начало

Съдът премахна такси за адвокати на Столичната община – препятстват правото на защита Съдът премахна такси за адвокати на Столичната община – препятстват правото на защита

семейна собственост за единият от съпрузите

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

семейна собственост за единият от съпрузите

Мнениеот Васo » 30 Окт 2005, 21:34

Закупих апартамент по време на брака. Сега съм в развод. Съпругата ми няма претенции към този апартамент. Какво трябва да направиме, за да остане за мен?
Васo

за семейното жилище...

Мнениеот gery » 30 Окт 2005, 22:44

Трябва да ви се възложи в дял и в изключителна собственост, така трябва да се запише в споразумението. Държавната такса е 2% върху оценката на имота. Ще трябва да се назначи вещо лице, което да я направи... Най-добре е да се консултирате с адвокат.
gery
Потребител

?????

Мнениеот rossinol » 02 Ное 2005, 15:31

Kakwo osnachava tova kasano na chist bulgarski? Sa hora, koito ne sa advokati e trudno rasbiraemo....
rossinol

за това са учили някои!

Мнениеот Гост » 02 Ное 2005, 15:34

Ползвайте адвокат тогава.
Гост

mnogo blagodaria!

Мнениеот rossinol » 03 Ное 2005, 14:13

Merci sa iskluchitelno inteligentnia suvet! No predi da naema advokat bih iskal vse pak da rasbera sa kakvo stava duma. Po moe mnenie tova e i funkziata na tosi forum.
rossinol

Мнениеот Гост » 03 Ное 2005, 14:53

Ами за 10-20 лева ще разберете, като си поговорите един час с някой колега! Вие какво искате - да ви пишем трактати тук ли?!?
Гост

Мнениеот lorelai » 03 Ное 2005, 15:50

Всъщност функцията на този форум е взаимопомощ меджду юристи, по мое мнение!
lorelai
Младши потребител

Мнениеот Гост » 03 Ное 2005, 15:58

Колежке (понеже Лорелай е била жена, предполагам че и Вие сте :) , не виждам проблем някой човек да попита: "каква е таксата за това и това?". Какво, да не му отговаряме ли? Дразнят ме тъпанари от сорта на оня, дето бил купувал инвалидно право и как да се бил застраховал срещу недобросъвестен инвалид. Чест прави на колегите, че ме подкрепиха и заедно го направихме на бъзе и коприва. Или как да отговорим на въпрос от сорта на: "стрина ми наследи нива, но шуренайката ми тръгна да я съди, ама не знам защо, а племенникът ми има ли запазена част от нивата?". Ей на такива въпроси няма смисъл да се отговаря. А на конкретно създалия темата вече беше достатъчно изяснена общата рамка, за да се вдигне и да иде при адвокат, вместо да подпитва оттук-оттам по интернет и да се надява да скатае по някоя десетачка. Та недейте толкоз си пази конкретните и кратки отговори по конкретни и кратки въпроси. И нека възпитаваме питащите така, че да не ни занимават с глупости.
Гост

Мнениеот Гост » 03 Ное 2005, 17:09

Не си скъпя кратките отговори, но се дразня когато някой казва, че иска да е наясно със ситуацията преди да се срещне с адвокат. Просто си представям ситуацията - казаха ми, че трябва да се направи така и точка. Била съм свидетел на такива криви ситуации и е доста изнервящо.
Гост

Мнениеот Гост » 03 Ное 2005, 17:59

С това съм съгласен. Обаче, ако някой не иска да те разбере, то няма да те разбере нито по интернет, нито в лична среща. Освен това съм забелязал и още нещо - като си плаща, започва да ти вярва, особено ако види, че наистина си вписан като адвокат и практикуваш точно на обявения адрес (сериозно, имах и такъв случай наскоро) :D Май пак опираме до възпитанието на запитващите :)
Гост

Re: за семейното жилище...

Мнениеот Гост » 04 Ное 2005, 17:37

gery написа:Трябва да ви се възложи в дял и в изключителна собственост, така трябва да се запише в споразумението. Държавната такса е 2% върху оценката на имота. Ще трябва да се назначи вещо лице, което да я направи... Най-добре е да се консултирате с адвокат.

Аз не разбирам какво е казал Росиньол, защото не е на български, а ми е ясно изказването на Гери.

Все пак кажете, какво не Ви е ясно?
Гост

Мнениеот питащ » 10 Ное 2005, 05:33

А,как може да се разбере дали съпруга казва истината за имотното си състояние ,ако страните години живеят разделени ,но без развод през това време? Как може да се провери имотното състояние ако пък въпростният съпруг е в 4ужбина ?
питащ

Moje

Мнениеот hamster » 13 Ное 2005, 04:44

Ami praviat se spravki - v slujba po vpisvaniata za nedvijimi imoti. Za dvijimosti shte e po-slojno, no nai-vajnoto e da imate vutreshna informacia - ot rodnini i blizki na saprugata/saprugat.

No ne zabraviaite, che ako e ot mnogo vreme v chujbina, nishto niama da otkriete ot Bulgaria za neinoto imushtestvo v chujbina.
Izobshto, precenete mnogo vnimatelno slednite obstoiatelstva - v koia durgava e tia v momenta, imate li vruzka s neia, v kakvi otnoshenia ste s neia (nai-veroiatno ne mnogo dobri). Zashtoto procedurata po princip e tromava, kogato stava vupros za razdeliane mejdu jivushti v BG, kamo li kogato ima mejdunaroden element - togava si e ebalo maikata napravo.
hamster

Назад към Семейни казуси