начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Външна изолация на отделен обект в ЕС

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Външна изолация на отделен обект в ЕС

Мнениеот perpeto » 12 Окт 2013, 20:20

Здравейте,
Интересува ме трябва ли да се гласува на ОС слагане на външна изолация на отделен апартамент?
Сградата ни е ново строителство и тази изолация е излишна, но някой е излъгал единия комшия, че ще му направи по-топъл апартамента със саниране.
Най-вече ни притеснява, че чисто новата сграда ще има "кръпка" на единия апартамент, която никой освен собственика на апартамента не иска.
Благодаря предварително!
perpeto
Младши потребител

Re: Външна изолация на отделен обект в ЕС

Мнениеот doc03 » 12 Окт 2013, 21:35

Не Ви се чете закона, или задавате отговори ? ... щото малко реторично Ви е питането. Както и въпросът ми, ако Ви попитам: освен чисто естетическите Ви :wink: ... съображения, с какво ще Ви пречи изолацията на съседа ?

П.П. Точно, защото е "ново строителство", точно затова е нужна. Особено ако сте с румънски тухли, ама дали е така няма как да знаете.
Само дето 1 от 5 изолации са направени така, че да вършат работа като "изолация" ... ако не и по-малко... Останалите избиват снобските комплекси, (или неразбирането) на плащащия ... но това е друга тема, както и "санирането".
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот perpeto » 12 Окт 2013, 22:02

Искрено се надявам някой да може да напише някакъв отговор или поне коментар с по-малко жлъч и повече смисъл.
Чела съм законите многократно и не намерих еднозначен отговор. Имам причина да питам, освен чисто естетическата.
И аз живея в същата сграда без допълнителна изолация и без да знам какви са ми тухлите, съм си много доволна.

А Вие сигурно продавате изолации щом се засегнахте на темата, която не е основна :lol:
perpeto
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Окт 2013, 22:18

Може да се направят пречки пред поставяне на изолация, дотолкова че да седи като кръпка.

Иначе не виждам какво Ви пречи.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот doc03 » 12 Окт 2013, 22:49

Ето Ви коментара - фасадата е обща част. Изолацията е строителство. От тук нататък - онова, дето сте го чела, и осмислила, важи с пълна сила.
Успех.

Що ли се сещам за една приказка .... "... я не сакам да ми е добре, я сакам на комшията да му е зле..."

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот n_ikito » 12 Окт 2013, 22:55

Като се огледам, на какво е заприличала градската ни среда :roll: Не знам на кого е по-зле. :idea: Май на всички :cry:
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот perpeto » 12 Окт 2013, 23:04

Благодаря за отговорите, и на ivan_lawyer и на doc03 ;)
А причината ми: председател съм на ЕС, но по неволя(няма кой друг) и без опит.
Имаме собственик на голям % ОЧ, който създава проблеми винаги и за всичко и ако в този случай(както се оказва от вашите отговори), не гласуваме на ОС да се разреши изолацията(на друг собственик), след това ще имаме проблеми.
ОС ни е невъзможно през зимата, защото сме малко постоянно живущи...

Отново благодаря и лека вечер!
perpeto
Младши потребител

Мнениеот lakavitsa » 14 Окт 2013, 11:31

Като казвате малко постоянно живущи, колко сте? /без жлъч/. И защо е невъзможно през зимата? Та повечето ОС са си през зимата. Общия проблем на ес през зимата е липса на помещение.
lakavitsa
Потребител

Мнениеот perpeto » 14 Окт 2013, 13:25

lakavitsa, 5-7 обитаеми от 45 апартамента(малко над 10% ОЧ). Нашите ОС са през лятото, защото тогава са тук хората :) Вероятно ще се появи собственикът с голям % ОЧ(строителя) и ще си гласува каквото той иска - а той ще е против, защото не иска да има никакви външни промени по сградата(и защото е опозиция по всичко свързано с ЕС). Така отново няма да имаме одобрение за изолацията.
Междувременно вчера говорихме със съседа, който имаше идея за изолация и го разубедихме поне за тази зима.
perpeto
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 14 Окт 2013, 13:35

perpeto написа:Имаме собственик на голям % ОЧ

Наскоро ми се наложи да си припомня, че гласовете тежат според собствеността, с което си право не съм (зло)употребявал :) ... но можете да го сборите "съседа" :)

Що не го оставите да си прави каквото си иска ? (Демек - да си мухлясва на воля :D ... щото така ще стане, убеден съм)
Аз не бих се нервирал, ако не ме засяга лично. Все пак нищо не Ви бърка тази изолация.

П.П. А можеше и да са драсканици със спрей :D (Не казвам графити, защото последните ми харесват)

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот lakavitsa » 14 Окт 2013, 20:17

а той ще е против, защото не иска да има никакви външни промени по сградата.

За промените сигурно, той, с многото дялово участие в ОЧ, се позовава на световния опит, защото в повечето страни външните промени, а и не само те, т.е. някакво разнообразие във формите, цветовете, разчупеност на фасадите, при кондоминиумите, т.е. етажна собственост, ако не греша, по закон, са недопустими. Ако щеш. Другият вариант е да търсиш собствена изцяло сграда.
lakavitsa
Потребител

Назад към Етажна собственост