начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Решение на Поземлена комисия

Казуси за недвижими имоти

Решение на Поземлена комисия

Мнениеот lanemoe_pld » 09 Сеп 2013, 15:54

Здравейте,
през 1998г. Поземлена комисия възстановява правото на собственост на дядо ми върху една нива. Две години по-късно издава решение, което обезсилва предишното. Причината е, че дядо ми възстановява две отделни ниви, но с една и съща площ, в едно и също землище. Станала е грешка и комисията, мислейки, че става въпрос за един и същи имот, обезсилва решението, възстановяващо единия от тях.
В четиринадесет дневния срок за обжалване дядо ми не е сторил това. Питането ми е, след като е станала такава грешка, към кого да се обърна за поправянето й- към Общинска служба земеделие или към съда. Благодаря!
lanemoe_pld
Младши потребител

Re: Решение на Поземлена комисия

Мнениеот karanedeff » 09 Сеп 2013, 16:03

lanemoe_pld написа:Станала е грешка и комисията, мислейки, че става въпрос за един и същи имот, обезсилва решението, възстановяващо единия от тях.
В четиринадесет дневния срок за обжалване дядо ми не е сторил това. Питането ми е, след като е станала такава грешка, към кого да се обърна за поправянето й- към Общинска служба земеделие или към съда.

Към никого - всички срокове за възстановяване на земеделски земи отдавна изтекоха.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот lanemoe_pld » 09 Сеп 2013, 16:06

Да, но ние имаме решение за възстановяване. Просто поради допусната грешка, аз бих казала недоглеждане от страна на чиновник, дядо ми е лишен от 5 дка...
lanemoe_pld
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 09 Сеп 2013, 18:17

Как са връчени тези Р на ОС "З" ?- от там трябва да тръгнете :wink:, защото опитът ми сочи, че често пъти липсват надлежни доказателства в тази насока, което само ви ползва. Току виж срокът за обжалване не е отпочнал да тече, респективно ако пренесете спора в съдебна зала имате немалък шанс да се постанови отмяна на второто Р.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Имотни казуси