начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Изплащане на майчинство...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изплащане на майчинство...

Мнениеот Desislava Т. » 21 Дек 2004, 15:30

Здравейте,
До 1 август 2003 съм работила като учител на постоянен трудов договор, от ноември 2003 се прехвърлих на работа в друг град но на временен
трудов договор до 31 август 2004. На 4 юли 2004
излязох в болнични по майченство (преди раждане).
От социални грижи ли трябва да получавам майчинството си или от последната месторабота,
и в какъв размер ?
Desislava Т.

Re: Изплащане на майчинство...

Мнениеот донна2 » 21 Дек 2004, 21:57

след прекратяването на трудовия д-р ще сте неосигурена майка да ще получавате обезщетение за отглеждане на дете до 1г. ,ако дохода на семейството ви е до 200 лв на човек ,обезщетението е в размер на 100 лв ,получава се от социално подпомагане , трябва да подадете молба декларация ,ще получавате и по 18 лв "детски " пак ако дохода на семейството ви е до 200 лв на човек
донна2

Мнениеот лунатик » 21 Дек 2004, 23:23

донна, може би, аз не съм в час с казуса (или поне не го тълкувам правилно). Жената е с договор до 31 август. Излиза в отпуск за бременност през м. юли. (т.е. по време на трудовия си договор). Не следва ли работодателя да изплаща обезщетенията за бременност и раждане, по силата на правилото за 75 дни (толкова ли бяха?) след прекратяване на трудовото правоотношение, което правило е валидно за общите основания за излизане в б/о след прекратяване на ТПО? И едва след това - да се прехвърли към социалното подпомагане. Не че е толкова важно в случая. (ще е важно, ако имат повече от 200 лв.доход на член от семейството, а пък то нероденото - все още не се брои за член)
лунатик

Мнениеот донна2 » 21 Дек 2004, 23:44

тя пита за майчинството/поне аз така разбрах / ,нали няма да е на работа в случая ще има право на обезщетение за отглеждане на дете до 1г.,не за болничните при съответните условия
ако става въпрос за болничните май ще си прав ,ще е чрез работодателя
,няма да е от социалните като еднократна помощ за бременност

те такава боза измислиха с тия закони ,така ги накъдриха ,какво му беше на указа за насърчаване на раждаемоста

утре ако ми остане време ще погледна в аписа ,може ония от НОИ да са се произнесли по случая с някое писъмце
донна2

Назад към Семейни казуси