Здравейте,
Бих искала правен съвет ( или съвет от някой, който е преминал през това) какви са стъпките за справяне със съсед, който не желае да си ремонтира терасата, чийто последствия са течове на моята тераса и няколко петна/ теча вътре в апартамента ми ?
От няколко месеца водим мирни преговори, за съжаление към момента съм само с едно обещание, което беше за м. юни, сега се измести за края на м.август. Помолих най-учтиво да се подпише споразумение, в което да бъде упоменат срок за извършване на ремонтни дейности, но ми беше отказано под предтекст,че това са "глупости".
Тъй като ме притеснява, че този даден срок от съседа ми е просто замазване на очите и има голям шанс този ремонт да се отложи до другия подходяш сезон за случая, а моя апартамент горещо се нуждае от действия сега и не съм убедена, че ще издържи още един дъждовен период, бих искала да Ви попитам как следва да се действа най- добре в тази ситуация?
Благодаря много и успешен ден!
- Дата и час: 27 Ное 2024, 22:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем със съсед - наводнение ЕС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем със съсед - наводнение ЕС
Правите някакъв ремонт и застраховате дома си. Като ви наводни 2-3 пъти, застрахователите ще му обяснят какво трябва да направи. По един или друг начин...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Re: Проблем със съсед - наводнение ЕС
Заведете дело по чл. 109 от ЗС (закона за собствеността) и го осъдете, да престане с нарушенията, които Ви пречат да си ползвате имота/апартамента/ според Вашите права и законни интереси, да отремонтира дома ви, във вида от преди нарушението, да престане за в бъдеще да извършва такива действия, с които да Ви пречи да си ползвате имота /апартамента/ спрямо вашата воля, права и законни интереси. осъдете го за нанесени материални и морални щети. Ако не отремонтира апартамента Ви може да го осъдите на основание чл. 80 ал1 от ЗЗД и чл. 526 ал1 ал2 от ГПК да Ви плати парите, които сте дали за ремонта си. Има голяма съдебна практика за случаи като Вашия! Не го жалете! Успехи
- onlyjustice
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|