начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Преживял съпруг на наследник

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преживял съпруг на наследник

Мнениеот stela5 » 14 Ное 2005, 01:44

Какви претенции може да има преживелият съпруг на наследник на Наследодател.
Въпросът е: Прадядо ми почива 1962 г. и оставя 5 низходящи
В момента нито едно от децата му не е живо. Наследяват ли прадядо ми преживелите съпрузи на внуците му и ако го наследяват на какво основание?
stela5
Нов потребител

Re: Преживял съпруг на наследник

Мнениеот Гост » 14 Ное 2005, 09:49

stela5 написа:Какви претенции може да има преживелият съпруг на наследник на Наследодател.
В момента нито едно от децата му не е живо. Наследяват ли прадядо ми преживелите съпрузи на внуците му и ако го наследяват на какво основание?

нали ти е ясно ,че преди всичко има значине кой преди кого и след кого от низходящите е починал.....))
Гост

Re: Преживял съпруг на наследник

Мнениеот Гост » 14 Ное 2005, 09:49

stela5 написа:Какви претенции може да има преживелият съпруг на наследник на Наследодател.

нали ти е ясно ,че преди всичко има значине кой преди кого и след кого от низходящите е починал.....))
Гост

Мнениеот Гост » 14 Ное 2005, 10:25

Низходящи не са ли само децата и техните деца.
Гост

Мнениеот Гост-2 » 14 Ное 2005, 14:11

Питането не е за низходящите, а за съпрузите на низходящите. Затова е важно кой кога е починал. Съпругът не наследява възходящ на съпруга си, ако съпругът-наследник е починал преди възходящия.
Гост-2

Мнениеот Гост » 14 Ное 2005, 14:33

ПРЕЖИВЕЛИЯТ съпруг на наследник на наследодател
Гост

Мнениеот Гост » 14 Ное 2005, 14:55

наследникът е починал след наследодателя
Гост

Мнениеот Гост » 17 Ное 2005, 12:55

Да. Преживелият съпруг на наследника наследява цялото му имущество, в което влиза и придобитото от него преди смъртта му наследство от неговия наследодател.
Гост

Назад към Семейни казуси