начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

По майчинство съм и искам да се разведа

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

По майчинство съм и искам да се разведа

Мнениеот merigold » 04 Юни 2014, 18:36

Детето ми е на две години, но с мъжа ми решихме да се разведем по взаимно съгласие.
1. Имаме общо семейно жилище. Аз мога ли да остана с детето в него? Нямам пари, за да му го изплащам.
2.Сега като съм по майчинство и нямам работа, детето може ли да остане при мен след развода или трябва спешно да си търся работа?
3. Каква е издръжката на дете по закон?
merigold
Младши потребител

Re: По майчинство съм и искам да се разведа

Мнениеот borovinka » 05 Юни 2014, 09:39

merigold написа:Детето ми е на две години, но с мъжа ми решихме да се разведем по взаимно съгласие.
1. Имаме общо семейно жилище. Аз мога ли да остана с детето в него? Нямам пари, за да му го изплащам. - Както се разберете в споразумението към молбата за развод по взаимно съгласие.
2.Сега като съм по майчинство и нямам работа, детето може ли да остане при мен след развода или трябва спешно да си търся работа? - Детето е на 2 години, няма ли скоро да свършва майчинството? Ще можете ли да се грижите за детето със собствените си доходи и издръжка, плащана месечно от бащата?
3. Каква е издръжката на дете по закон? - Зависи от доходите на родителя. Минималната сума е 80 лв. на месец.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Семейни казуси