Здравейте.
Преди години бившата ми съпруга, въпреки моето несъгласие получаваше обезщетение за отглеждане на дете до 2 годишна възраст (по това време бяхме женени).Сега след като сме разведени от НОИ / НАП й искат парите, но тя до колкото разбрах все още не ги е върната. Та въпросър ми е: тя или някоя държавна инстанция има ли правното основание да изиска от мен тези неправомерно изплатени обезщетения (пак повтарям бях категорично против да се правят такива шашми, защото знам, че след това излизат много солено).
Благодаря!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неправомерно получено обезщетение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Неправомерно получено обезщетение
ivandimitrov123 написа:Здравейте.
Преди години бившата ми съпруга, въпреки моето несъгласие получаваше обезщетение за отглеждане на дете до 2 годишна възраст (по това време бяхме женени).Сега след като сме разведени от НОИ / НАП й искат парите, но тя до колкото разбрах все още не ги е върната. Та въпросър ми е: тя или някоя държавна инстанция има ли правното основание да изиска от мен тези неправомерно изплатени обезщетения (пак повтарям бях категорично против да се правят такива шашми, защото знам, че след това излизат много солено).
Благодаря!
Щом тя е отглеждала детето и е получавала тези обезщетения няма правно основание да търсят изплатените суми от Вас. Изминалият период от време е от съществено значение относно ангажирането на нейната отговорност.
- nk7702n
- Старши потребител
Може би не бях достатъчно конкретен. Докато тя получаваше неправомерно озбезщетенията от НОИ аз имах сключен граждански брак с нея. След около една година след като беше спраяло обезщетението от НОИ се разведохме.
- ivandimitrov123
- Нов потребител
И това какво общо има?
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:И това какво общо има?
Не знам, Вие ми кажете има ли или няма.... аз съм пълен лаик в тази област. Питам Ви защото получх някои намеци от разни лица (не юристи), че нося солидарна отговорност...
- ivandimitrov123
- Нов потребител
Независимо от гражданския брак помежду Ви, само бившата Ви съпруга е задължена за тази сума.
- sunrise
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|