Много се страхувам че съм закъсняла с въпроса си, но вече не мога да издържам. ОТ близо 8 години живея без брак с И.Т. До преди две години се разбирахме много добре. Имаме син на 4 години. Не сме сключили брак, защото той реши, че не съм достатъчно образована за него.
Преди две години мъжът ми започна да пие и то в невероятни количества от сутринта. Бие ме, бие и детето, без причина. Не ни дава да се храним. Заключил е хладилника с катинар и само когато на него му е приятно сядаме да се храним вкъщи.
Апаратамента в който живеем беше на родителите ми, които ми го дариха преди пет години, като си запазиха правото да го ползват пожизнено. За съжаление вече не са между живите. Докато обаче мъжът ми се държеше добре с мен, съгласих се на настояванията му, че трябва да си имаме доверие и приех да му прехвърля половината апартамент. Сега сме съсобственици с равни дялове, но той не работи нищо, пие по цял ден и не е помогнал и с една стотинка нито за тока, нито за водата или парното. За задълженията към ТЕЦ имам запор върху заплатата.
За съжаление той има много връзки и контакти във вашите среди и затова не съм успяла да намеря човек, който да ми помогне.
Моля да ми кажете как мога да се разделя с този човек, като имате предвид, че се страхувам за живота си и на детето си, защото ни е заплашвал и двамата, че ще ни убие, ако се опитаме да избягаме. Как да си върна правата върху апартамента и да го изгоня от него. Детето по акт за раждане се води на мое и на мъжа ми на името, макар и да нямаме брак. Може ли, ако го напусна да ми вземе детето? Благодаря предварително!
- Дата и час: 23 Дек 2024, 01:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тормоз от мъжа с който живея без брак
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Можете спокойно да се оплачите в полицията, дори е желателно при такъв тормоз. Освен това имате възможност да заведете дело по "Закона за защита от домашното насилие".
Не виждам опасност да ви вземе детето, въпреки, че носи неговото име. Щом не ви бие, не дава пари, не ви помага, не се грижи за вас и да детето, няма причина да вземе родителските права. По какъв начин сте прехвърлили собствеността на апартамента?
Това, че има връзки и контакти още не означава, че няма да можите да защитите правата си.
Не виждам опасност да ви вземе детето, въпреки, че носи неговото име. Щом не ви бие, не дава пари, не ви помага, не се грижи за вас и да детето, няма причина да вземе родителските права. По какъв начин сте прехвърлили собствеността на апартамента?
Това, че има връзки и контакти още не означава, че няма да можите да защитите правата си.
- ostin
- Потребител
Благодаря, че ми обърнахте внимание.
Ще отида в полицията, но не ми е ясно как да се оправя там, защото в повечето случаи упражненото насилие не е пред свидетели. Не съм си вадила медицинско, макар че веднъж ми счупи носа. Има ли възможност това да го посоча, като майка ми може да свидетелства, че носът ми беше счупен?
Прехвърлих му половината апартамент с продажба.
Това, че е собственик на половината апартамент значи ли че не мога да го изгоня от апартамента, защото ние с детето няма къде да отидем, а и двамата вече много се страхуваме от него. Детето беше почнало и да заеква, но го оправихме с логопед.
Ще отида в полицията, но не ми е ясно как да се оправя там, защото в повечето случаи упражненото насилие не е пред свидетели. Не съм си вадила медицинско, макар че веднъж ми счупи носа. Има ли възможност това да го посоча, като майка ми може да свидетелства, че носът ми беше счупен?
Прехвърлих му половината апартамент с продажба.
Това, че е собственик на половината апартамент значи ли че не мога да го изгоня от апартамента, защото ние с детето няма къде да отидем, а и двамата вече много се страхуваме от него. Детето беше почнало и да заеква, но го оправихме с логопед.
- Узунова
Трудно ще се справите сама дори и с указания от форума. Можете разбира се да използвате майка си като свидетел, както и факта, че детето ви е заеквало, трябва да представите мед. документация. Намерете и някой друг свидетел и ще стане.
Иска по закона за защита от домашното насилие се води в Районния съд
Успех
Иска по закона за защита от домашното насилие се води в Районния съд
Успех
- ostin
- Потребител
Анимус
http://www.animusassociation.org/bg/index.html
Това горе е адреса на фондация "Асоциация Анимус",обърнете се към тях ще ви помогнат.
Фондация "Асоциация Анимус" е женска неправителствена организация, създадена, за да помага на жертви на насилие.
Горещ телефон на фондацията:
(+359) 02/ 981 76 86
Това горе е адреса на фондация "Асоциация Анимус",обърнете се към тях ще ви помогнат.
Фондация "Асоциация Анимус" е женска неправителствена организация, създадена, за да помага на жертви на насилие.
Горещ телефон на фондацията:
(+359) 02/ 981 76 86
- донна2
как така?
Предполагам, че имам някаква грешка - не се съмнявам в написаното, но искам да Ви попитам КАК ЩЕ СВИДЕТЕЛСТВА В ПОЛИЦИЯТА МАЙКА ВИ, КОЯТО НАПИСАХТЕ, ЧЕ НЕ Е МЕЖДУ ЖИВИТЕ? Извинявам се, ако съм Ви обидил!
- Лаик
Re: как така?
Лаик написа:Предполагам, че имам някаква грешка - не се съмнявам в написаното, но искам да Ви попитам КАК ЩЕ СВИДЕТЕЛСТВА В ПОЛИЦИЯТА МАЙКА ВИ, КОЯТО НАПИСАХТЕ, ЧЕ НЕ Е МЕЖДУ ЖИВИТЕ? Извинявам се, ако съм Ви обидил!
Не ме обиждате защото от притеснение явно съм сбъркала. СТАВА ДУМА ЗА МАЙКАТА НА МЪЖА С КОЙТО ЖИВЕЯ. Т.е. исках да напиша майка му, но съм написала майка ми. Майката на мъжа ми също не се погажда с него, защото и на нея й посяга когато е пил и тя ме подкрепя изцяло,освен това мисля много държи на внука си.
Съжалявам още веднъж, но не съм искала да подвеждам никого. Дано с това уточнение вече всичко да е достатъчно ясно.
- Узунова
посетихте ли някое болнично заведение, след като Ви е бил вчупен носа? Ако да - направете всичко възможно да се снабдите с медицинската документация.Тя ще Ви е необходима, за да се извърши медицинска експертиза, която да установи по беспорен начин механизма на причиняване на телесната повреда и характера на същата /т.е. че е лека телесна повреда, респ. не се касае за престъпление от общ характер/. Съветвам Ви да заведете дело по реда на Закона за защита срещу домашното насилие.Стискам Ви палци!
- бл
Преди две-три седмици в предаването "Море от любов" даваха случай, подобен на вашия, Узунова. Една жена говори за насилието, което съпруга й упражнява върху нея и 10-годишното й дете. Каза, че е потърсила помощта на някаква асоциация /мисля, че ставаше въпрос точно за "Асоциация Анимус", но не съм сигурна/ и са й помогнали да заведе иск срещу съпруга си. Всичко е приключило доста бързо - в рамките на един месец, като на съпруга са му наложили ограничения да се доближава до нея и детето, а също така са му отнели и родителските права. Знам че звучи малко лековато, но когато човек е в безисходица, се хваща и за сламка. Така че нищо не ви коства да напишете едно писмо и на Наталия Симеонова. Допълнителна помощ никога не е излишна. Успех и знайте, че не сте единствената!
- ariel15
- Младши потребител
Преди две-три седмици в предаването "Море от любов" даваха случай, подобен на вашия, Узунова. Една жена говори за насилието, което съпруга й упражнява върху нея и 10-годишното й дете. Каза, че е потърсила помощта на някаква асоциация /мисля, че ставаше въпрос точно за "Асоциация Анимус", но не съм сигурна/ и са й помогнали да заведе иск срещу съпруга си. Всичко е приключило доста бързо - в рамките на един месец, като на съпруга са му наложили ограничения да се доближава до нея и детето, а също така са му отнели и родителските права. Знам че звучи малко лековато, но когато човек е в безисходица, се хваща и за сламка. Така че нищо не ви коства да напишете едно писмо и на Наталия Симеонова. Допълнителна помощ никога не е излишна. Успех и знайте, че не сте единствената!
- ariel15
- Младши потребител
има закон срещу домашното насилие
подава се жалба до съда който се произнася в едномесечен срок
можете да подадете жалба дори и да нямате брак можета да я подадете от свое име и като законен представител на детето.
изпратете копие от входираната жалба до агенцията за закрила на детето. за това за което не можете да докажете с медицински и със свидетели прилагате декларация
Съда можеда му наложи ограничителни мерки дори само на основание вашите показания и тази декларация
успех
можете да подадете жалба дори и да нямате брак можета да я подадете от свое име и като законен представител на детето.
изпратете копие от входираната жалба до агенцията за закрила на детето. за това за което не можете да докажете с медицински и със свидетели прилагате декларация
Съда можеда му наложи ограничителни мерки дори само на основание вашите показания и тази декларация
успех
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
Съветвам Ви също така предварително да си подсигурите свидетели, напр. за установяване факта на заключения хладилник, както и за физическия тормоз, дори да са свидетели на това през последния месец преди предприемане мерките по посочения по- горе закон. Не е толкова трудно да заведете някого в къщи и без това отношенията Ви с този мъж явно са безвъзвратно скъсани.
- Гост
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|