начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

отхвърлен иск за развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отхвърлен иск за развод

Мнениеот горката » 17 Яну 2005, 17:13

Скъпи юристи, молбата ми за развод бе отхвърлена с решение поради недоказването вината на съпруга ми.Сега какво да направя: да обжалвам или да изчакам да влезе в сила и да си заведа ново дело?Нямам много време, затова моля за бързи отговори.
горката

Re: отхвърлен иск за развод

Мнениеот kazuist » 17 Яну 2005, 17:29

Щом бързаш - може би е по-добре ново дело, но само въз основа на нови факти и обстоятелства, които да обосновават иска - да са настъпили след последните устни състезания пред съда по настоящото дело (чл. 260, ал. 1 ГПК).
kazuist

Мнениеот горката » 18 Яну 2005, 11:19

а откъде да ги измисля тези нови факти?
горката

Мнениеот adv_ » 18 Яну 2005, 11:57

По-добре обжалвайте и във по-горния съд си доведете в съдебно заседание един-двама свидетели, които да потвърдят това, на което основавате вината на съпруга.
Иначе ще е по-сложно - както каза колегата - като заведете ново дело ще може да се позовавате само на факти настъпили след приключване на устните състезания по това дело, а това наистина може да Ви затрудни, защото ще трябва да докажете че за този малък период от време са настъпили обстоятелства, които дълбоко и непоправило са разстроили брака Ви.
adv_

Мнениеот kazuist » 18 Яну 2005, 12:18

Това са факти от вашия съвместен живот, съответно от неговата липса. Аз не съм лампа, та да Ви светя.
kazuist

Мнениеот shveda » 18 Яну 2005, 14:00

По-добре да обжалвате, abv_ е прав. Още повече, че пред въззивната инстанция е допустимо да наведете и нови основания за развод. С нова дело, ще е по-трудно. Намерете си свидетели, на които може да им "припомните" фактите, които да засвидетелстват пред съда. Няма пречка това да са и Ваши роднини.
shveda
Потребител

Мнениеот dani » 18 Яну 2005, 14:47

Така е като сте нямали адвокат.
dani
Младши потребител

Мнениеот горката » 18 Яну 2005, 15:03

А сега пред кой съд да обжалвам?Всъщност съдията пише, че понеже не съм довела свидетели, затова не е доказана вината.
горката

Мнениеот гала » 18 Яну 2005, 15:04

Съгласна съм с колегата, то сега за дето си спестихте някой лев от хонорар на адвокат , сега ще се чудите какво да правите . Дано и при обжалването не решите че можете сама / то ние сме учили напразно по 6 години , нали /..............
Както и да е всеки си решава сам . УСПЕХ .
И аз мисля че е по добре да обжалвате / има срок , дано сте обърнали внимание /
гала

Мнениеот галина » 18 Яну 2005, 19:54

Абе,що не дадеш някой лев на колега адвокат и да оправи нещата.Стига сте използвали форума,за да спестите някой лев
галина

Мнениеот Пионерче » 18 Яну 2005, 20:28

Обжалвайте пред второинстанционния съд с ранг на окръжен.
Пионерче

Мнениеот avukat » 18 Яну 2005, 20:47

И този път си наемете адвокат......
avukat

Мнениеот горката » 19 Яну 2005, 09:48

А някакъв образец на жалба може ли да ми даде някой?Моля ви
горката

Мнениеот adv. » 19 Яну 2005, 09:57

E, ve4e naistina prekalihte, poslushaite saveta na kolegite, naemete si advokat!
adv.

Мнениеот adv. » 19 Яну 2005, 10:02

Toi ne samo ste vi konsultira, no i jalbata ste vi napishe i t.n.To ne stava taka samo po obrazec, tribva vsi4ko vnimatelno da se obmisli i togava da se pishe.
adv.

Назад към Семейни казуси