- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Завещание
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Завещание
МОЛЯ ВИ ЗА ПОМОЩ ! Снаха ми ме изгони от собствената ми къща с двор /имота/ ! Купих си апартамент на далече.Притежаваме по една втора ид.част от къщата със "съпруга" . Разведох се по нейно настояване / не че нямах и по- сериозни причини/ ! В имота останаха да живеят "съпругът" , синът , снахата и внучката . ИЗПИТВАМ УЖАС ПРИ МИСЪЛТА , ЧЕ СИНЪТ МИ ЩЕ СПИ ПРИ КОФИТЕ ЗА БОКЛУК ! Снахата настоява имотът да бъде прехвърлен на нейно име или на дъщеря й . Научих , че иска тя да го продаде и да изхвърли сина ми на улицата ! Синът е съгласен да не е на негово име , а на тяхно ! Като зная ,колко опита направи МОЯТ " съпруг " за да стане вдовец , заради същата " мижава " къща не зная какво да направя ! ИМА ЛИ ЗАКОН , СЪГЛАСНО КОЙТО ДА ПРЕХВЪРЛЯ ИМОТА НА НЕГОВО ИМЕ ТАКА , ЧЕ ДА НЕ МОЖЕ ДА СМЕНИ СОБСТВЕНОСТТА ! ЗА ДА НЯМА ОПАСНОСТ И ЗА НЕГОВИЯ ЖИВОТ ,ДА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕХВЪРЛЯН ПО- НИКАКЪВ НАЧИН НА ДРУГ , ОСВЕН НА ДЪЩЕРЯ МИ !
- ninap
- Нов потребител
Re: Завещание
Чакайте сега - син и дъщеря имате, нали? Съпругът (бившия) и вие след развода притежавате по 1/2 ид.ч. от въпросната къща, така ли? Искате да прехвърлите своя дял на някое от децата си (сина или дъщерята). Притеснявате се, че семейството на сина ви ще го изнуди да им прехвърли дела си от имота. Не виждам какво ви пречи директно да прехвърлите своята 1/2 ид.ч. директно на дъщеря си, щом на нея имате доверие.
Бившият да прави със своята 1/2 каквото ще - пак няма да могат да продават без съгласието на дъщеря ви (ако тя е собственик) или без ваше съгласие (ако вие си запазите собствеността на 1/2 ид.ч.).
За цялата къща няма как само вие да я прехвърляте на никого, защото не сте собственик на цялото.
Бившият да прави със своята 1/2 каквото ще - пак няма да могат да продават без съгласието на дъщеря ви (ако тя е собственик) или без ваше съгласие (ако вие си запазите собствеността на 1/2 ид.ч.).
За цялата къща няма как само вие да я прехвърляте на никого, защото не сте собственик на цялото.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Притежавам 1/2 от 2-я етаж /1/2 е на "съпруга " . 1/2 от 1-я етаж , другата 1/2 е на сестра ми и двор , притежавам изцяло апартамент , за който данъка е четири пъти по-малък от тях . Дъщерята е против , но мисля да завещая част от двата етажа и двора на къщата ,но на стойност не повече от 1/3 от общата стойност на всичко на сина ми .Мисля , че така той не може да я прехвърли на друг ! Ако го направи , ще може да живее в частта на сестра си . Дъщерята не е съгласна да й прехвърля всичко срещу гледане ,понеже се страхува да няма проблеми и всичко да остане в ръцете на наследници , които едва ли ще са лоялни към нейния брат и няма да го оставят в дома му . Дайте акъл ,какво да направя .
- ninap
- Нов потребител
Адвокати казват , че съгласно закона не мога да направя дарение на дъщеря ми срещу гледане с условие синът ми да остане да живее в къщата . Можело само условие аз да остана да живея в къщата ! Няма ли някое параграфче с което да осигуря дом за сина си ?
- ninap
- Нов потребител
ninap написа:Адвокати казват , че съгласно закона не мога да направя дарение на дъщеря ми срещу гледане с условие синът ми да остане да живее в къщата . Можело само условие аз да остана да живея в къщата ! Няма ли някое параграфче с което да осигуря дом за сина си ?
Брях! Законът обаче казва нещо друго.
Сменете си адвоката.
-
Melly - Старши потребител
Дала съм вече 2 хиляди и за делби! Сменях ги ! Дайте сламчица !
- ninap
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|