начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Закана от бащата на детето ми?!?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закана от бащата на детето ми?!?

Мнениеот veneli » 21 Апр 2014, 10:49

Разделени сме с бащата на детето ми. Има съдебно решение от септември 2013 да го вижда 6 месеца от датата на влизане в сила на решението в мое присъствие два пъти в месеца за по 4 часа. Тези 6 месеца изтекоха скоро. За следващите 6 месеца съдът предвиди без мое присъствие всяка 1 и 3 събота и неделя по няколко часа без преспиване при него. Досега съм спазвала решението. Детето тръгна на детска градина в септември 2013 и започна много начесто да се разболява. Опитвах се да убедя бащата че няма проблем когато е болно да компенсирам часовете му в друг ден. Въпреки , че по закон не съм длъжна. Няколко пъти вече дори когато не му бе определено като например за Коледа и Цветница да я вижда - аз съм я водила в тях съвсем човешки постъпвам ,но той е като диктатор и тиранин, започна да сипе закани понеже детето беше с температура и не се осъществи виждането му с него- но той самия се съгласи да е така. Заведох детето два дни в тях за по няколко часа за да има някакъв компромис и мир. Скоро детето беше с ужасна диария и повръщане-буквално едновремено докато бе на тоалетната чиния то и повръщаше :( :x :cry:
Вдигна 38 гр.,обезводни се ,уплаших се много ,по цели нощи не спях да следя темп и да го слагам на тоалетната и да го успокоявам след всяко повръщане. Реших и след консултации с доктор да подпомогна организма му и да му се влеят банка глюкоза и боскулизин. Постоянно го болеше стомаха ,плачешеше, отказваше да яде всичко и ставаше все по -зле. В този ден в който тръгнахме за вливанията бащата знаеше за състоянието и се падаше да се осъществи неговият режим.Опитах се да му обясня ,но той се държеше унизително с мен и не ме изслуша дори - само ми каза да се запозная със процедурите по-нататък. :x
Това нормално ли е според вас??? Същият ден беше първото вливане - детето живна макар че беше голям стрес за него понеже за пръв път му правеха такова нещо. Цялото трепереше. А аз трябваше да се справям с всичко и да се стресирвам и дали няма да ме осъдят впоследствие ??? Бащата като направи това заканване дори не се обади след това да пита какво е станало и изобщо как е детето. Според Вас ако тръгне да ме съди
при условие всичко което ви описвам,мед.документи и свидетели и т.н с които разполагам може ли да ме осъди че извършвам престъпление? Просто ми писна да живея в такъв тормоз - този човек не се интересува от детето,отказах да се събера с него преди няколко седмици когато ми заговори по тази тема и започна да се озлобява страшно. Всяка минута търси какво да ме дразни,да ме контролира и да ми се заканва.Прави го някак по по-елегантния начин.Да добавя - преди много време заподозрях предните лични лекари на детето , че действат в комбина с бащата - бях права, отношението им беше лошо и без основание ,направих проверка в ЗДРАВНАТА КАСА и установих че са писани направление и амб.листи на дати, в които изобщо не съм водила детето и не съм търсила помощта им. Тогава бях по майчинство, детето не посещаваше нито ясла нито градина, разболяваше се рядко- веднъж на 5-6 мес ,а имаше писани направления всеки месец по три пъти :shock: :cry: , бях бясна!!! Но не исках да се заяждам с тях докато не си получа здравната книжка на детето без която щях да имам проблеми да ги сменя. Най-кофти момента е, че не съм виждала никога тези амб. листи и не са ми давали никога на мен амб. лист да подпиша ?!? Тоест дори когато съм водила детето на консултация не са ми давали да подписвам амб.лист.Само, че тези всички прегледи -реалните и нереалните са подписани в поле-родител - казано ми и е от вътрешно лице от персонала!!Имам съмнение, че от бащата! А това не е редно, той не беше виждал детето близо година ,никога до днес не го е водил той на лекар - тогава какво основание има да подписва тези документи?!? Според Вас какво мога да направя и как да се защитя?
veneli
Младши потребител

Re: Закана от бащата на детето ми?!?

Мнениеот bird_of_paradise » 21 Апр 2014, 11:33

veneli написа:Според Вас ако тръгне да ме съди
при условие всичко което ви описвам,мед.документи и свидетели и т.н с които разполагам може ли да ме осъди че извършвам престъпление?

Категорично не.
veneli написа:За следващите 6 месеца съдът предвиди без мое присъствие всяка 1 и 3 събота и неделя по няколко часа без преспиване при него.

Ако предните 6м. вие сте водила детето при него- следващите 6, той трябва да идва да го взима от вас и да ви го връща( това е нормалната формулировка в решението). Дори да е идвал, дори да не е успял да го вземе, дори да е имал свидетели на тези обстоятелства - вие имате документи, които оправдават липсата на детето.
veneli написа:само ми каза да се запозная със процедурите по-нататък.

Не се поддавайте на този плосък шантаж. Процедурите, доколкото ги има, не ви застрашават, защото няма нормален съдебен изпълнител или магистрат, който да ви упрекне за това, че сте се погрижила за здравето на детето за сметка на режима на лични контакти.

В останалата част - не влизайте в измислени филми. Ако имате забележки по отношение предоставени мед. услуги на детето, репективно злоупотреба с права на личния му лекар( надписване на прегледи)- сезирайте здравната каса.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 21 Апр 2014, 16:19

Хайде и другата страна на медала.
Тате идиот ли е, че да не може да слага капки и да дава сиропчета?
veneli написа: ...Вдигна 38 гр.,обезводни се ,уплаших се много ,по цели нощи не спях да следя темп и да го слагам на тоалетната и да го успокоявам след всяко повръщане.

И като следяхте, и не спяхте, какво от това? Ползата за детето каква беше?
Тоя псевдогероизъм и мъченичество са ми е доста познати.
Не е нужно детето да се обезводни, за да се лекува, тъй щото в бутилката с дестилирана вода, сол и захар няма нищо страшно.
А е ясно, че детето само не може да потърси медицинска помощ.
Във връзка с горното, не разбирам съждението:
bird_of_paradise написа: ... че сте се погрижила за здравето на детето за сметка на режима на лични контакти.

... тъй щото адекватна грижа за здравето не виждам.
На възраст до към 6 години, при едно денонощие (най-много 36 часа), да излиза от двете места, без адекватен прием на храни и течности, е показание за парентерално оводняване (казано простичко - водене в болница). Това, последното, вече е "грижа за здравето на детето". Ако се чака "с уплах и галене по главичката", нещата може и да откарат и две седмици. На мястото на бащата бих ползвал този факт. Е, доколко той го осъзнава, и доколко той би се грижил адекватно, в същата ситуация, е доста под въпрос.
Но, какво пък - следващият път, когато е болно, дайте му го, на тате, да се види в приключение, и според мен много бързо ще спре с желанията за стриктно спазване на режима.

А за другото - права сте.
Сменете личния лекар на детето, след това опишете случилото се с направленията и пр. в един хубав подробен сигнал до касата. Освен, че са "надписвани" здравни грижи, всяко направление носи едни добри пари на специалиста, до когото е адресирано. И той прави "партия" на "изпращащия" лекар. Направете го ей така, за да е справедливо. Докато едни лекари плащат от джоба си (понякога хиляди), защото са дали повече направления от прословутия лимит, други си делят приходите от пациенти-фантоми.
Преди това, обаче, проверете, дали датите на някои от медицинските документи не съвпадат с датите на ваксинациите (за първата година и половина имате не по-молко от 10 задължителни посещения при лекаря). Често няма време документите да се попълват докато пациентът е при лекаря (а документацията е грандиозна), като това се прави в последствие.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 21 Апр 2014, 17:01

Много мило, докторе, че разясни на цялата аудитория, каква меркантилна стока са докторите и един от начините им за облагодетелстване, но освен това - не четеш (правилно) написаното:
veneli написа:...В този ден в който тръгнахме за вливанията бащата знаеше за състоянието и се падаше да се осъществи неговият режим.Опитах се да му обясня ,но той се държеше унизително с мен и не ме изслуша дори - само ми каза да се запозная със процедурите по-нататък. :x

Пропуснало татето един ден от режима и дай да я обесим ( а, не- я да взимаме камъните...), че е завела детето точно в този ден в болница, при това по съвет на специалист:
veneli написа:Реших и след консултации с доктор да подпомогна организма му и да му се влеят .....

Не търся спор и ще кажа: не изключвам всяка от страните да има вина, но не мога да толерирам мъжкото перчене и заплахи. Ето ти нова страна на медала, за която да мислиш- ако тате не беше идиот щеше да придружи детето си за тази манипулация, но той е предпочел далеч по-лесния път на заплахата.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 21 Апр 2014, 17:50

Е ...
bird_of_paradise написа:Много мило, докторе, че разясни на цялата аудитория, каква меркантилна стока са докторите и един от начините им за облагодетелстване

Не лекарите, някои от тях. Ама ... да не започвам и аз с обобщенията ...

А мъжкото перчене, и заплахи (доколкото съдът е заплаха), някъде минава, някъде не минава. Това че в случая минава ... и к-во? А, да, стресира се ... Щото в обратната хипотеза на режима, майките изобщо не заплашват и не се перчат ... и изобщо не използват всяка възможност да дискредитират другия родител ...
Вероятно, и когато детенцето е било парцал - с приятелки, и по форуми е бърборено, щото, нали, да не го водим при ония гадове, дето ще го измъчват и тормозят с игли и разни такива неща ...
veneli написа:Реших и след консултации с доктор да подпомогна организма му и да му се влеят .....

Решила? Да му "подпомогне организма"? Тя? Това си е чисто 181 ...
Много добре чета аз. Че точно в този (н-ти ден подред), детето стана за вливания ... Щото ако го беше завела (занесла, че не е могло да ходи, предполагам) на втория ден, а не по цели нощи да се мъчи, можеше да мине и с една банка, а и в деня за режима съвсем щеше да е живнало ... ама нали ...
Добре, явно е случайно съвпадение ...

Съвсем ясно е, че в ранна детска възраст, в повечето случаи, е редно грижите за детето да се поверят на майката, защото основните изисквания в тази възраст са относно физиологичните нужди. Съвсем ясна е и "войната" баща-майка (и обратното).
За докторите е ясно - пълна измет са всичките. Само дето и не всички деца случват на родители, май ...
(Скоро и в детската градина ще влязат в заговор с бащата ... и така)

Съгласен съм с написаното, адвокате 8) , и, както е видно, не вземам страна, нито споря, а съм обективен.
Просто не кредитирам 100% написаното от питащата, а и не заемам автоматично нейната страна, затова - хайде, утрепайте ме!

П.П. Жалко, че при подобни питания, отсъства отсрещната страна, да прочетем и другата версия ...

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот veneli » 21 Апр 2014, 19:06

Благодаря за отговорите на всички! И за вниманието.
Не съм чакала дни и нощи .... Още след първата нощ , в която детето повръща 3 пъти и ходи по нужда над 6 пъти ...още на сутринта бяхме на лекар.Тогава още предложиха да направят вливания но детето много буйстваше, освен това лекарката каза , че не е задължително към този момент - вижда и се жизнена и затова отложихме това,предписа лекарства за още два дни.Тоест до 3 дни искаха да видят дали ще има подобрение.На втория ден обаче понеже детето не искаше да яде нищо,диярията продължи и повръщането също отново го заведох и исках да сложат системата. Още на другия ден след това детето живна. Въпреки че и на тях им се видя по-добре настоях и на следващия ден да направят същото.Това помогна много - не че спря от раз диарията ,но от раз спря повръщането и не вдигаше вече темп.!!! Разстройството продължи и си взех болничен. В случая съвсем отговорно заявявам че не става дума за злоупотреба с права от моя страна.
Бащата е супер безотговорен човек с голямо его,големи претенции и самочувствие,още на делото за родителски права е предложил пари на социалната работничка - тя сама го призна. Просто на мен този човек ми е до болка ясен. Прави най-големите злини и мръсотии и после се прави че нищо не е станало и иска да се събираме. Това е ненормално според мен. Не мога да го търпя и секунда. Понеже пак заговори за събиране и категорично отказах започна да се озлобява- това е. Дори не предложи да дойде с мен в болницата и не ме изслуша по телефона - най нагло ми затвори докато говоря. Говори ми сякаш съм му подчинена и колкото повече му обяснявах за състоянието на детето - той толкова по-изкривено го прие. Каза ми - достатъчно извинение?!?? Аз му говоря че детето има темп и диярия а той мисли че нещо му се оправдавам или извинявам .. казах му ,че никой на никого не се извинява и няма за какво. Не си преложи помощта и дори след като затвори телефона не попита какво е станало в следващите дни ...очаквам скоро да предприеме действия в съда.
veneli
Младши потребител

Мнениеот veneli » 21 Апр 2014, 19:18

Смених лекарите - да. Поисках обяснение то педиатърката и тя само заичаше и омотваше. Бях и бясна. Личния лекар беше приятел с бащата но не очаквах от нея това- нали се сещате - личния на детето ме "праща" на педиатър,а той го " потвърждава" с още един амб. преглед- тоест ако тя не беше "потвърдила" фиктивните прегледи - то личния няма да и ги пуска тези направления- това е предварително уговорено но се усетих по-късно,тя се държеше кофти,като го теглеше винаги пишеше с по 500 гр надолу,купих си специален бебешки електронен кантар и виждах че тя лъже всеки път за кг. Накрая просто я уцелих предвиливо да я няма в кабинета за да искам здравния картон от сестрата,която уплашено заяви че лекарката ще и се карала! Извадих си нова здравна книжка от касата,защото така и не ми дадоха лекарите. Оттървах се от тия преди делото за родителските права защото познайте пък каква характеристика щяха да ми напишат за пред Съда. Майката на бащата на детето ми иска да преместим детето в друга детска градина под различни предлози - истината е отново пак в замислени планове ... директорката и е приятелка ,а на детската градина в момента директорката не и е дори позната и това не им харесва - искат винаги пълен контрол и да предлагат тук таме пари,където стане и да се борят с мен постоянно. Нетърпимо се живее така ...вече им предвиждам ходовете - научих какво е мисленето им.В момента лекарите на детето са коректни- досега са ми давали винаги да подпиша направления. Макар че и те винаги дори да не е остро заболяването пишат все остри диагнози- това се плаща по-скъпо от касата ... това е .. лекарска история. Като им звънна в уикенда и буквално крещят и затварят телефона.
Не съм подала писмен сигнал до ЗДРАВНАТА КАСА за предните лекари-просто им разказах .. казаха ми да напиша всичко писмено и ще ги съсипят -личният лекар и педиатърката. Тя кара страшно скъпи огромни возила. По-късно разбрах че се е разболяла и още е болна от най-лошата болест ... въпреки че много и бях бясна сега в нейното състояние няма смисъл да и досъсипвам живота.... предполагам че ако имаше дело на касата срещу нея и личния на детето ,подписите ако бяха на бащата - който им е направил услуга и те на него ... то нямаше как той да докаже че е водил детето на лекар. Никога не го е водил,нямаше определен още режим на виждане с него и го виждаше само с мен. Въпреки това обаче съм сигурна че той е подписвал!!!Щях да се явявам като свидетел от страна на здравната каса и той от страна на лекарите ... хмм мноооого сложно щеше да стане.
Изобщо не съм се вкарала във филми, това всичкото си е чистата истина за съжаление.
veneli
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 22 Апр 2014, 22:05

:-)
Остава предложението - дайте му детето когато е болно, с всичките шишенца, деления, свещички.
И според мен няма да има претенции след това.

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот veneli » 23 Апр 2014, 21:15

Току що получавам съобщение от любящия татко!!! :x :x :x :x
Да очаквам действия от съдия изпълнител!!!
Бихте ли ми обяснили какво точно следва?
При положение ,че той знаеше че детето е болно и в двата уикенда когато не я е виждал и дори сам се съгласи детето да се лекува и почива и сега иска удостоверителни бележки ... и длъжна ли съм на него да му давам бележки за минало време???
Значи - ако съдия изпълнител ми прати покана и детето е ок, няма проблем за предаването но защо е тази покана - как да и отговарям и в какъв срок? Възможно ли е да не получа покана а някакви принудителни предписания?? Моля за съвет! На съдия изпълнителя ли давам бележки или някакви обяснения?
veneli
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 23 Апр 2014, 21:31

Ако е първа и трета събота и неделя - просто му го дайте. Какво значи "ок" ?
Изисквайте му разписка, че го получава, и му давайте такава, когато го върне.
Да, като стока ...

П.П. В амбулаторните книги и/или в книгите за прием на болни има запис кога е прието детето и кога е освободено (изписано). В случая, "надписаното" време е във Ваш интерес :)

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот veneli » 23 Апр 2014, 22:51

Да , този месец обаче минаха първа и трета събота и неделя.
Пада се другия месец - първа и трета с. и н. Но това значи ли че утре мога да получа покана за дни различни от определените в съдебно решение? И трябва ли да се съглася??
veneli
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 23 Апр 2014, 23:11

veneli написа:... това значи ли

Не знам. Но всичко може.

veneli написа:че утре мога да получа покана

Не знам. Само благоверния бивш знае дали ...

veneli написа:за дни различни от определените в съдебно решение

Не знам. Но не вярвам.

veneli написа:И трябва ли да се съглася

Не знам. Но недейте.
На "трябва" съответства "да изпълня", докато на "да се съглася" съответства "искам". А дали е "искам" знае само veneli :)

П.П. Ако и след покана, в определените дни не го предадете - лошо. Не пречи да се договорите да замените дните със заболяване, с други. Но - разписки!

Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Семейни казуси