начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

купих мобилен и лаптоп на изплащане и сме пред развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

купих мобилен и лаптоп на изплащане и сме пред развод

Мнениеот merinda » 10 Юни 2014, 12:23

Преди 2 месеца купих мобилен апарат и лаптоп на изплащане на мое име,понеже мъжът ми се наложи да замине на работа в чужбина,а и не може да докаже доход в БГ.Плащам вноските редовно,но сега сме пред развод ,а покупките са в мъжа ми.Въпросът ми е :дали след развода мога да ги получа аз при подялбата,понеже ги изплащам, или как мога да си ги върна изобщо.Благодаря предварително!
merinda
Младши потребител

Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ

Мнениеот Pause » 10 Юни 2014, 19:30

Можете да предявите иск по чл.31,ал.1 и 2 от ЗС за това че ви лишава от ползването на вещите СИО но затова трябва предварително писмено да го поканите.Трудно също може да се отговори на кого да останат след развода ,след като предварително не сочите данни по взаймно /по исков ред ще прекратите брака.Законът дава определени нюанси и може вие доброволно да ги уредите тези правоотношения.Например при развод по взаимно съгласие да се споразумеете да останат за вас.Другият вариант е да,платите половината от стойността на другият съпруг и пак да постигнете същият резултат.
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ

Мнениеот merinda » 10 Юни 2014, 22:14

Pause написа:Можете да предявите иск по чл.31,ал.1 и 2 от ЗС за това че ви лишава от ползването на вещите СИО но затова трябва предварително писмено да го поканите.Трудно също може да се отговори на кого да останат след развода ,след като предварително не сочите данни по взаймно /по исков ред ще прекратите брака.Законът дава определени нюанси и може вие доброволно да ги уредите тези правоотношения.Например при развод по взаимно съгласие да се споразумеете да останат за вас.Другият вариант е да,платите половината от стойността на другият съпруг и пак да постигнете същият резултат.

аз искам развод а той не
merinda
Младши потребител

Re: купих мобилен и лаптоп на изплащане и сме пред развод

Мнениеот Pause » 11 Юни 2014, 09:30

Волята на съпруга ви ,е нерелевантна ако желаете да упражните едно свое субективно конституитивно право за разтрогване на брачната връзка.В това производство не може да се съедини и иск за уреждане на имуществените ви отношения по повод движимите ви вещи ,само въпроса за семейното жилище и издръжката може да се съедини.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Семейни казуси