начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

patent

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

patent

Мнениеот anonimen » 09 Авг 2005, 19:53

искам да ви попитам ако издам нещо средно като календар, но с учебна цел дали ми трябва патент и какви права мога да получа върху това, което издавам- Нищо не разбрах от сайта на патентното ведомстмо, а и пишеше че неща които са с художествен х-р не подналежат на патент. Много е важно за мен да реализирам идеята си,но незнам къде да се насоча? Ще ми помогне ли някой?
anonimen

Мнениеот Гост » 10 Авг 2005, 12:01

обърнете се към счетоводител,ще получите подробна информация.
Гост

Мнениеот Донна3 » 10 Авг 2005, 12:09

Аз лично бих ти препоръчала да отидеш при Аврам БАКАЛИНО от Горубляне. Много е стабилен, слон да му го набие, две крачки назад праи човекот.
Туй то, рекох и отсекох
Донна3

Мнениеот Койчо от Конаре » 10 Авг 2005, 12:15

И за авторските права ли счетоводител? :P
Така е, произведения на изкуството не се патентоват, само изобретения.
Издайте си го нещото. Ако е произведение на литературата, или пък сборник, база данни и т.н., със самото му създаване за Вас възниква авторско право. Не е необходимо да го регистрираш някъде. Виж, ако някой го оспори или наруши, може да трябва по някакъв начин да докажете, че произведението е Ваше. С всякакви доказателства.
Койчо от Конаре

Мнениеот Койчо от Конаре » 10 Авг 2005, 12:30

Ако включвате в него чужди произведения, трябва да имате разрешението на техните автори. Не се изисква разрешение в някои случаи за използване с учебна цел, но само ако не е с търговска цел (не носи пари).

ЗАКОН за авторското право и сродните му права
Койчо от Конаре

Мнениеот Гост » 10 Авг 2005, 13:28

човекът се интересува дали ще плаща патент и в какъв размер явно.Това е точно от компетентността на счетоводителите.Явно в Койнаре адвокатите вършат всичко :)Или бъркат понятията "авторски права" и "патент".Разбираемо е мнооооооооооого си приличат.
Гост

Мнениеот Донна3 » 10 Авг 2005, 13:35

Еи се си4ко знае6 бе, .............
Донна3

Мнениеот Койчо от Конаре » 10 Авг 2005, 13:36

Човекът не се интересува чак толкова явно дали ще плаща патент(ен данък), а малко по-явно се интересува "какви права мога да получа върху това, което издавам".
Койчо от Конаре

Мнениеот Койчо от Конаре » 10 Авг 2005, 13:46

А патент в Конаре (не КоЙнаре) викаме на едно такова нещо, дет ти го издава Патентното ведомство, като направиш изобретение. Ма не знам, по столицата може да е друго.
Правата върху изобретенията и върху художествените произведения мааааааалко си приличат. Даже ги наричат с общото име "интелектуална собственост". Съвсем разбираемо е, че някои хора ги бъркат.
Нека човекът да дойде и да си каже от какво се интересува. Ако е необходимо да го казва по-ясно от това.
Койчо от Конаре

Мнениеот Гост » 10 Авг 2005, 19:01

прав си Койчо и сорка ,че сбърках селцето ти :)
Гост

Мнениеот Койчо от Конаре » 11 Авг 2005, 12:34

:lol:
Койчо от Конаре

Назад към Семейни казуси