- Дата и час: 19 Дек 2024, 05:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
семейна собственост за единият от съпрузите
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
семейна собственост за единият от съпрузите
Закупих апартамент по време на брака. Сега съм в развод. Съпругата ми няма претенции към този апартамент. Какво трябва да направиме, за да остане за мен?
- Васo
за семейното жилище...
Трябва да ви се възложи в дял и в изключителна собственост, така трябва да се запише в споразумението. Държавната такса е 2% върху оценката на имота. Ще трябва да се назначи вещо лице, което да я направи... Най-добре е да се консултирате с адвокат.
- gery
- Потребител
?????
Kakwo osnachava tova kasano na chist bulgarski? Sa hora, koito ne sa advokati e trudno rasbiraemo....
- rossinol
mnogo blagodaria!
Merci sa iskluchitelno inteligentnia suvet! No predi da naema advokat bih iskal vse pak da rasbera sa kakvo stava duma. Po moe mnenie tova e i funkziata na tosi forum.
- rossinol
Колежке (понеже Лорелай е била жена, предполагам че и Вие сте , не виждам проблем някой човек да попита: "каква е таксата за това и това?". Какво, да не му отговаряме ли? Дразнят ме тъпанари от сорта на оня, дето бил купувал инвалидно право и как да се бил застраховал срещу недобросъвестен инвалид. Чест прави на колегите, че ме подкрепиха и заедно го направихме на бъзе и коприва. Или как да отговорим на въпрос от сорта на: "стрина ми наследи нива, но шуренайката ми тръгна да я съди, ама не знам защо, а племенникът ми има ли запазена част от нивата?". Ей на такива въпроси няма смисъл да се отговаря. А на конкретно създалия темата вече беше достатъчно изяснена общата рамка, за да се вдигне и да иде при адвокат, вместо да подпитва оттук-оттам по интернет и да се надява да скатае по някоя десетачка. Та недейте толкоз си пази конкретните и кратки отговори по конкретни и кратки въпроси. И нека възпитаваме питащите така, че да не ни занимават с глупости.
- Гост
С това съм съгласен. Обаче, ако някой не иска да те разбере, то няма да те разбере нито по интернет, нито в лична среща. Освен това съм забелязал и още нещо - като си плаща, започва да ти вярва, особено ако види, че наистина си вписан като адвокат и практикуваш точно на обявения адрес (сериозно, имах и такъв случай наскоро) Май пак опираме до възпитанието на запитващите
- Гост
Re: за семейното жилище...
gery написа:Трябва да ви се възложи в дял и в изключителна собственост, така трябва да се запише в споразумението. Държавната такса е 2% върху оценката на имота. Ще трябва да се назначи вещо лице, което да я направи... Най-добре е да се консултирате с адвокат.
Аз не разбирам какво е казал Росиньол, защото не е на български, а ми е ясно изказването на Гери.
Все пак кажете, какво не Ви е ясно?
- Гост
Moje
Ami praviat se spravki - v slujba po vpisvaniata za nedvijimi imoti. Za dvijimosti shte e po-slojno, no nai-vajnoto e da imate vutreshna informacia - ot rodnini i blizki na saprugata/saprugat.
No ne zabraviaite, che ako e ot mnogo vreme v chujbina, nishto niama da otkriete ot Bulgaria za neinoto imushtestvo v chujbina.
Izobshto, precenete mnogo vnimatelno slednite obstoiatelstva - v koia durgava e tia v momenta, imate li vruzka s neia, v kakvi otnoshenia ste s neia (nai-veroiatno ne mnogo dobri). Zashtoto procedurata po princip e tromava, kogato stava vupros za razdeliane mejdu jivushti v BG, kamo li kogato ima mejdunaroden element - togava si e ebalo maikata napravo.
No ne zabraviaite, che ako e ot mnogo vreme v chujbina, nishto niama da otkriete ot Bulgaria za neinoto imushtestvo v chujbina.
Izobshto, precenete mnogo vnimatelno slednite obstoiatelstva - v koia durgava e tia v momenta, imate li vruzka s neia, v kakvi otnoshenia ste s neia (nai-veroiatno ne mnogo dobri). Zashtoto procedurata po princip e tromava, kogato stava vupros za razdeliane mejdu jivushti v BG, kamo li kogato ima mejdunaroden element - togava si e ebalo maikata napravo.
- hamster
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|