начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Подялба на имущество след развода

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Подялба на имущество след развода

Мнениеот tenko75 » 21 Мар 2014, 12:26

Здравейте,
Моля,за вашият съвет и помощ за следният казус.
Със съпругата ми се разведохме преди месец,като се разбрахме след развода да си поделим семейното имущество/предимно движимо имущество-мебели,автомобил и др./
Тя изяви такова желание за да не правим още съдебни разходи да се разберем взаимно.
Сега категорично отказва да разговаряме по тази тема и се укрива от мен.Нарушава също разпореждането на съда за контакти с дъщеря ми на 7 години.
Детето е настроено изцяло против мен от майка си и така се оправдава,че то не желае да ме вижда и контактува с баща си.Преди развода дъщеря ми беше много превързана към мен,но майка и и баба и успяха само за 3 месеца да я накарат да намрази баща си,което е страшно грозно и обидно.
Освен общото семейно имущество,всички мои лични вещи,документи,дрехи се намират при нея.
Още преди развода тя смени бравата на апартамента/нейна собственост преди брака/ и аз нямам никакъв достъп
за да взема дори най-необходимите неща.При опит да взема поне дрехите си-тя плаши с полиция и ме обвинява в тормоз.
Моля Ви пишете ми какви са възможностите да си получа имуществото по съдебен ред,или ако е възможно без да се завеждат дела,защото и двамата след развода сме в тежко финансово и психическо състояние.
Как мога да я накарам да виждам дъщеря в определените от съда дни.

Поздрави !!!
tenko75
Младши потребител

Re: Подялба на имущество след развода

Мнениеот ivanpet » 22 Мар 2014, 13:03

А какво сте се разбрали при развода, как така не е имало имуществена делба? Това за настройването...е не само неприятно, но и крайно отвратително
ivanpet
Нов потребител

Re: Подялба на имущество след развода

Мнениеот borovinka » 25 Мар 2014, 10:54

Вие защо подписахте споразумение, че личните си вещи сте разделили помежду си преди развода?
Логично е щом отношенията ви не са добри, бившата вече да не ви дава да си вземете нищо и да счита, че то е "нейно". За съжаление нямате много правни средства за защита по отношение на багажа.

По отношение режима с детето, има си полиция/прокуратура, които могат да бъдат сезирани с една жалба за неспазване на съдебно решение от страна на бившата изгора.
Това още повече ще натегне отношенията ви, но пък може и да я дисциплинира, че даже и багажът да ви върне.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Семейни казуси