начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод

Мнениеот dishka » 21 Апр 2005, 23:54

Колеги, знае ли някой как се процедира при развод с имотите и сметките на името на единия съпруг в чужбина, при положение, че другият знае само страната, в която се намират?
dishka
Младши потребител

Re: Развод

Мнениеот daris » 24 Апр 2005, 23:00

Никак, ако развода е по общия исков ред, имуществените отношения въобще не се обсъждат. Това е въпрос на съдебна делба, след влизане в сила на брачното решение. А ако сте в хипотезата на чл. 100, или 99,ал.3 от СК - би следвало съпругът който има имоти в чужбина сам да ги посочи.
daris
Младши потребител

Re: Развод- до daris

Мнениеот dishka » 25 Апр 2005, 12:05

А може ли в брачното производство да се съедини и установителен иск по чл.20 СК? А за въпроса по-горе - в делбата да се задължи ответника да ги посочи ли?
dishka
Младши потребител

Re: Развод- до daris

Мнениеот daris » 26 Апр 2005, 20:13

Не си усложнявайте живота да искате делба в брачното производство. А за делбата, която се извършва по реда на чл. 101 - ако е развод по взаимно съгласие , или по 99, 3 от СК - не да го задължите, следва да се споразумеете с него. Ако той не желае да ги посочи, няма как да го задължите. Може да правите спарвки в чуждата държава, ако имема договор за правна помощ със същата, иначе не виждам как бихте могли да получите информация. А за сметките в банка - изключено. Никоя чужда банка няма да даде информация за свой клиент.
daris
Младши потребител

Re: Развод

Мнениеот dishka » 29 Апр 2005, 13:14

Благодаря, колега! Аз съм посочил в молбата под особено искане към съда да ми издаде съд. удостоверение, което да пратя на работодателя - с оглед месечното му възнаграждение при исковете за издръжки. А дали ще ми пратят нещо от там това е друг въпрос, но се надявам понеже става въпрос за световноизвестна компания,
dishka
Младши потребител

Назад към Семейни казуси