начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Развод без едната от страните да присъства

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод без едната от страните да присъства

Мнениеот nelsi » 15 Юли 2005, 10:50

Възможно ли е да бъда разведена и то по моя вина без да съм присъствала на нито едно от делата
nelsi
Младши потребител

Мнениеот justine » 15 Юли 2005, 11:01

Разбира се, че е възможно. Ако предоставите повече подробности, може да разберете и дали това е станало законно! :wink:
justine
Потребител

Да...

Мнениеот gery » 15 Юли 2005, 12:38

... напълно възможно е. Ако са ви призовали и призовката се е върнала с отбелязване, че сте в чужбина или не можете да бъдете намерен на адрес. Започва се процедура, с която да бъдете призован чрез ДВ. Съдебното заседание се провежда след като изтече едномесечен срок от призоваването и ви се назначава служебен адвокат, който би трябвало да защитава вашия интерес, но на практика дейността му се свежда до “оспорвам иска!”.
gery
Потребител

Мнениеот галина » 15 Юли 2005, 15:56

Абсолютно прави са колегите! Това,че не сте се явявали не е пречка съдът да допусне развод между страните.
галина

Мнениеот nelsi » 18 Юли 2005, 12:14

Незная дали е законно но майка ми не е подписвала призовка не се е явявала на дело. От 2 год живеее при мен и баща ми много добре знае новият и адрес. Незнам как точно се е получило но дори делото е приключило по нейна вина и разходите са за нейна сметка
nelsi
Младши потребител

Мнениеот ГРАО » 18 Юли 2005, 13:16

Ако баща ти е знаел новия адрес, но не го е съобщил на съда - това трябва да тежи на неговата съвест. Но ако майка ви се е преместила при вас и в 30-дневния срок по чл.99 от ЗГР не е променила адресната си регистрация т.нар. "настоящ адрес" - то няма да може да се позове само на неговата недобросъвестност. Това укриване е станало възможно и поради нейното бездействие.
ГРАО

Назад към Семейни казуси