Здравейте, моля за съвет по следния казус:
Дядо ми е починал през 1972г.Оставя наследници баба и двете си дъщери.През 1975г. Баба и леля ми се отказват от наследството в полза на моята майка. През 1994г. умира и баба. До момента имота за който става въпрос се ползва от двете дъщери и няма делба между тях. Ако правилно разсъждавам след отказа и смъртта на баба майка ми има 3/4 от имота, а сестра й 1/4,( от частта на баба). Проблемът е, че за да запазим къщичката, която се намира в него, трябва да се ремонтира, но моето семейсто иска преди това да се извади нотариален акт за частта на майка.Може ли да се извади нотариален акт за " идеални части" и ако може от къде да тръгнем? Самата къща според мен не може да се раздели, но двора може.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ от наследство и нотариален акт
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отказ от наследство и нотариален акт
Разсъжденията относно идеалните части, които има майка ви са правилни. Не ми е ясно защо ви е нужно да си извадите констативен нотариален акт, но щом вече сте решили идете при нотариус, като не забравите да вземете със себе си старият нот. акт, удостоверение за наследници, отказ от наследство и удостоверение за данъчна оценка.
- ilian_todorov
- Активен потребител
Здравейте ,искам да попитам искам да се откажа от наследството на баща си понеже ми остави само дългове обаче въпроса ми е може ли като са минали повече от две години?
- rozichka03
- Нов потребител
Може, стига да не сте го приели вече
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
а долу горе колко ще ми струва това можете ли да ми кажете?И към адвокат или нотариус трябва да се обърна?
- rozichka03
- Нов потребител
Към районния съд по местооткриване на наследството.
Но щом са минали 2 години, възможно ли е да сте го приела вече?
Но щом са минали 2 години, възможно ли е да сте го приела вече?
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
не съм приемала нищо нямам нищо искам да го направя с цел понеже баща ми ми остави много дългове и ме търсят частни съдебни изпълнители немога да ги плащам понеже съм безработна затова искам да се откажа от наследството иначе нямам имоти за получаване
- rozichka03
- Нов потребител
Розичка, не само имотите са наследство, може да сте го приела вече без да подозирате, че е така.
- nikol52100
- Потребител
единственото нещо което e че ме търсят от частен съдебен изпълнител за задължения но не съм обещавала нищо тей като не работя и нямам от къде да ги взема.Но те настояват и ме търсят като наследник да внеса определена сума затова Ви питам мога ли да се откажа тей като не съм приемала нищо и нямам възможност да ги погасям и да не ме притесняват.Какво бихте ме посъветва ли?
- rozichka03
- Нов потребител
Удостоверение за наследници вадила ли сте? ЧСИ-тата от кога ви търсят? (Повече или по-малко от 2 години), някакви документи да сте подписвала/получавала в тази връзка? (Пълномощно за получаване на последна пенсия, други плащания от НОИ и т.н.) - всичко това И НЕ САМО са действия по приемане на наследството и ако и само едно подобно да сте извършвала, не можете да правите отказ.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|