начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Неправомерно получено обезщетение

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неправомерно получено обезщетение

Мнениеот ivandimitrov123 » 13 Юни 2014, 21:03

Здравейте.

Преди години бившата ми съпруга, въпреки моето несъгласие получаваше обезщетение за отглеждане на дете до 2 годишна възраст (по това време бяхме женени).Сега след като сме разведени от НОИ / НАП й искат парите, но тя до колкото разбрах все още не ги е върната. Та въпросър ми е: тя или някоя държавна инстанция има ли правното основание да изиска от мен тези неправомерно изплатени обезщетения (пак повтарям бях категорично против да се правят такива шашми, защото знам, че след това излизат много солено).
Благодаря!
ivandimitrov123
Нов потребител

Re: Неправомерно получено обезщетение

Мнениеот nk7702n » 13 Юни 2014, 22:19

ivandimitrov123 написа:Здравейте.

Преди години бившата ми съпруга, въпреки моето несъгласие получаваше обезщетение за отглеждане на дете до 2 годишна възраст (по това време бяхме женени).Сега след като сме разведени от НОИ / НАП й искат парите, но тя до колкото разбрах все още не ги е върната. Та въпросър ми е: тя или някоя държавна инстанция има ли правното основание да изиска от мен тези неправомерно изплатени обезщетения (пак повтарям бях категорично против да се правят такива шашми, защото знам, че след това излизат много солено).
Благодаря!

Щом тя е отглеждала детето и е получавала тези обезщетения няма правно основание да търсят изплатените суми от Вас. Изминалият период от време е от съществено значение относно ангажирането на нейната отговорност.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ivandimitrov123 » 13 Юни 2014, 22:47

Може би не бях достатъчно конкретен. Докато тя получаваше неправомерно озбезщетенията от НОИ аз имах сключен граждански брак с нея. След около една година след като беше спраяло обезщетението от НОИ се разведохме.
ivandimitrov123
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 13 Юни 2014, 23:34

И това какво общо има?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ivandimitrov123 » 13 Юни 2014, 23:45

sunrise написа:И това какво общо има?

Не знам, Вие ми кажете има ли или няма.... аз съм пълен лаик в тази област. Питам Ви защото получх някои намеци от разни лица (не юристи), че нося солидарна отговорност...
ivandimitrov123
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 14 Юни 2014, 20:07

Независимо от гражданския брак помежду Ви, само бившата Ви съпруга е задължена за тази сума.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси