начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

блудство на бащата със собствения му син

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

блудство на бащата със собствения му син

Мнениеот Филчева » 10 Мар 2005, 11:54

Здравейте, бихте ли споделили своето виждане като хора и юристи по въпроса какви последствия може и трябва да има за бившия ми съпруг, направил такова злодеяние, което обаче до момента, естествено, не може да се докаже пред съда, защото е вероятно е извършено еднократно и единственият пряк свидетел е потърпевшото дете - в момента на 3 г. и 10 м. Защо законът е така устроен, че да защитава и толерира интересите на тези, които най-малко заслужават това? Позволете ми да отправя призив към всички любящи майки и изобщо хора със сърца в гърдите и разум в главите: Моля ви, правете разлика между необикновеното и невъзможното!!! Ако вашето дете най-неочаквано за самите вас разиграе ситуация и разкрие фрапиращи подробности, повярвайте му! Те не могат да плод на въображението му, колкото и развихрена фантазия да има! И не се старайте да премълчавате грозната случка, а го поощрете да си изкаже болката, да асимилира съзнателно, доколкото това е възможно на такава възраст, шока, стреса от преживяното! На мен и през ум не ми е минавало, че бившият ми съпруг, какъвто и да е бил - насилник, простак, грубиян, женомразец и прочее, - е чак до такава степен извратен. Но ето - случи се на моето дете... Майки, внимавайте и пазете децата си!!!
Филчева

Re: блудство на бащата със собствения му син

Мнениеот гала » 10 Мар 2005, 12:41

Боже , това наистина е ужасно . Не знам аз как бих постъпила на ваше място . Мисля си , че е трудна работа да го съдите , да не кажа невъзможна . По добре парите ги дайте са психолози за детето да не израстне като увреден човек .
А за това животно , бившия ви съпруг , знаете ли какво бих направила , бих ''помолила '' няколко '' приятели '' да му натрушат кокалите .
гала

Мнениеот селена » 10 Мар 2005, 13:32

Няма да е лошо.Даже е желателно доста сериозно да го потрошат и то на някои особени места....
селена

Мнениеот plprodanov » 10 Мар 2005, 15:01

Уважаема госпожо, има начини за доказването на такова престъпление. Дори и като еднократен акт. От гледна точка на наказателното производство Ви го казвам. И го твърдя с категоричност. Но при определени предпоставки от чисто фактическа страна. Защото едно е да коментираме казуса "граждански" и емоционално, съвсем друго е да ангажираме наказателната отговорност на едно лице по установения от закона ред, за конкретен наказателен състав. Саморазправата не е най - добрият изход в случея. Вие не сте длъжна да знаете как става доказването на такава престъпна дейност, всеки си "разбира от занаята". Хората ангажирани с тая дейност - също. Не е вярно, че закона защитава и толерира престъпната дейност. Но трябват опит, познания, за да има една ясна "клинична картина" на престъпното действие. И ние го правим. И смея да твърдя - справяме се!!!
plprodanov
Младши потребител

Мнениеот + » 10 Мар 2005, 15:22

Госпожо Филчева,
Разбираме, че сте афектирана и обезверена, но така не сте полезна на сина си. Вместо да вкарвате във форумите литературни апели към любящите майки, дръжте се като такава, без предварително да обяснявате нам кое е доказуемо и кое не. Първо - ако детето веднъж се е отпуснало да говори пред Вас, то може с помощ от Ваша страна да говори със специалисти. Веднага се обърнете към службата за закрила на детето по района Ви. Поискайте специална закрила, нека те говорят с детето или да Ви насочат към компетентен специалист. Детето Ви може да е "дете в риск" по смисъла на ЗЗД. Поискайте експертиза на детски психолог, психиатър и сексолог. Заключението може да Ви послужи да се снабдите с адм. заповед бащата да не може да се доближава до детето, а също и за бъдещо дело за лишаване от родителски права. Ако знаете какво искате, ще намерите начин да го получите. Още повече, че се касае за детето Ви. Простете, но вайкането по форуми и фактическото бездействие в този случай, може да постави Вас в ролята на престъпник по отношение психиката на детето и към обществото въобще. Ако не направите нищо, дали разбирате, че това рано или късно ще се повтори неясно в какъв вариант, от там последствията върху детето са неясни и опасни, то може да се превърне дори в престъпник - убиец, изнасилвач... Всичко е в ръцете Ви!
+

Мнениеот Huyami Ynako » 10 Мар 2005, 16:57

Po Printzip Bito I Ebano Ne se Vrushta,oba4e Gospodinut Be6e Prav 4e Bludstvoto se Dokazva...A i nyama da Vi izleze mnogo pari...taksite za protzesa nyama da gi plashtate vie......Ne slu6aite GALA
Huyami Ynako

Мнениеот haho » 12 Мар 2005, 01:25

здравейте!просто отидете и подайте жалба в полицията или районна прокуратура по местоизвършване на престъплението.казано честно едва ли ще се докаже съдейки по това,което споделяте,но знае ли човек какво може да излезе и дали по този начин няма да спасите други деца...а и каква е гаранцията,че този ваш бивш съпруг не у посягал вече и на други ?може би органите на полицията,ако имат тази информация,която вие може да им дадете биха могли да разкрият някое престъпление срещу "неизвестен извършител",който току-виж се оказал познатият на вас човек...аз лично не смятам,че това е изолиран случай.не е възможно баща да посегне на детето си инцидентно.вероятно всичко си има предистория,която дори е не подозирате!не чакайте,ами подайте жалба!
haho
Младши потребител

Мнениеот Luni » 14 Мар 2005, 13:36

tova che niamash preki dokazatelstva ne znachi che ne e dokazuemo.
napravetee tova koeto e napisal +-
Luni

Мнениеот nqkoj » 28 Мар 2005, 22:03

Госпожо Филчева, аз съм майка и напълно Ви разбирам, но "+" е абсолютно прав и мисля че това е правилният избор. Действайте! Пожелавам Ви успех
nqkoj

Назад към Семейни казуси