начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

ПЪЛНОМОЩНО ЗА ВОДЕНЕ НА БРАЧЕН ПРОЦЕС

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПЪЛНОМОЩНО ЗА ВОДЕНЕ НА БРАЧЕН ПРОЦЕС

Мнениеот Jenya » 03 Яну 2005, 13:10

Здравейте, колеги !
Първо :
4NG na vsi4ki!
Surva Vesela godina, do godina do amina!
Zdrave, shtastie i rozi, vino v dvoini dozi!
Besen sex vav vsi4ki pozi!
Pozelavame na vas, ot stranata na Dedo Mraz!

А сега да си мина на въпроса :
Доверителката ми иска да се разведе, но е в чужбина - упълномощила е сестра си - с изрично пълномощно. Сестрата иска да уполномощи мен - да представлявам ищцата пред съда.
въпроси :))))) ( малко като на изпита за съдии) -хаххаха
та :
1. би ли минало пред съда това двойно упълномощаване като се има предвид че това е дело за развод .... ;
2. ако може така - от чие име да напиша исковата молба - от името на развеждащата се май трябва - но в такъв случай кой ще я подпише молбата - аз или сестра й , тъй като ищцата е в чужбина?;
3. какво още е необходимо да се представи пред съда за развод, при който отсъства ищцата - освен едно удостоверение от ДНСП, че е напуснала страната и няма данни за завръщането й ...
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОМОЩТА ! .....
Jenya

Re: ПЪЛНОМОЩНО ЗА ВОДЕНЕ НА БРАЧЕН ПРОЦЕС

Мнениеот Гери » 03 Яну 2005, 13:18

1. Напишете си едно пълномощно, пратете го по е-мейл на доверителката си, тя да си го разпечата и завери (консулска заверка), като в пълномощното си напишете изрично че е за образуване и водене на бракоразводно дело от името на доверителката ви (задължително с правото да заведете иска от нейно име);
2. Декларация или доказателства, че не може да присъства лично (пр. трудов договор и сл. бележка, че няма право на отпуск или нещо такова)
3. Не ви трябва сл. бележка от ДНСП :) ако сте за ищец-а
Гери

Мнениеот донна2 » 03 Яну 2005, 13:22

По първия въпрос моето мнение е ,че :
ЧЛ.20 от ГПК изрично е изброил кои могат да бъдат пълномощници по пълномощие,сестрата няма право да представлява другата сестра пред съд ,а от там едно такова преупълномощаване ще е нищожно.
донна2

Мнениеот Jenya » 03 Яну 2005, 13:53

дона - и аз така си мислех - че чл.20 го забранява - но тук една колежка ми каза, че всъщност сестрата няма да я представлява пред съд, а само ще ме упълномощи аз да я представлявам - затова се зачудих ....

и до Гери :))) на мен, гери, веднъж ми искаха такова удостоверение от ДНСП -а трудовия договор, който бяхме представили, не го приеха като доказателство .....
Jenya

Мнениеот Lora-D » 03 Яну 2005, 14:21

ЧНГ, колеги,
считам, че сестрата може да извърши преупълномощаването и пред съд ищцата ще се представлява от адвокат при завеждането и воденето на брачния процес, стига това да е изрично указано и в двете пълномощни
Lora-D

Мнениеот donna » 03 Яну 2005, 14:25

интересно как едно нищожно упълномощаване , ще се заздрави с преупълномощаване ,нормата на чл.20 от ГПК е императивна
donna
Старши потребител

Мнениеот Jenya » 03 Яну 2005, 14:27

пълномощното е частично нищожно ..... в часта си , в която ищцата упълномощава сестра си да й намери адвокат , който да я разведе -то ва не е нищожно според мен .....
Jenya

Мнениеот donna » 03 Яну 2005, 14:32

Пълномощното ви за делото следва да е подписано от доверителката ви ,не от сестра и .
donna
Старши потребител

Мнениеот младеж » 04 Яну 2005, 09:28

Подкрепям Донна , ........но си мисля ,че всичко ще зависи от съдията -дали ще мине преупълномощаването , като първото пълномощно трябва да е о,кей
/ т.е. апостил , заверен превод и т.н...../ , ако искате опитайте........различни съдии-различни ПОЗИ :))
Най -много да загубите малко време и една такса за образуване -какво толкова, успех!
младеж

Мнениеот monteskio » 04 Яну 2005, 14:00

Брависимо.....!!!
Точно така - пълномощното е нищожно - упълномощения няма представителна власт. Трябва да се състави ново изрично пълномощно за действията пред съда - за водене на дело, за подписване и тн.н., което да се изпрати на ищцата в чужбина за да го завери в консулството.

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Назад към Семейни казуси