начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

искам съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

искам съвет

Мнениеот mi6a » 09 Май 2005, 19:29

Дъщеря ми беше изпратена за приемане в болница след преглед в децка клиника.Докторката която я прегледа в болницата каза, че и няма нищо и да си вървим. На входа една госпожа ни настигна и поиска 10 лв. за прегледа, въпреки, че отидохме с лист за приемане. Отидохме в друга болница, където приеха детето с пневмония и я лекуваха 14 дни. При приемането възпалителната и активност беше 152 при норма 10. Получи и възпаление на десния бъбрек. Мога ли да търся отговорност от първата болница и как? Благодаря Ви предварително.
mi6a
Нов потребител

Re: искам съвет

Мнениеот darena » 10 Май 2005, 08:49

Не мога да ти дам съвет към кого да се обърнеш,но моя приятелка беше в подобна ситуация преди време.Детето и се "влачи" около 2 месеца с уж лека настинка.Изпи 3 различни антибиотика и направиха пътека до кабинета на личната лекарка,която твърдеше,че нищо му няма.Накрая изкара още 1 месец в болницата в критично състояние с двустранна пневмония.Майката успя да осъди лекарката за много кратко време и същата трябваше да и плати солидна сума за неправилното лечение и безотговорно отношение.Така че,потърсете добър адвокат/въпреки че много ме дразни този отговор/ и действайте! Никой няма право да поставя живота на едно дете на карта!
darena

Мнениеот Natachka » 16 Май 2005, 15:46

може ли да искам съвет в тази рубрика, но ен по горния въпрос?
Natachka

Мнениеот Natachka » 16 Май 2005, 15:55

е, щом няма отговор - мълчанието е знак за съгласие...
казуса е кофти!!! преди 16 години се ожених, с мъжа ми бяхме студенти, забременях и когато бях в 8 месец той катастрофира и почина. 15 дни след смъртта му родих. детето е записано на негово име, дадоха му някаква минимална пенсия, защото нямал трудов стаж и т.н. когато детето стана на 14 години отидохме да си вади лична карта и няколко дни след подаване на документите му ни извикаха в паспортното, защото се оказа, че подаваме невярна информация, а именно моя брак бил анулиран и детето нямало баща??????? тогава страшно се афектирах и дълго се чудех какво да правя, но с детето решихме да не правим нищо-пенсията му върви, нямаме претенции към някакво наследство и т.н., но не зная има ли някакви правни последици за мен и детето това новооткрито за нас положение. минаха се почти две години от тогава, но сега открих Вашия форум и ми е любопитно да разбера какво последствие има за нас това обстоятелство?
Natachka

Мнениеот Пионерче » 16 Май 2005, 19:00

Натачка, въпросът ви е интересен, но трябва да създадете отделна тема за него в раздела за семейни казуси.
Пионерче

Мнениеот silina » 16 Май 2005, 19:04

samo edin den da ne vi nakarat da vrashtate tezi pari sled kato polojenieto e takova ????Napravo ne e za viarvane
silina

Мнениеот shveda » 16 Май 2005, 21:58

Отговор на първия въпрос: Подайте жалба до РЗОК /регионална здр- осиг- каса/ и в нея посочете как са постъпила с вас и кой са лекарите, подайтеедновременно и втора жалба до БЛС /български лекарски съюз/.
shveda
Потребител

Мнениеот darena » 17 Май 2005, 08:11

Със жалби до РЗОК или БЛС освен санкция за лекаря/най вероятно писмена/ едва ли нещо друго ще се случи.Притиснете ги в съда.Крайно време е да спре безочливото отношение към пациентите-особенно в случая когато говорим за дете.
darena

Мнениеот Natachka » 17 Май 2005, 08:43

ne znaia kak da sazdam tema v semeini kazusi. iskam da dopalnia, che nikoi ne me e uvedomil po niakakav nachin, che braka mi e anuliran. kakva vina imam v cialata tazi rabota - az ili deteto????
Natachka

Re: самотна майка ли съм или вдовица?

Мнениеот Natachka » 17 Май 2005, 08:46

казуса е кофти!!! преди 16 години се ожених, с мъжа ми бяхме студенти, забременях и когато бях в 8 месец той катастрофира и почина. 15 дни след смъртта му родих. детето е записано на негово име, дадоха му някаква минимална пенсия, защото нямал трудов стаж и т.н. когато детето стана на 14 години отидохме да си вади лична карта и няколко дни след подаване на документите му ни извикаха в паспортното, защото се оказа, че подаваме невярна информация, а именно моя брак бил анулиран и детето нямало баща??????? тогава страшно се афектирах и дълго се чудех какво да правя, но с детето решихме да не правим нищо-пенсията му върви, нямаме претенции към някакво наследство и т.н., но не зная има ли някакви правни последици за мен и детето това новооткрито за нас положение. минаха се почти две години от тогава, но сега открих Вашия форум и ми е любопитно да разбера какво последствие има за нас това обстоятелство?
Natachka

Re: самотна майка ли съм или вдовица?

Мнениеот Luni » 17 Май 2005, 23:34

Natachka,
shte pusna temata ot tvoe ime zashtoto smiatam che e vajna
vijdam che imas zatrudnenia
Luni

Мнениеот benzi » 18 Май 2005, 12:27

моля за повече подробности по случая!
benzi@lex.bg
benzi
Младши потребител

Мнениеот alvisun » 18 Май 2005, 16:56

Имате ли документ, че сте дали тези пари за преглед? Ако не ,едва ли бихте могли реално да се хванете за друго.Трудно ще докажете каквото и да било.
alvisun
Младши потребител

Назад към Семейни казуси