начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Та,във връзка с програмата за саниране и некоректните съседи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Та,във връзка с програмата за саниране и некоректните съседи

Мнениеот sisi19 » 09 Авг 2015, 16:54

Може ли решенията на ОС на собствениците, в режим на етажна собственост, да обвържат тези собственици които не желаят да се включат в програмата за безплатното саниране?
sisi19
Потребител

Re: Та,във връзка с програмата за саниране и некоректните съ

Мнениеот doc03 » 10 Авг 2015, 13:38

Та, да разбирам, че ако Вие искате нещо, а аз не, значи съм некоректен?
Казано по друг начин - ако 67% благоверно са се вързали на глупостите, а останалите 38% не сме, това означава, че сме некоректни, така ли? :roll:
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 14 Авг 2015, 18:24

doc03 написа:Та, да разбирам, че ако Вие искате нещо, а аз не, значи съм некоректен?
Казано по друг начин - ако 67% благоверно са се вързали на глупостите, а останалите 38% не сме, това означава, че сме некоректни, така ли? :roll:

Та, първо - личното Ви мнение че са "глупости"- си е лично Ваше ;)
Второ - считам че програмата е обвързана с необходимите и неотложни ремонти в режим на етажна собственост, както и с паспортизацията която за определените сгради има определени срокове. Във връзка с последното, най-потърпевши са сградите с 5 или над 5 етажа. Т.е за тези сгради паспортизацията е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА до края на 2015г.
Разликата е тази, че при ОТКАЗ за участие в тази програма която дава не един а ДВА паспорта безвъзмездно и с ГАРАНЦИЯ за техническата изправност на сградата, то при отказ следва жителите в режим на управление на ОС, сами да си заплатят разхода, който никак не е малък.
ТА, тогава питам Е ли следва 67% от съгласните за участие в програмата , да бъдат УПРАВЛЯВАНИ от останалите 38%, които нехаят за имота си, респективно поставят в риск и останалите 67% ????
sisi19
Потребител

Мнениеот borovinka » 17 Авг 2015, 10:01

Въпрос на гледна точка.
И Док, и Сиси сте прави - за себе си.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот chinchilla » 17 Авг 2015, 14:04

Много малко, да не кажа никак, съм се интересувал за въпросното саниране, но приятел, който е доста вещ в тази област ми сподели, че това е начин, след време много ще реват собствениците направили това саниране по програма...начин на държавата да ти вземе жилището ( евентуално след време ) , поради неизпълнение на някоя от точките по договора, които точки изискват по-нататъшно сериозно инвестиране от страна на собственике...А не всички сме с по 5000 лв месечна заплата, за да си позволим такива неща. Аз лично съм твърдо против и се радвам, че входа ни е на същото мнение

https://anonybulgaria.wordpress.com/2015/02/09/обирът-наречен-безплатно-саниране/

Това чета и отговорите сами изплуват в мислите ми
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот lakavitsa » 21 Авг 2015, 22:26

и чинчилата и док3 не са от тези, които предпочитат да бъдат ремонтирани, санирани, и всякакво -ани на сградите, в които живеят, ако тези им структури са в режим на ес. Ако бяха петимни, те щяха да предложат нещо за промяна на сивотата на сградите. Досега не съм усетил, че им такова. А е желателно. Поне за тези, които имат такива предпочитания. Предпочитания за нещо по-красиво и надеждно.
lakavitsa
Потребител

Мнениеот doc03 » 22 Авг 2015, 00:33

lakavitsa написа:и чинчилата и док3 не са от тези, които предпочитат да бъдат ремонтирани, санирани, и всякакво -ани на сградите, в които живеят, ако тези им структури са в режим на ес. Ако бяха петимни, те щяха да предложат нещо за промяна на сивотата на сградите. Досега не съм усетил, че им такова. А е желателно. Поне за тези, които имат такива предпочитания. Предпочитания за нещо по-красиво и надеждно.

Ремонтирани? Кое?
Санирани? Какво е това? М?

- Сградата, в която живея, е жълта, с лек прасковен уклон. Харесва ми и НЕ ЖЕЛАЯ да я променям!
- НЕ ЖЕЛАЯ да ми овесят на сградата 30 тона стиропор и мазилки ...не казвам изолация, защото начинът, по който това се прави изобщо не изолира, а просто увеличава динамичния товар. Леко отклонение - някои, бедни духом и избиващи комплекси мои съседи, без да ме питат!, вече овесиха на фасадата (която е толкова тяхна, колкото и моя!) по 5 см. стиропор и още толкова мазилки (зеещи неподмазани по ръбовете и бордовете), което, извинете, при това качество на изпълнението и при 30 см. дебелина на външните (тухлени) стени, е меко казано нонсенс!
- НЕ ЖЕЛАЯ разни фирмици и прочие лапачи, приближени до прокаралите програмата, да се нагушат, в крайна сметка за моя сметка (и на децата ми!), измисляйки си технически проблеми, и имитирайки отстраняването им, изпълнявайки ФОРМАЛНО разни псевдо ремонти, наречени за по-сложно и увъртяно - точки.

Та, без празни приказки и по същество: какво в същност ще ремонтирате, и, МОЛЯ, да ми опишете ТОЧНО кое ще повиши надеждността на сградата, и, най-важното - като как ще бъдат поставени в РИСК "останалите". Ако може с техническа терминология, а не с разни борби със сивотата и подобни лозунгоиди.

P.S.
chinchilla написа:....обирът-наречен-безплатно-саниране...

... е, за това говоря, и за още някои ненаписани, но много важни нещица ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот lakavitsa » 25 Авг 2015, 13:42

не искам да защитавам нито впавлова нито новата омбудсманка, но бих се радвал да видя от форумците пред ложения със строителни изражения, без празнословия и лозунги. Предложения за измъкване от мъките на многофамилните жилища, в режим или нережим на ес. Особено на тези, които са от 40 години с едни и същи проблеми на покрива, на отходните канали, застрашителна фасада и пр. и пр.
lakavitsa
Потребител

Назад към Етажна собственост