- Дата и час: 22 Ное 2024, 18:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Комплекс от затворен тип (таксуване)
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Комплекс от затворен тип (таксуване)
Нанесох се в комплекс от затворен тип,при което от домсъвета започнаха да ми се предявяват какви ли не такси (по 100 лв. месечно) за озеленяване,за охрана,за поддръжка и т.н. Отказах да заплатя,защото не съм подписвал задължение за заплащане на подобни такси.Сега ме заплашват със съд.Какво мога да направя за да се преустанови това безредие?
- khan_krum
- Младши потребител
Re: Комплекс от затворен тип (таксуване)
Договор за управление на комплекса от затворен тип?
Споразумение, в което да е разписано тези такси за какво се събират точно и какъв е техният размер?
Споразумение, в което да е разписано тези такси за какво се събират точно и какъв е техният размер?
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
borovinka написа:Договор за управление на комплекса от затворен тип?
Не съм подписвал нищо,но ще проверя.Ако там не фигурира нищо какво мога да направя?
- khan_krum
- Младши потребител
Търсите на какво основание претендират от вас събирането на тази такса.
Ако има решение на Общо събрание на собствениците в Ет. собственост (има особености за комплекси от затворен тип), значи искате да се запознаете с въпросното решение и при необходимост го оспорвате по съдебен път. Ще ви трябва адвокат.
Ако има решение на Общо събрание на собствениците в Ет. собственост (има особености за комплекси от затворен тип), значи искате да се запознаете с въпросното решение и при необходимост го оспорвате по съдебен път. Ще ви трябва адвокат.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
borovinka написа:Търсите на какво основание претендират от вас събирането на тази такса.
Добре,но доколкото разбирам срока е 30-дневен за обжалване на решението на общото събрание?
- khan_krum
- Младши потребител
Решението е само едно - ако намериш друг балък продаваш апартамента и следващия път чуеш ли нещо подобно бягаш една седмица, почиваш малко и после бягаш още три дни. Чак тогава се обръщаш.
Иначе по казуса, докато не намериш другият балък плащаш каквото ти искат!
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Решението е само едно - ако намериш друг балък продаваш апартамента и следващия път чуеш ли нещо подобно бягаш една седмица, почиваш малко и после бягаш още три дни. Чак тогава се обръщаш.
Значи ти ме наричаш балък така ли?А ти можеш ли да четеш и не виждаш ли,че съм написал,че "нищо не съм подписвал"?При положение,че някакви си хора свикват ОС и аз не присъствам на него защо трябва да плащам?
- khan_krum
- Младши потребител
И кого го е грижа дали си подписал нещо или не? това според теб какво значение може да има? Има три основни варианта на общи разноски в подобни комплекси.
1. Строителят вписва издръжката като тежест в нот.акт. Това е славнително рядко, пример един голям комплеск на Цариградско шосе, където в момента за двустаен се плащат към 450 лв. на месец.
2. Решение на ОС с което се определят разноските, което се приема с мнозинство от присъствалите;
3. Решение на ОС да се подрише договор с фирма за поддръжка, което също се приема с мнозинство.
При първият вариант и теоретично не можеш да се жалиш, при другите два няма нужда от твой подпис. Единственото, което може да направиш е заедно с други съсобственици е да свикате общо събрание и да промените нещата по т.2, а ако има договор да чакате да изтече.
1. Строителят вписва издръжката като тежест в нот.акт. Това е славнително рядко, пример един голям комплеск на Цариградско шосе, където в момента за двустаен се плащат към 450 лв. на месец.
2. Решение на ОС с което се определят разноските, което се приема с мнозинство от присъствалите;
3. Решение на ОС да се подрише договор с фирма за поддръжка, което също се приема с мнозинство.
При първият вариант и теоретично не можеш да се жалиш, при другите два няма нужда от твой подпис. Единственото, което може да направиш е заедно с други съсобственици е да свикате общо събрание и да промените нещата по т.2, а ако има договор да чакате да изтече.
- ivanov_p
- Активен потребител
khan_krum написа:Значи ти ме наричаш балък така ли?А ти можеш ли да четеш и не виждаш ли,че съм написал,че "нищо не съм подписвал"?При положение,че някакви си хора свикват ОС и аз не присъствам на него защо трябва да плащам?
ЗУЕС - Чл. 11. (4) (Доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Приетите решения на общото събрание обвързват и нови собственици, ползватели и обитатели на самостоятелни обекти в етажната собственост.
ЗУЕС - Чл. 38. (1) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Решенията на общото събрание се изпълняват в определените в тях срокове. Когато срокът не е определен, решенията се изпълняват в 14-дневен срок от оповестяването им по реда на чл. 16, ал. 7.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Когато собственик, ползвател или обитател не изпълни решение в определения срок, председателят на управителния съвет (управителят) може да подаде заявление за издаване на заповед за изпълнение по реда на чл. 410, ал. 1, т. 1 от Гражданския процесуален кодекс. Към заявлението се прилага препис от решението на общото събрание.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|