Здравейте
Искам да попитам, какви действия (юридически) мога да предприема срещу съсед, който дава апартамента си под наем на съмнителни хора? През последните няколко години кой ли не е живял там: тумби студенти, работници от всичките села на България и други хора, които не лягат преди 4 сутринта и почти всяка вечер правят купон. Представете си да имате селска кръчма над главата си...Това е реалност за мен от няколко години. Собственикът ми затваря телефона и се смее. Моля, помогнете, поне със съвет, защото не мога да живея в жилището, където живея цял живот
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ! Съдеда е направил от апартамента си свърталище!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Помощ! Съдеда е направил от апартамента си свърталище!
Здравейте!
Аз не съм Юрист, но при вас би трябвало да има Домоуправител и той да води преговорите от ваше име.
Доколкото ми е известно никой не може самоволно да променя статута на едно жилище и да обезпокоява ненаказано.
Ако нямате добросъвестен домоуправител, бихте могли евентуално да изпратите писмо-покана до човека който ви обезпокоява. Също така да пуснете молба (жалба) до полицията и те да го предупредят.
Бъдете активен и последователен. Ще дойде време в което усилията Ви ще се възнаградят.
Аз не съм Юрист, но при вас би трябвало да има Домоуправител и той да води преговорите от ваше име.
Доколкото ми е известно никой не може самоволно да променя статута на едно жилище и да обезпокоява ненаказано.
Ако нямате добросъвестен домоуправител, бихте могли евентуално да изпратите писмо-покана до човека който ви обезпокоява. Също така да пуснете молба (жалба) до полицията и те да го предупредят.
Бъдете активен и последователен. Ще дойде време в което усилията Ви ще се възнаградят.
- dobromir
- Нов потребител
doc03 написа:Реплика:
МЗ предупреждава, че бланките за протоколите по чл.56, както и тези за разпореждане по чл.55 от ЗМВР са на рецеклирана хартия, доста дебела и груба, като мастилото, с което е напечатан реквизитът на бланките е канцерогенно и алергогенно
Много оригинално предупреждение, който не е разбрал - да внимава с канцерогенния материал и да не злоупотребява с него.
- nk7702n
- Старши потребител
Здравейте,
Благодаря за отговора ви.
Днес купона продължи до 5 сутринта, а в 7 станах за работа.
Музика не е имало, но представете си, какво означава в апартамента едновременно да се намират 10-15 човека: местене на мебели, блъскане на врати, викове, крясъци, смях. Не съм мигнал цяла нощ.
Това е ситуацията в България-безделниците купонясват, а работещите и плащащи данъци хора като мен не могат да спят хронично и да се чувстват нормално в собственото си жилище.
Не знам какво да правя, последният път, когато говорех с домоуправителя, той ми се разкрещя и ми затръшна вратата пред носа. Мога ли да очаквам съдействие от негова страна? Едва ли. Неговите аргументи да, че наемателите не му ''приличали'' на хулигани. Прочетох съвета домоуправителя да констатира нарушението и да привикам съседите като свидетели: това е абсурдно в нашия блок.
Отчаян съм.
Благодаря за отговора ви.
Днес купона продължи до 5 сутринта, а в 7 станах за работа.
Музика не е имало, но представете си, какво означава в апартамента едновременно да се намират 10-15 човека: местене на мебели, блъскане на врати, викове, крясъци, смях. Не съм мигнал цяла нощ.
Това е ситуацията в България-безделниците купонясват, а работещите и плащащи данъци хора като мен не могат да спят хронично и да се чувстват нормално в собственото си жилище.
Не знам какво да правя, последният път, когато говорех с домоуправителя, той ми се разкрещя и ми затръшна вратата пред носа. Мога ли да очаквам съдействие от негова страна? Едва ли. Неговите аргументи да, че наемателите не му ''приличали'' на хулигани. Прочетох съвета домоуправителя да констатира нарушението и да привикам съседите като свидетели: това е абсурдно в нашия блок.
Отчаян съм.
- dimslav7
- Нов потребител
По добре е не на 112, а на дежурен по Община, т.е. Общинска Полиция. Ако това не помогне след 2рия път се обадете на 112 и им кажете, че дежурния по Община не правят нищо по въпроса. 112 има право да санкционира Общината за бездействията си. Жалба до началника на Общинска полиция пак може да помогне.
- pilmal
- Младши потребител
doc03 написа:Какво е това "Общинска полиция" ?
Те имат ли нощни смени ?
Имат.
- pilmal
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|