начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

наследствена къща

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследствена къща

Мнениеот angela » 14 Сеп 2005, 23:08

Здравейте!Баща ми е починал и от него ни е останала наследствена къща.Майка ми получи инсулт преди 10 г.и прехвърлихме нейната половина част на мен и сестра ми като дарение срещу гледане.От тогава до сега сестра ми не е погледнала майка.Искам да попитам дали може нещо да се промени и кой какви права има върху къщата?
angela

Мнениеот Гост » 15 Сеп 2005, 00:06

Само Вие и сестра ви ли сте децата?
Защо казвате, че майка Ви е имала 1/2от къщата след смъртта на съпруга и?
Гост

Мнениеот Гост » 15 Сеп 2005, 10:09

Така ни е прехвърлена по нотариален акт, но сега искаме да я продадем и ни казаха,че трябва да издадем нот.акт за цялата къща.Как трябва да я прехвърлим,може ли цялата да се прехвърли на мен като дарение срещу гледане?
Гост

Мнениеот питащ » 15 Сеп 2005, 11:09

Angela, такава правна форма "дарение срещу гледане" няма. Има "дарение" или "прехвърляне срещу гледане и издръжка". Какво точно пише на нот. акт?
След като майка ви е прехвърлила 1/2 от своята част, означава, че тя има още 1/6 от имота! Тъй като 1/2 от частта на баща ви се дели на трите наследници-майка ви, сестра ви и вие. Разбира се тези изводи ги правя без да съм видял документите, а така е много трудно. това си е мое разсъждение. Ако обаче сестра ви не гледа майка си, и майка ви е жива още-само тя може да развали прехвърлянето. Ако не го развали до своята смърт, едва тогава вие можете да атакувте сделката.Така че ако искате да смените сестраси в задълженията за гледане и издръжка, убедете майка си да заведе дело за разваляне на прехвърлянето. Ако сте решили да продавате на трето лице трябва да имате някакъв нот. акт и за другата 1/2 от имота. това може и да е договор за делба, но трябва да е описан целия имот на баща ви. тогава ви трябва допълнително удостоверение за наследниците.
всъщност кога почива баща ви и кога е купен имота?
питащ

Назад към Семейни казуси