начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Присъединяване към ЕРП-Север

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Присъединяване към ЕРП-Север

Мнениеот bobybravo » 07 Юни 2024, 11:21

Здравейте, пуснах заявление за присъединяване на приемник към електрическата мрежа в урбанизиран имот. Молбата ми беше приета и след 2 дена получих отговор, че е необходимо според НАРЕДБА № 6 от 28 март 2024 г. за присъединяване на обект към електрическата мрежа чл. 9 ал.4 е необходимо да се предоставят доказателства от компетентните органи и съответно разрешения от тях. Нямам намерение да строя в имота. Искам да ползвам косачка за трева. Ходих в общината. Там вдигат рамене. Ходих пак в енергото там вдигат рамене,дори ми казаха, че такъв документ на живо още нее са виждали и аз ще съм първия, който евентуално ще им занесе. Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с тази нова разпоредба и към кого като компетентен орган да се обърна? Благодаря.
.
bobybravo
Нов потребител

Re: Присъединяване към ЕРП-Север

Мнениеот bozyo » 07 Юни 2024, 11:43

...се посочват техническите характеристики на приемника и се представят доказателства, в т.ч. необходимите разрешения от съответните компетентни органи...

копирате упътването на косачката, и готово.
bozyo
Потребител

Мнениеот guest1 » 07 Юни 2024, 13:21

Здравейте.
Голям смях.
bobybravo написа:Ходих пак в енергото там вдигат рамене, дори ми казаха, че такъв документ на живо още не са виждали и аз ще съм първия, който евентуално ще им занесе.

Щом не са виждали - как ще познаят, че е точно този документ?

Става дума за следната разпоредба
Чл. 9. (4) За електроснабдяване на приемник на електрическа енергия се посочват техническите характеристики на приемника и се представят доказателства, в т.ч. необходимите разрешения от съответните компетентни органи, че разполагането и използването на приемника е в съответствие с конкретното предназначение и допустимия начин на ползване на имота.

И обяснението
§ 1. По смисъла на наредбата:
17. „Приемник на електрическа енергия“ е уред или технологична инсталация за крайно ползване на електрическа енергия чрез преобразуването й в друг вид енергия – механична, топлинна, химична, светлинна, звукова или магнитна.

На практика това определение обхваща всички уреди.

bobybravo написа:Искам да ползвам косачка за трева.

Не знаех, че за косачка се искат „разрешения от съответните компетентни органи“!
Следващия въпрос ще е - ако вместо косачка, се включи радио или нещо друго - има ли промяна?

Пп. Ето текста на Наредбата. Цитирам Държавен вестник, защото в Lex.bg не го намирам.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот bobybravo » 07 Юни 2024, 13:38

Изглежда смешно, но реално не е.
Да и в заявлението те карат да пишеш какъв е приемника.
В общината ми казаха, че един написал помпа и те го пратили в ИАРА.
Същото ги поптах и аз ми ако искам да си включа крушка? Нейните характеристики ли трябва да опиша и от кого да искам разрешително.

Но е факт заради тази наредба.
bobybravo
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 07 Юни 2024, 14:20

bobybravo написа:Изглежда смешно, но реално не е.
Да и в заявлението те карат да пишеш какъв е приемника.

Има един израз - „Щеше да е смешно, ако ... не беше тъжно“!
Ако декларирате конкретен приемник“ - това означава, че нямате право да ползвате друг!
bobybravo написа:В общината ми казаха, че един написал помпа и те го пратили в ИАРА.

Още една глупост, заради неосведоменост!
Трябвало е да изпратят човека в Министерство на околната среда и водите - съответната „Басейнова дирекция“
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ