начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

чл.70.ал.2.СК

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.70.ал.2.СК

Мнениеот marina » 18 Фев 2005, 10:34

Моля колеги, посочете практика по чл.70.ал.2. СК.

Предварително благодаря.
marina

Re: чл.70.ал.2.СК

Мнениеот vas » 18 Фев 2005, 15:26

няма такава - поне не и в сиела.
до колко време смяташ, че може да бъде дадено детето при баба и дядо. и има ли действителен спор ако е отказано само веднъж, а допреди това всичко е било нормално. а, ако ако старите настройват детето п/в майката? не е ли това именно в интерес на детето?
vas

Мнениеот Гери » 18 Фев 2005, 15:42

Какво точно ви интересува колега, практика и аз не намирам, но може тук да го коментираме. Ще споделите ли казуса?
Гери

Мнениеот marina » 18 Фев 2005, 16:04

Със съдебно решение е предоставено упражняване на родителски права на майката и право на лични отношения на бащата с детето всяка първа и трета събота от месеца от 09.-18.00 часа и 30 дни през ваканцията. Т.е. всяка първа и трета събота бащата води детето при неговите родители и то се вижда с тях. Бащата, бабата и дядото живеят в едно жилище и са адресно регистрирани на един адрес. Бащата е недоволен от съд.решение и с иска по чл.70.СК търси начин за промяна на режима на лични отношения.
marina

Мнениеот донна2 » 19 Фев 2005, 10:10

чл.70 ал.2 СК касае установяване на лични отношения между дядо баба и внуци
от написаното поне на мен ми става ясно ,че никой не пречи на бабата и дядото да си виждат внуците
донна2

Назад към Семейни казуси