицето, което иска промяна на името си. Отвентик по исковата молба е общината по местожителство лицето, което иска промяна на името. Тези дела минават обикновено леко, в смисъл без усложнения на исковия процес. Съветвем Ви най - добре да ангажирате адвокат, който да се заеме със случая.
nenova
Нов потребител

Мнениеот РАЗВЕЖДАЩА СЕ » 29 Апр 2004, 00:36

но може ли да ме посъветвате дали има смисъл от две дела едновременно - ----едното за възстановяване на името
---другото за прекратяване на мрака...
целта ни е, дори да се проточи бракоразводното дело, възстановяването на името да стане за отрицателно кратък период... наложително е...
а какви са адвокатските такси за такъв род дела - за възстановяване на името и за развод
благодаря ви!
РАЗВЕЖДАЩА СЕ

Мнениеот Гери » 29 Апр 2004, 08:05

Общо взето делото за промяна за име ще приключи заедно с делото по бракоразвода, лично според мен няма смисъл :)

Е може да поискате бързо производство... но колко ще е бързо :)))
пример: издръжка от миналият юни, т.е 2003 :))) по бързото тръгна януари 2004 :) СРС :) повече няма какво да кажа! :Р
Гери

Мнениеот muhi » 29 Апр 2004, 09:15

По добре изчакайте да приключи делото за развода предполагам, че прочедурата не е в начален стадий, ако сега заведете граждански иск дори и по бързото производство едва ли ще ви удовлетвори бързината ,както вече колегите са казали,без коментар.Предполагам, че промяната на името е поискана от вас и съда с решението си ще се произнесе и за името ви след развода.
muhi
Младши потребител

Назад към Семейни казуси