начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Попечителство?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Попечителство?

Мнениеот Питащ » 17 Дек 2004, 15:11

Здравеите!
Значи имам стара баба, която е напълно дементирала и не може да се грижи сама за себе си! Аз съм далече и знам само това, което ми се казва, та казва ми се, че в момента нейната пенсия е на практика замразена, тъй като тя се превежда по сметка в ДСК и права върху сметката има само баба ми!
Баба ми има жив син в България, та какви правни деиствия триабва да се предприемат за да може тези пари да се ползват, тоест по какъв начин може синът й или внукът й да се разпореждат с парите след като тя не е в състояние. Тя има нужда от постоянен контрол и за това сме решили да я дадем в частен старчески дом, та поне пенсията да покрие част от разходите!
Иначе вуйчо ми се е опитал да я гледа, но проблемът е, че дори да я оставиш за 5 минути тя тръгва на някъде, не се пази от колите и пр... и разпознава само най близките хора, но им говорела за неща от преди 20 години............!!!

А и ако нещо знаете за тези старчески домове моля споделете!

Благодаря Ви предварително,

Питащ
Питащ

Re: Попечителство?

Мнениеот danbe » 19 Дек 2004, 15:58

Водене на дело за поставяне под запрещение.Сами няма да се справите.Потърсете адвокат.
danbe

Мнениеот Питащ » 19 Дек 2004, 16:18

Благодаря!

Питащ
Питащ

Домове за гледане на болни стари хора

Мнениеот Константин Койчев » 27 Яну 2005, 12:58

Маи роднини имат болен чавек /след инсулт/ за който не могат да се грижат и търсят в района на София или Плевен дом за гледане / срещу заплащане/ на него.
Моля, ако някой има информация за това да бъде така добър да ми се обадил
С уважение
Константин Койчев

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 31 Яну 2005, 11:54

Първо опитайте да убедите бабата да подпише пълномощно за да се теглят тези пари от сметката й и ако това не може да стане чак тогава започвайте дела.
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Назад към Семейни казуси