- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ от родителски права
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Отказ от родителски права
Здравейте, отново съм аз /предполагам виждате от профила ми/, но понеже съм много афектирана от последните случки покрай мен и не мога още да се концентрирам и да мисля трезво, а само хаотично ми възникват въпроси. И така - Разведена съм, имам родителски права върху двете си деца. Ако се откажа от тези права - какво ще се случи с децата? Дали тогава законът ще го ЗАДЪЛЖИ да си гледа децата или и тогава това ще е негово право, но ако той не иска, съдът няма да му нарушава душевния мир ......
- dianaivanova
- Младши потребител
Re: Отказ от родителски права
Не може да се откажете ( в смисъл няма правна възможност за такъв отказ- законодателят не е придвидил тази житейска жестокост), но ако не се грижите за тях, а бащата също не полага грижи- от социално подпомагане ще ви ги отнемат и ще ги настанят в приемно семейство. Здравето, благополучието и интересите на децата са над всичко и всички.
Не знам ( не ви съдя - всеки си има своите мотиви и камбанария, но все още има неща, които ме изумяват)- целият този сценарий напомня на един филм на Бенатова, който гледах вчера - 187 трупа, с живи роднини и наследници, респективно оставили в наследство имоти) в резултат на законодателен пропуск са оставени на милостта на съдбата в подземието на няколко столични болници... Жестокост и човешко бездушие- просто никой не иска да вземе тленните останки, за да ги погребе.
Не знам ( не ви съдя - всеки си има своите мотиви и камбанария, но все още има неща, които ме изумяват)- целият този сценарий напомня на един филм на Бенатова, който гледах вчера - 187 трупа, с живи роднини и наследници, респективно оставили в наследство имоти) в резултат на законодателен пропуск са оставени на милостта на съдбата в подземието на няколко столични болници... Жестокост и човешко бездушие- просто никой не иска да вземе тленните останки, за да ги погребе.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Re: Отказ от родителски права
bird_of_paradise, благодаря за отговора Ви. Несправедливостта в ЗАКОНИТЕ на тази жалка държавица, ме подтикна да задам и този въпрос. Няма да изоставя децата си, но докато има едно единствено задължение за другия родител /издръжка/, ще има все повече разпаднати бракове и нещастни деца. Безотговорността на хората като цяло, /както и на майките и бащите/ и тяхната ненаказаност са основната причина държавата ни да е в такова отчайващо положение. Хубав почивен ден на всички!
- dianaivanova
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|