начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

жалба към топлофикация

Казуси за недвижими имоти

жалба към топлофикация

Мнениеот chocholina » 08 Авг 2013, 17:53

Здравейте, моля за съвет относно подаването на жалба към Топлофикация София във връзка с изравнителната сметка. Получих въпросната сметка на 06.08.2013г в чисто бял плик. Във фактурата пише, че срокът за рекламации е 05.08.2013. Предвид липсата на пощенско клеймо няма как да докажа кога съм получила писмото, но не мисля, че и те могат да докажат кога са го изпратили. Въпреки това предполагам, че ще откажат да приемат жалбата ми. Как да процедирам в такъв случай? Втората част от питането ми е свързана със самата сметка. За периода 05.2012 - 04.2013 са ми начислени 2645 м3 топла вода, количество, което не съм изразходила. Най-отдолу на фактурата с дребен шрифт е написано, че е констатирано неизправно функциониране на водомера. Предполагам, че това е причината и за тези показатели.Имам ли аз основание да оспорвам сметката или се предполага, че аз съм длъжна да знам дали ми е наред водомера, а не да чакам единствената в годината проверка? Благодаря предварително за отговорите!
chocholina
Нов потребител

Re: жалба към топлофикация

Мнениеот nmitova » 09 Авг 2013, 11:32

Здравейте,

Обикновено в изравнителните сметки е посочено, че срокът за рекламации е 30 дневен от датата на получаването им, като не фиксират конкретен срок, както при Вас - 05.08. Съветвам Ви да подадете жалба срещу изравнителната сметка, като се основавате на констатираното от "Топлофикация" неизправно функциониране на водомера. Проверете също така, дали водомерът Ви е преминал задължителната проверка, която се прави на всеки 5 години, за неговата изправност.
nmitova
Потребител

Re: жалба към топлофикация

Мнениеот bird_of_paradise » 09 Авг 2013, 11:51

Неизправността на водомера като как е установена? - разкажете повече, защото от там се тръгва.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Имотни казуси