начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Задължения към мобилен оператор ???

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Задължения към мобилен оператор ???

Мнениеот angeldd » 23 Юли 2013, 16:10

Здравейте , искам някой правни съвети , за да знам как да постъпя. Моят казус е следния :
получих обаждане от непознат телефон от фирма която е била наета от мобилния оператор с цел събиране на дължими вноски на техните клиенти,за бързо ми беше обяснено че за ''Х'' година ( не си спомням точната година ) имам не платени 7 фактури и до изтичането на този месец трябва да реша дали да ги платя доброволно или ще се стига до съд,повече информация съм можел да получа в офисите на този мобилен оператор.След което разбира се отидох до офиса на въпросният оператор с цел да видя тези фактури и от къде имам такива сметки ( общата стойност на фактурите е 299.98 лв ) от там ми казаха че няма как да ми ги предоставят , не могат да разпечатат фактури по стари от 12 месеца, но знаели всяка на каква стойност е !!!Първото нещо което ми направи впечатление е че как така знаят общата сума , а няма как да я докажат ,второ за което не съм сигурен как е станало е че едната фактура е на стойност 89.98лв при лимит от 50 лв всички останали са на стойности от към горе долу 31 лв ( картата не я ползвам бях на месечен абонамент от 15лв, но поради срив на системата на този оператор за 3 месеца в който нямаше как да си заплатя сметката я деактивирах ( счупих :D ) ) останалите 4 месеца няма как да съм направил повече от 15 лв колкото ми е абонамента!Разбира се няма как да докажа това , затова исках разпечатка ..... но пък те нямат такава!!След това поисках да ми разпечатат договора да видя на какъв тарифен план съм и изобщо какви са условията му, дали мога да превишавам лимита си без да ми изключат картата, но разбира се не можеха да ми разпечатат и договора,отговориха ми че ако все пак държа да видя договора и въпросните фактури да пусна писмена жалба в офиса на оператора или прокуратурата :shock: не разбирам просто искам да видя аджеба за какво трябва да платя а не да ги съдя , както и да е искам няколко правни съвета какви са възможните последствия и как да постъпя :
1. дали да си намеря компетентен адвокат и не заведа аз дело срещу тях
2. не плащам нищо докато не ми представят фактурите,
3. могат ли да ме осъдят и КАКВИ ЩЕ СА ПОСЛЕДСТВИЯТА АКО ГО НАПРАВЯТ ??? Благодаря ви предварително!!
angeldd
Нов потребител

Re: Задължения към мобилен оператор ???

Мнениеот angeldd » 24 Юли 2013, 15:17

''Да, благодаря на всички за дългитеее и изчерпателни отговори, страшно много ми помогнахте в тоя сайт!!!!! :| :| :| ''
angeldd
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 25 Юли 2013, 23:40

:D 4. Просто не правете нищо по вашите точки 1, 2 и 3 - за сега очевидно няма никакви изгледи съответния моб.оператор да предяви искове срещу вас, тъй като няма доказателства/фактури да му дължите някакви суми. Не влизайте в контакт нито с оператора, нито с тези дето ви звънят по телефона. Ако получите някакъв документ, се обърнете за консултация към някой адвокат. :D
neutralen
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 26 Юли 2013, 08:37

angeldd написа:''Да, благодаря на всички за дългитеее и изчерпателни отговори, страшно много ми помогнахте в тоя сайт!!!!! :| :| :| ''

Вижте, никой от отговарящите тук не е на заплата в тоя сайт, че да се сърдите що никой не Ви е отговорил. :mrgreen: А колегата го е казал много точно по-горе. Ако искате по-дълго и изчерпателно, ще трябва да се пишат излишни неща...
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Назад към Търговско право